logo

Partridge: érdekes tények, fényképek és rövid leírás a 2-3-4 éves gyermekek számára készített jelentés vagy előadás elkészítéséről.

Partridge: Területi élőhely

A partridge élőhelye meglehetősen széles - szinte egész Európában, Kis-Ázsiában, Kazahsztánban, Nyugat-Szibéria déli részén, a Közel-Urálban, keleti irányban az Altajig, dél felé - Irán határáig. Az Egyesült Államokban és Kanadában az ember vezette be, majd sikeresen letelepedett.

Partridge: Megjelenés

A madár testtömege kb. 350–460 g, a szárnyszélesség 45-48 cm, a test hossza 29–31 cm. A hímek szürkés-barna árnyalatúak, kis, sötét keresztirányú csíkokkal. A homlok, az arca, a szemöldök és a torok színe barna.

A nyak és az alsó szürke színárnyalat van. A nőstények színe hasonlít a férfiakéhoz, de a hason lévő hely jelentősen gyengébb vagy helyettesíti a helyeket, néha teljesen hiányzik. A fiatal madarak színe hasonló a nőknél.

Partridge: fotó

Partridge: érdekes tények, fényképek és rövid leírás

Partridge: Szaporodás és várható élettartam

Márciusban és április elején a patkányok és patakok párokba bontakoznak, amelyek a fészkelőhelyeket foglalják el. Ebben az időszakban a madarakat a kora reggel, a napkelte előtti párosító játékok jellemzik. Egy hónappal a párosítás, a párosítás és a tojásrakás után. A partridge női fészke közvetlenül a földre épül, egy mély fossa formájában, száraz fűvel és madarakkal. A tengelykapcsolóban 12-24 ovális tojás, halványzöld színű.

A szürkésfüzér a fajtatípushoz tartozik - a csaj születése után (a tojás keltetése 24-25 napig tart) a szülők elhagyják a fészket, és nyitott füves réteken maradnak, ahol a kora reggeli és esti órákban kis rovarokat táplálnak. Délután a csibék a fű és a bokrok árnyékában nyugszik. Ha veszély merül fel, például amikor egy személy közeledik, a partridge szülők megpróbálják megvédeni a hímvesszőt, és elvonják a figyelmet.

Partridge: viselkedés és táplálkozás

A partridge életének nagy részét a földön tölti, jól fut, és amikor veszély merül fel, rövid távolságra elrejti vagy repül. A madarak a legelőnyösebbek a reggeli és az esti órákban. A patkányok vagy kisállományok tartanak. A férfi, mint a nő, részt vesz a tengelykapcsoló inkubálásában és a fiatalok tenyésztésében.

Az utódok ugyanúgy táplálkoznak, mint a felnőtt madarak, főként a füves növények, gyökerek, különböző gabonafélék és különböző rovarok magjain. Télen a takarmányok felkutatása és betakarítása bonyolult a hótakaróval. Emiatt a madarak gyakran repülnek az utakra, a szalma szénakazalába, ásni lyukakat a hóban lévő mezőkben, és téli növények hajtásait kapják. A kemény télekben néha még a városok falvaiba és külvárosaiba is be kell lépniük az élelmiszer keresésére.

http://vremena-goda.su/zhivaya-priroda/952-kuropatka-interesnye-fakty-foto-i-kratkoe-opisanie.html

Partridge madár. Partridge életmódja és élőhelye

A vadászok közül a leghíresebb és legnépszerűbb madár a partridge. Sokan ismerik őt gyermekkora óta. Jellemzői, hogy hasonlít egy hazai csirke, és tartozik a baromfi családhoz.

E faj összes madara többnyire ülőhely. És ahhoz, hogy túléljék, extrém körülmények között sok kísérletet kell végezniük. Többféle típusú patron létezik, amelyek megjelenése és viselkedése bizonyos mértékig különböznek egymástól.

A partridge sajátosságai és élőhelye

Ennek a fajnak az egyik képviselője a fehér partridge. Jól ismert az északi félteke lakói számára. Ebben a madárban a dimorfizmus észrevehetően fejlődik.

Ez egy olyan létállapot, amelyben a környezet és az időjárási viszonyok függvényében megváltoztatja megjelenését. A fehér partridge mindig úgy változtatja a tollazatát, hogy teljesen láthatatlanná válik az emberi tekintet nélkül.

A férfi és a nőstény

Kis méretű. Az átlagos fehér bélszín test hossza körülbelül 38 cm, súlya eléri a 700 grammot. Télen ennek a madárnak a színe szinte teljesen fehér, ami lehetőséget ad arra, hogy teljesen észrevétlen maradjon.

Csak időnként fekete foltok láthatók a farok tollán. Ősszel a partridge láthatóan átalakul. A tollak fehér-téglából, sőt fehérbarna színűekből állnak.

Emellett vannak olyan esetek, amikor ezek a madarak hullámos színűek a tollazatban, vagy csak sárga foltok rajta. De a fő szín fehér marad. A partridge fényképe ezt megerősíti.

A női ptarmigán jelentősen eltér a hímétől. Általában a mérete kisebb, és a színe kicsit korábban megváltozik. Télen a partridge női világosabb színű, mint a férfi, így a vadászok nem lesznek nehezen megkülönböztethetők pontosan attól, hogy ki van rajtuk.

Télen különösen szép a fehér partridge. A tollazat növekszik, és hosszabb tollak jelennek meg a farokon és a szárnyakon. Ez nemcsak a madarat díszíti, hanem a fagytól is megmenti. A vadászok és a vadon élő vadállatok, amelyek inkább a vadászatot akarják vadászni, nem könnyű megtalálni a hóban. Ez hatalmas esélyt ad a madárnak a túlélésre.

A madár végtagjain vastag tollak nőnek, ami megőrzi a súlyos fagyoktól. Négy mancsán a karmok télen nőnek, ami segít a madárnak a hóban állandóan állni, és menedéket építeni benne.

A képen egy fehér bélszín

A szürke golyó általában kisebb, mint a fehér. Átlagos hossza 25-35 cm, súlya 300-500 gramm. A szürke szín miatt a madár megjelenése meglehetősen szerény.

De nem minden madár szürke, hasa fehér színű. A madár hasán jól látható barna színű patkó meglepő. Ez a patkó jól látható mind a férfiak, mind a nők körében.

A szürke patkány nőstény lényegesen kisebb, mint a férfi. Korán már hiányzik a hasán lévő patkó megkülönböztető tulajdonsága. Már akkor jelenik meg, amikor a partridge belép a gyermekkorba.

Lehetőség van arra, hogy a nőstényt a hímivarú bélszíntől megkülönböztesse vörös farok jelenlétével a farok területén. A partillák erősebb nemének képviselői nem rendelkeznek ilyen tollakkal. Mindkét nemnek feje gazdag barna színű. Ezeknek a madaraknak az egész teste olyan, mintha sötét foltok lennének.

A képen egy szürke patron

A szárnyak nem mindig hosszúak, a farok is rövid. A mancsokat csak az északi részekben élő madárfajok képviselői szőrme borítja. A déli területeken nincs szükség ilyen védelemre.

Minden nyílászáró leginkább a nyitott teret vonzza. Ők szeretik az erdei sztyepet, a tundrát, a sivatagot és a fél-sivatagot, a középső hegyeket és az alpesi réteket. Az északi szélességben a partridge madár nem fél a közeli településeken.

Alapvetően az összes patron ülő. Az ilyen madarak közé tartozik a kőfaragó. Télen csak a fehér és a tundra partéterek kissé déli irányba helyezkednek el, a szürke is Szibériából Kazahsztánba repül.

Ázsia, Észak-Amerika, Európa, Grönland, Új Földek, Mongólia, Tibet, a Kaukázus a legkülönfélébb helyek. Ezek megtalálhatók az USA-ban és Kanadában is.

A fotó kőfaragó

A partridge természete és életmódja

A patronok nagyon óvatos madarak. Élelmiszer keresésekor nagyon óvatosan lépnek, folyamatosan körülnézve, hogy ne essenek semmilyen ragadozó kezébe, és elkerüljék a veszélyeket.

A párosodás és a fészkelés során a partillák megpróbálják megtalálni a társukat. Ebben a tekintetben monogámiak. Ősszel ezek a párok kis állományokban egyesülnek. Ez nem azt jelenti, hogy hangjukat hangoztatják, úgy tűnik, a legvalószínűbb sírni. Ez a kiáltás még 1-1,5 km-re is hallható. Élelmiszer keresésekor a madarak mászik a dudorokra és a kövekre, miközben kivágják a nyakukat.

És amint észlelte a veszélyt, azonnal megpróbálnak a hóban vagy a fűben bújni, támaszkodva arra, hogy az álcázási színnek köszönhetően észrevétlenül maradnak. A patronok nem a repülés szerelmesei.

Ha ezt meg kell tenniük, akkor a repülés nagyon gyors, a szárnyak gyakori csapkodása. Legtöbbször inkább a futtatás. Elég ügyesen és gyorsan csinálják.

Gyakran a partridge fut, de néha repülni kell

Ezek a madarak viszonylag könnyen és gyorsan alkalmazkodnak a kemény éghajlati viszonyokhoz. Zajos madár lesz a párzási időszakban, amikor a férfi megpróbálja felhívni a figyelmet.

Az idő hátralevő részében a patronok nyugodtan és nyugodtan viselkednek, hogy ne legyenek észrevehetőek a ragadozók. Ősz óta ezek a madarak nagy zsír- és energia-tartalékokat gyűjtöttek össze. Ennek köszönhetően a téli időszakban a havas menedékekben hosszú ideig inkubálhat, menekülhet a hóviharból, és nem szörnyű éhínséget tapasztalhat. Ez napokig tarthat.

Partridge nap madár. Ébren van, és napközben megkapja az ételt. Néha naponta 3-3,5 órát is igénybe vehet. És az éjszakai alvásuk körülbelül 16-18 óra.

A fotó ptarmigan

Partridge táplálás

Része a táplálék a partridges elsősorban növényi ételek. Különböző gyomok magjait, gabonafélék, szeretik a bogyókat, a fák és bokrok rügyeit, valamint a leveleket és a gyökereket.

Előfordul, hogy ezek a madarak eszik és rovarok. Az ilyen táplálékot nyáron a patronok természetéből nyerik. Télen egy kicsit nehezebb az étel kitermelése. Őket megtakarítják a téli növények, a fagyasztott bogyók és a bimbók maradványai. Ez megtörténik, de rendkívül ritkán, hogy ezek a madarak éhen halnak meg télen.

A partridge reprodukciója és élettartama

A patronok nagyon gazdagok. 25 tojást tudnak elhelyezni. A tojás 25 napig kelt. Ebben a folyamatban a férfi aktívan részt vesz. A patkányok nagyon gondoskodó szülők. Elég felnőtt és független csibék születnek.

Tekintettel arra, hogy a partridge vadászatot nem csak vadászok, hanem ragadozó állatok is végzik, élettartama nem túl magas. Átlagosan körülbelül 4 évig élnek.

Sokan kísérleteznek és megpróbálnak hazatérni. Jól csinálják. A tenyésztéshez a patronok nem igényelnek nagy pénzügyi és fizikai kiadásokat.

A képen a fészek és a csizma

Elég egy partridge megvásárlása és minden olyan feltétel megteremtése, amellyel jó utódokat termel. Kevesen tudják, hogyan kell elkapni egy partert fegyver nélkül, bár ilyen módszerek lehetségesek. Lehetséges, hogy hálókkal és hálókkal, műanyag palackokkal, hurkokkal és hurkokkal vonzható. Mindezek a módszerek jóak, ha helyesen és egyénileg megközelítjük őket.

http://givotniymir.ru/kuropatka-ptica-obraz-zhizni-i-sreda-obitaniya-kuropatki/

Fehér partridge

Télen ez a madár tollazatot visel a hó színén. Még a mancsai tollakkal vannak borítva - mintha valenochkah-ban fehér lenne - és nem fagyaszthatók, és nem esnek a hóba. Télen erős, erős karmok nőnek az ujjakon, a hó gereblyét vesz fel velük, ételeket keres: törpe nyír és fűzfa rügyek. Alszik a hóban. Olyan oly módon temették el, hogy csak a fej álljon ki. Amikor a takarmány hiányzik, hatalmas állományokban gyűlnek össze a patronok, és az tundra erdőbe költöznek. És úgy, hogy a repülés során nem veszítették el egymást, a farkukat szén-fekete tollak díszítik. Egy madár repül, elöl egy fekete jeladó.

A tavasz megérkezésével a madarak fészket helyeznek a száraz hummockokon. A nő ül a tojáson, és a férfi védi a fészkelőhelyét. Nyáron a Snow White-i madarak varázslatokká válnak - a nyári tollazatot megváltoztatják, könnyebbé és sötétebbé. Igen, és a csirkék színesek, fürgeek. A színes mocsári mohákban nehezen észrevehetők. A gyerekek rovarokat kapnak, és a szülők magokat, bogyókat, füvet hajtanak, és óvatosan őrzik utódaikat. A Nestlings gyorsan növekszik, két hónapos korban már a fiatal párnák is elkapják a szüleiket.

http: //xn----8sbiecm6bhdx8i.xn--p1ai/%D0% B1% D0% B5% D0% BB% D0% B0% D1% 8F% 20% D0% ME% D1% 83% % D0% BE% D0% BF% D0% B0% D1% 82% D0% BA% D0% B0.html

Partridge madár. Leírás, jellemzők, fajok, életmód és partridge élőhely

Partridge - olyan madár, aki nem szeret repülni

A partridge egy széles körben ismert, közös madár. A neve minden szláv nyelvben egy tyúkhoz hasonló madár. Ez Eurázsiában lakik és Amerikába került. A vadászok gondoskodtak a madarak amerikai kontinensre való átruházásáról. Ők azok, akik fokozott érdeklődést mutatnak e kis figyelemre méltó tollasok iránt.

A világ kultúrája nem túllépte a partridge-ot. Az ókori görög mítosz egy nagyra törő építész, Daedalus hihetetlen cselekedeteiről szól. Egy tanítványt dobott le a szikláról, és meghaladta a képességeit. De a fiatalember nem halt meg. Athena egy börtönbe fordította. Emlékeztetve az idén ősszel, a patronok nem szeretnek magasan repülni, és a legtöbb időt a földön tartják.

Leírás és funkciók

A legegyszerűbben jellemezhető egy partridge, mint egy kis színes csirke. Súlya 500-700 gramm, hossza eléri a 40 cm-t, teste kerek, erős lábakkal van ellátva. A férfiaknak és a nőstényeknek nincsenek lábaik.

Az általános színséma az élőhelytől függ és barna, barna, piros, majdnem fehér. A tollfedél nem egyenletesen színezett, különböző méretű és színű variatok vannak. A madár színezése azt sugallja, hogy a fő védelmi stratégia álcázás.

A madarak minden évben olvadnak. Nyár közepén történik. A nőstények a keltetés után olvadnak. A legnagyobb elsődleges tollak először esik. Nyár végére a fő tollak teljesen frissülnek. Ősszel jön a kontúr tollak fordulata. A téli molting elejére véget ér.

A fehér partridge szignifikáns szezonális különbséget mutat a színezésben. Téli borító fehér. Kivéve néhány tollat ​​a faroknál. Ezek fekete. Az idő többi része - barna, piros, fehér alsó testtel.

A szexuális dimorfizmus a madár méretében jelenik meg: a férfiak nagyobbak. Férfiaknál a tollak kissé világosabbak. Külsőleg a két nemű madarak olyan hasonlóak, hogy csak egy szakember tudja felismerni, hogy a fotózaton egy patkány: férfi vagy nő.

A patronok a Perdix nevű madárfajok. A nemzetség a fácáncsalád tagja. A pulykák, fácánok és pávaok a patronokhoz kapcsolódnak. gyöngytyúk, feketeszak, azaz minden tyúk.

Legtöbbjük a fácáncsaládhoz, az alcsalád partridgehez kapcsolódik:

  • A szürke partridge egy faj, amely 8 alfajt tartalmaz. A taxonómiai neve Perdix perdix. Ez a leggyakoribb partridge.
  • A tibeti partridge fészek Közép-Ázsiában. A faj három alfajt tartalmaz. A faj tudományos neve Perdix hodgsoniae.
  • Szakállas partridge - úgy néz ki, mint egy szürke golyó. Szibériai és manchuriai fajták. A faj két alfajra oszlik. A rendszer neve Perdix dauricae.
  • A Keklik vagy a kőfaragó túlnyomórészt szürke színű, hamutónál. Csőr és mancsok pirosak.
  • A sivatagi partridge színe nagyon hasonlít a tollazathoz, de rózsaszín árnyalata van. A szárnyak fekete-fehér csíkokkal hajtogatva.
  • Bush partridge. A madár közepes méretű, barna színű, színes tollakkal és kis fekete, barna és krémfoltokkal az oldalán és egy barna hátán.
  • Bambusz partridge Kis méretű, kifejezett szexuális dimorfizmussal. Színes, fekete, barna és krémszínű tollazatok.
  • Karmos. Szürkebarna tollazata van, a férfi fényes színe van a kis hullámokban, áthaladva a címeren. A pálca lábainál.
  • A hófüzér fekete és fehér csíkokkal van ellátva a fejig. A csőr piros.
  • Madagaszkáron. A sziget endémiája, a madár maga is nagyon nagy, a nőstények szürke színűek, a férfiak nagyobbak, fényesebb tollazattal.
  • Koronázott vagy meztelen paprika. A madár szokatlan színű. A törzs majdnem fekete, a férfiaknál kék és a nőstény zöld. A fejtetőn.

A leggyakoribb szürkepapucs esetében a természetes Európa és Nyugat-Ázsia a természetes fészkelőhelyek. Ez a faj más kontinensekre került bevezetésre. Elterjedt Kanadában, az Egyesült Államokban, Dél-Afrikában, Észak-Ausztráliában és Tasmaniában.

A baromfi alcsoportja, a fehér patkány nemzetsége:

  • Fehér partridge. A piros-szürke nyáron, de a legtöbb fehér, sáfrányos szemöldöke. A tavaszi vörös-barna és a többi tollazat hófehér. Összességében a madár évente 3-4-szer változik.
  • Tundra. A hím tollazat a fejen és a vállon különálló fekete-barna tollakkal rendelkezik. Nyáron világosabb szürke csíkokkal és foltokkal. Télen fehér, férfi, fekete szemű csíkkal a szemen keresztül, a nőnek nincs.
  • Fehérfarkú, tollazata, mint egy fehér bélszín, a különbség a fehér faroknál.

Életmód és élőhely

Az év nagy részében a madarak csoportokban, kis állományokban vannak tartva, amelyek gyakran egy töretlen ürülék körül képződnek. A kollektivizmus a csoporttagokra jellemző. A madarak éjszaka hideg fészkelődnek egymással. Az iskolai etetés és a pihenés ideje alatt egy vagy két madár szolgálatban van, figyelik a helyzetet.

A patronok ülő madarak. Az állományaik néha megváltoztatják a fészkelőhelyüket. A migráció oka lehet a terület túlnépesedése. Ez számos utód sikeres termesztésével történik.

Súlyos tél teszi. A hegyvidéki területeken élő patronok olyanok, mint a télen az alföldön telepedtek le. A területfejlesztés, az emberi gazdasági tevékenység arra is kényszeríti a madarakat, hogy vándoroljanak.

A fly partridges nem tetszik. A legtöbb időt a földön töltik. Csak veszély esetén kerülnek a levegőbe. A legjobb aerodinamikai tulajdonságokat nem erősíti meg a felszálláshoz kapcsolódó zaj. Mikor hegymászás és repülés közben gyors és hangos, alternatív tervezést végez.

A repülés képessége, gyors futás a földön és jól elrejtve nem biztosít biztonságot. Minden ragadozó, kezdve a házi macskáktól a rókákig és a farkasokig, a mezőket keresi a fészkek és patkányok állományainak keresésekor. A tollas agresszorok - hawks, buzzards és loonies - nem kevésbé veszélyesek, mint a földi.

A ragadozókon kívül télen teszteljük a vitalitást. Olyan helyeken, ahol enyhe és havas tél van, a patakok állományban vannak. A téli mezők közelében, a tározók partjai mentén, bokrok sűrűjében találhatók. A csomag egy négyzetméteres területen képes önmagát táplálni. km.

Az éjszaka hómentes téljeiben a patronok egy sűrű csoportba ütköznek. Szorosan egymáshoz szorítva. Készítsen egy madárkört, amelynek fejét kifelé irányítják. Ez a konfiguráció riasztás esetén lehetővé teszi az összes személy egyidejű repülését.

Havas tél esetében minden madár külön-külön kerül elhelyezésre. Az éjszakát egy hó kamrában tölti. Előfordultak olyan esetek, amikor a patronok a repülés alatt a hó alatt maradtak. Az éjszaka lökte a mozdulatokat, és helyet tett a hóban.

A hideg tél, a száraz nyár, a föld és a ragadozó madarak komoly fenyegetést jelentenek a megélhetésre. A természet találta meg a módját: a madárfülbevonat a termékenységgel és az utódok gyors érlelésével meghódítja a nap alatt.

élelmiszer

A Partridges egy vegetáriánus étrenddel elégedett. A termesztett gabonafélék, a tavaszi és a téli növények szemei ​​lényeges részét képezik a madarak etetésének. Zöldek, fiatal hajtások és gyökerek, gyomnövények kiegészítik az étrendet. A fák magjait és gyümölcsét, még a nyírfarkókat is aktívan fogyasztják a madarak.

A rovar madarak jelen vannak az étrendben. Különösen a szántott mezők felmérésében bányásznak. Partridge a télen gyakran mozog közelebb az emberi házhoz. Egyrészt növekszik az életét fenyegető veszélyek száma. Másrészt - esélye van a felvonók és a magtárak közelében.

Szaporodás és élettartam

Az északi féltekén a mérsékelt éghajlatú területeken a párzási időszak februárban kezdődik. A férfiak aktiválódnak. Válasszon helyeket a jövőbeli fészkek számára. Kezdje az áramot. A családi viselkedés a jelenlegi pózok, mozgások és hangok teljesítményében van.

A párokra való bontás lassan történik. Azok a partnerek, akik tavaly a szövetséget hozták létre, és az új tavaszig a leggyakrabban életben maradtak, leggyakrabban párot alakítottak ki. A partner kiválasztásának kezdeményezője a nő.

A választás nem mindig végleges. A párnak nincs ideje megalakulni, a nő új partneret választ. A kakasok állományában pár nélkül lehet maradni. Más madárcsoportokhoz csatlakoznak. Ha a kiválasztási folyamat nem fejeződött be.

A kezdeti párosítás után a kezdeményezés a hím felé megy. Ő törődik annak a területnek a sérthetetlenségével, amelyben a fészket építeni kell. Rendez a csatákat a versenytársakkal. Egy nő gondozása. Ekkor egy nagyon egyszerű fészket épít. Valójában ez egy lyuk a földön egy árnyékolt helyen, amely egy 17-20 cm átmérőjű és 5–8 cm mélységű tálat képez, száraz fűvel borítva.

A párok létrehozásánál és az udvarlás körülbelül egy hónapig tart. Április óta a madarak párosodnak. A másolás tengelykapcsolóval végződik. Partridge 10–18 tojást tartalmaz. Az ornitológusok 25 vagy több darabból álló tengelykapcsolókat tártak fel. Partridge tojások megfelelnek a madár méretének: a hosszú oldal 4 cm, a rövid oldal 3 cm.

A nő inkubál. Az inkubálás 23-26 nap után véget ér. A Nestlings szinte egyszerre, néhány órán belül jelenik meg. Az utódok a megjelenés után azonnal mozgásra készek. Az anya a csirkéket a születési helytől távol tartja. Egy férfi csatlakozik a hódhoz. Egy óra múlva a család 100-200 méterre van a fészektől, és soha nem tér vissza.

Egy héttel később a csajok két hét múlva kezdnek pislogni, hogy nagy távolságokat repüljenek. A gyors érlelés ellenére a tenyésztés, mint szakszervezet, őszig tart, és néha télig. Az új csomag létrehozásához alapcsoportként szolgálhat.

Partridge vadászat

Annak ellenére, hogy a madár kicsi, és nem nagyon nehéz nyomon követni, a partridge vadászat népszerű hobbi. A vadászat két típusa gyakori: kutyával és a megközelítéssel.

Mindkét esetben a vadász figyelembe veszi a partridge napi rutinját. Miután eltöltöttük az éjszakát, a madarak az öntözőhelyre vagy a reggeli zsírba mennek. A partillák szeretnek táplálkozni olyan területeken, ahol gabonát, hajdina vagy köleset gyűjtöttek. A nap közepén azonnal pihennek a terepen, vagy elrepülnek, hogy elrejtsék a magas fűben, gyomokban. A nap második felében újra táplálkoznak, majd elhagyják az éjszakát.

Európában hagyománya van a kollekció vadászatának, amelyben a kutya csak sebesült játékot keres és kínál. Általában az ilyen lőfegyverek zsúfolt és zajosak. Sok lövés sok trófeát hoz.

Az orosz hagyományban két ember vesz részt a vadászatban: egy férfi és egy kutya. A címszerepet játszva a zsaru bizonyítania kell minden képességét. Nagy zigzagok, amelyeket a terület felfedez. Egy madár érzékelése áll. A vadász parancsnoksága felemeli a csomagot. Partridge zajosan repül. Az elvesztett vadász ebben a pillanatban megérdemelt trófeákat kaphat.

Egy nyáj nem tud mindenből levenni. Több személy is késleltetheti és mássz fel később. Ezért az első felvételek után a fegyvert újra kell tölteni. A lövések ellenére a félelmetes madarak nem repülnek messzire, és fél kilométerre a vadászról tudnak süllyedni. Megengedve, hogy megnyugodjanak, folytathatják a keresést és a felvételt.

A kutya nemcsak a szárnyas madarak felderítéséhez és emeléséhez szükséges. Enélkül ne találj sebesült játékokat. Kutyák nélküli vadászok vadászata csak olyan helyeken lehet hatékony, ahol sok ilyen madár van. A megközelítésből való vadászat előnyösen a hóban történik. Szerencsétlenség, hogy nyomon követjük a patkányok köré futását, megmutatja, hol keresse őket.

A fegyveres vadászok vadászata mellett sok vér nélküli módja van ezeknek a madaraknak a fogására. Horgászat gyakorlása hálók, hurkok és hurkok segítségével. Nyáron és télen a fogolyok fogása eltérő. Az élő madarak rögzítésének fő célja az, hogy tenyésztést végezzen. Emellett a madarakat gyakran elkapják az új helyek áthelyezésére.

A legegyszerűbb módja annak, hogy elkapja a tollat. Állítsa be a lapátot. Valójában ez egy közepes méretű ketrec, amely felemelkedő ajtóval rendelkezik. Az ajtót hosszabb kábellel a felső helyzetben tartják. A csali egy ketrecbe kerül. Még várni kell. Amikor a madarak belépnek a ketrecbe, a vadász húzza a zsinórt, és becsapja a ketrecet.

A partridge kollektív csapdázására hálózatot használnak. 2 cm-es hálóval, 200–300 méter hosszú, 7–8 méter széles tartós nylonszálból készült. A föld feletti pólusokra lóg. A háló alja kanyarodik, tágas zsebet képezve. Nagy különbség van a hálózat és a föld között. Ez azt jelenti, hogy egy partridge fogott, egy állat, amely véletlenül találja magát a befogási zónában, szabadon halad a háló alatt.

A csapatok csapata távolról mozog. Megpróbál felvenni egy állományt és küldeni a hálózat irányába. Az alacsony repülésű csapágyak csapdába ütköznek, és a háló alsó részébe esnek. Hol lehet kijutni?

Tenyésztés otthon

Nem csoda, hogy a partridge szó "madár, mint egy csirke". Ezek a madarak jól tolerálják a fogságban lévő körülményeket. A hús és a tojás táplálkozási tulajdonságaival szorozatlan, a házi kertben, a családi gazdaságokban lévő patkányok karbantartását serkentő értelenség.

Az első dolog, ami meg kell kezdeni ezt a madarat megtartani, egy csirke szövet, egy madárház. Ez az egyszerű szerkezet két részre oszlik: egy félig zárt szoba tetővel és gyaloglással, rácskal borítva. A karácsonyfák, a fűszárak, a szalmafülek kell lennie a tartományban - bármi, ami egy természetes menedéket utánozhat.

Télen a gabonafélék keveréke, apróra vágott zöldségek, vitaminok, ásványi kiegészítők és még darált hús is szerepelnek a madárállományban. Partridge haza örömmel pecks bogyók hegyi kőris, shadberry, viburnum, gyűjtött téli fák.

A tavaszhoz közelebb, míg a partillák menüjének tojásrakásáig várja a vitaminokat, sárgarépát, csonthúst és halételeket. A sok kalciumot tartalmazó termékek, például kréta kötelező hozzáadása.

Április-májusig a tyúkban fészket hoznak létre. Ezek általában régi, szalmával bélelt kosarak. A középső sávban május hónapban a patronok a tojásukat helyezik és fészkekre ülnek. 23-26 nap után a csibék megjelennek. Az inkubálás végén a csirkékkel rendelkező tyúkot egy külön ketrecbe transzplantáljuk.

Ha lehetséges, a ketrecekben lévő üregeket az utcán, a fű között helyezik el. Az első két napban a csibék tojássárgáját táplálják. Ezután az egész családot egy normális étrendbe továbbítják, egy fokozott fehérje komponenssel. Egy hónappal később a csibék visszatértek a közös madárházba. Partridge több ezer éve tartott az ember közelében, és sikerült túlélnie. Tehát ő nem olyan hülye, mint amilyennek látszik.

http://givnost.ru/kuropatka-ptica-opisanie-osobennosti-vidy-obraz-zhizni-i-sreda-obitaniya-kuropatki/

Partridge - Oroszország legtermékenyebb madara

A partridge egy közepes méretű madár, de nagyon gyakori és népszerű cél. A Kurszki tartomány címerében, ma már a Kurszk régióban már régóta három ezüst golyót ábrázoltak, amelyek a régió vadászterületeinek gazdagságát jellemzik.

Ez a madár a fácánok családjához tartozik, és inkább úgy néz ki, mint egy kis kövér házi csirke. A tollazat fő színe szürke, de a test teteje vöröses árnyalatú. A fej barna, a fej hátsó része sötétebb, a homlokán át a csőrre egy keskeny fekete csík halad. A szárnyakon és a háton is láthatóak a vörös szárnyak. A partridge alcsalád nemzetsége négy típusra oszlik: a partridge szürke, fehér, szakállas és tibeti. Fehér, szürke és szakállas partillák élnek Oroszországban. Az utolsó két faj nagyon hasonlít, de a szakállas kisebb, mint a szürke rokonja, és fekete foltja van a mellkasán.

Partridge fehér érdemes külön megjegyezni. Oroszországban ez a faj gyakori a tundra, az tundra és a taiga északi részén. A fehér partridge érdekes abban az esetben, ha a madarakra szokatlan szezontól függően megváltoztatja a tollazat színét. Télen fehér, és csak a külső farok tollak fekete színűek. Tavasszal, a párzási időszak előtt, a férfiak fejének és nyakának tollazata világos tégla színűre változik, barna árnyalattal. Nyáron mind a férfiak, mind a nőstények mimikálnak, színe a barna, a csíkok és a foltok különböző árnyalatúvá válik. Ez segít a madaraknak a környező természeti tájhoz való összeolvadásában, csak a has és a lábak fehérek.

A partridge, valamint a hazai tyúk sokkal jobban fut, mint a legyek. Ezért a fákon vagy bokrokon ülő ülése rendkívül ritka lehet. Partridge inkább a szárazföldön él, a földön röpködik, és ott keres élelmiszereket. Elsősorban vadon termő gabonafélék, gyökerek, gumók, növényi szárak magjain táplálkozik, de nyáron és ősszel sült, szöcske, csigák, csigák és földigiliszták. Télen télen termesztenek tenyésztést, és elpusztítják a kártevő rovarokat: teknősöket és a termesztett gabonafélék táplálékát.

A partridge-t a szokásos szokások jellemzik: ülőhely, és monogámos madárnak tekintik. A madarak nehéz és veszélyes időszakban élnek állományban - ősszel és télen, lefekvésig és az állományok etetésével. Tavasszal a madarak párban és csirkékben telepednek le. Fészkelnek a sztyeppeken, a mezőkben, erdei éleken a patakok vagy patakok közelében. A szürkésfüzér elhelyezése huszonöt tojást érhet el, ezért az egyik legtermékenyebb madár. Csak ez megmenti az állatállományt, mert nem sok madár él a télen. Vannak, akik az éhezésből, mások az orvvadászokból halnak meg. Súlyos télen a madarak gyakran a kéreg áldozatává válnak. Az éjszakát a hó alatti nyérceken töltik, éjszaka az éjszaka helyét jégkagyló fedi, hogy a madarak nem tudnak szúrni és megfojtani. Ezt gyakran használják az orvvadászok, félig elpusztult madarak ásásával, és szó szerint, csupasz kezükkel. Inkább tehetetlennek tűnik, sok ellensége van a ragadozók körében. A róka, az oszlop, a vadászgörény és a sok ragadozó madár az ételük és a vadászat tárgya.

A patronok nagyon okosak és nehezen vadászhatók. A nyílt térből sohasem emelkedik. Amikor egy kutyát húzott fel a partridge-ra, felkapaszkodik egy ürülékre, az apa-kakas maga elvonja a figyelmét, és elvezet a tenyésztettől. Eközben a csirke csirke nagyon fütyül a fűben, a menedék felé fut. Egy tapasztalt kutya nem engedheti meg magának a férfi provokációját, és folytat egy kölyköt. Aztán az egész család zajjal és sípokkal emelkedik. A vadászok összehasonlítják ezt a zajt a hanggal, amely a rétegelt lemezre öntött gabonát termeli.

Különösen nehezen lehet vadászni szeptember végén, amikor a csibék már felnőnek. Aztán a család elhagyja a kutyából az összes kölyköt, és elég messzire repül.

A műhelyünkben készült töltött madarakat és töltött állatokat is vásárolhat.

http://www.podorov.com/top/informatsiya/kuropatka-2/

Szürke partridge: élőhely, leírás és jellemzők

A szürke bélszín a fácáncsaládból származó baromfi sorrendjét reprezentálja. Az ornitológusok azt sugallják, hogy ez a fajta a megfelelő modern Mongólia és Transbaikalia területén alakult ki a késői pleisztocén időszakban, azaz körülbelül 2,5 millió évvel ezelőtt. Később a madártartomány jelentősen bővült. Bizonyíték van arra, hogy a neanderthaliak vadászik a patkányokért. A kutatások megerősítik, hogy az ősi emberek nagyra értékelik a vadon élő csirke húsát, és finomnak tartották. Így a partridge már régóta az emberi vadászat.

A madarak leírása és jellemzői

Milyen úgy néz ki a partridge:

  • kis sötét okker fej;
  • arcok és mell könnyebb sárga-barna árnyalat;
  • a test szürke-kék tollazattal és sötét mintázattal lekerekítve;
  • a hasát "díszítik" egy patkóval, hasonlít a patkóra;
  • a test oldalán barna csíkok;
  • a farok tollazat pirosabb;
  • a mancsok és a csőr sötét szinte fekete;
  • testhossz 28–33 cm;
  • madár súlya 300−450 gr;
  • szárnyszélesség 45-49 cm.

A fiatalok könnyedén felismerhetők a test mentén sötét szürke csíkokkal. A nőstények tollazat fényereje szerényebb, mint a férfiaké. A madarak nem a vadon élő tyúknak nevezett semmi. A madarak által hallható hangokból megtanulhat a patkányok: a nők nyafogása nagyon hasonlít a hazai tyúkok feldarabolásához, és a férfiak "szétválása" kissé hasonlít a kakasok énekére.

Galéria: szürke partridge (25 fotó)

élőhely

A vadon élő tyúk élőhelye Európa, Kis-Ázsia, Nyugat-Szibéria, Karélia, Közép-Urál, Altaj, Üzbegisztán. A madár a sztyeppekbe települ, így a partridge-t gyakran sztyeppévnek nevezik. Ez a madár is megtalálható az erdőkben, a síkságon, a hegyvidéki terepen. Gabonafélék, erdei dugványok, lábak - különösen a tyúkok szeretik.

Életmód és viselkedés

A sztyepppartridge egy helyen tartózkodik, nem tolerálja a migrációt. Csak a szélsőséges erők kényszeríthetik a madarak mozgását. Például az élelmiszerek hiánya vagy az élet életveszélye. Az élőhelyváltozás hátrányosan érinti a vadon élő csirkék idegrendszerét. A madarak félnek, idegesek.

A madarak tél- és őszi periódusai az állományban összegyűlnek, tavasszal pedig a tenyészidőszakban párok. A házaspár a fészkelőhelyet választja, és a férfi gondosan védi a "családi tulajdonot". A madarak reggel és este aktívak, fő foglalkozásuk az élelmiszerek keresése. Nappali és éjszakai sztyepp csirkék félreeső helyen töltenek el, a ragadozóktól elrejtve.

Mivel ez a fajta partridge nem szeret repülni, a madarak csendben és észrevétlenül próbálnak viselkedni, hogy a ragadozók ne fogjanak el. Amikor az ellenséget fenyegeti, a tyúk egy kis magasságig repül, és több száz méter távolságra repül, ügyesen elrejti a bokor vagy a fű. A madarak rohanással mozognak, időről időre szikrázva rövid távolságra repülnek. Ezért a lábszárban erős lábak, fejlett izmok futnak.

Figyelemre méltó helyek, ahol a zsákok túlterheltek. A mély hó leesése előtt a sztyepp tyúkok az éjszakát 5–10 főből álló csoportokban követték. Az ilyen „cégek” az alföldeken és a sűrű bokrokban bujkálnak, ahol nincs szél, és megmentheti a hőt. Nehéz hóesések után a mezőcsirke nyílt tetejű ásványi padok állnak elő. Számos madár alszik az ágyában, felmelegítve egymást. Ha a hó laza, akkor a madarak egymás után aludnak. A hótömegben a tyúk egy valódi alagútot emel fel, ahol a végén alszik, ahol az éjszakát melegben és biztonságban tölti.

Táplálkozás és reprodukció

Mi az, ami enni. A madarak táplálkozásának alapja a növényzet: magok, gyökerek, virágzat. Bár a bogarak, a hernyók, a pókok és a lárvák nem utasítják el a mezőket. Erős lábak éles karmokkal lazíthatják a talaj felső rétegeit és ételt kaphatnak.

A túléléshez a téli idő a legnehezebb, a hó alatti étkezés nem könnyű. Ezért a patronok, amelyek a csomagolásban veszítenek, közelebb kerülnek az emberi házhoz. A betakarítás után a mezőkön maradt szemek segítik a madarak életben maradását.

Sokszorosítás. A párzási időszak kezdete a sztyeppek tyúkában áprilisra vagy májusra esik, az időjárási viszonyoktól függően. A férfiak és a nők monogámosak, párok alakulnak ki az életre. A férfi, miután pelyhesítette a tollazatot, elvégzi a jellegzetes párzási táncot és a „varjakat”. Az első nő, aki felhívja a figyelmet a férjjelöltre, és válik a választottnak.

A pár magas fűben ül, vastag bokrok és fák közelében. Fészek a jövő szülők gondosan szigetelni tollak és le, levelek, puha fű. A madarak termékenyek. A nőstények egyszerre 12–25 tojást képesek szállítani. A csibék túlélése magas.

A szürke patronpárok példaértékű családokat alkotnak. A férfi a csibék emelésének minden szakaszában részt vesz a keltetőtojásoktól az etetésig, és aktívan védi az utódaikat. Amikor a ragadozók támadnak, a hím a fő csapást, készen áll arra, hogy megvédje a nőstény és a csibék életét is. A gyerekek nagyon gyorsan nőnek fel. A felnőtt egyének méretét 4 hónappal elérik. Egy érett madár 12 hónapos lesz.

Csirkék ellenségei természetes körülmények között

A foglyok 10 évig élnek. Az ízletes hús és a sztyeppek tyúkjainak tiszteletben tartása miatt csirkefarmokban tenyésztik őket. A vadon élő táplálkozás és számos ellenség miatt a madarak várható élettartama csak 4-5 év. A vadon élő tyúkok veszélyeztetettek:

  • ragadozó madarak: gyrfalonok, baglyok, sárkányok;
  • kis és közepes méretű ragadozók: rókák, görények, rókák;
  • az ember lakóhelye közelében a macskák és a patkányok.

Jelentősen csökkenti a vadászat és az emberi tevékenységek fajainak számát.

Szürke gólya őr

A sztyeppének gondoskodnia kell a személytől, de a madár nem szerepel a Vörös Könyvben. Az ornitológusok a vadon élő csirkéket az ötödik kategóriába utalják, vagyis azon fajokra, amelyek önmagukban helyreállítják a számát. A madarak takarékossága megőrzi a fajokat a kihalásból. A csirkék azon képessége, hogy egyszerre több mint 20 tojást állítsanak fel, valóban egyedülálló.

A sokféle fajta ellenére a vadcsirkék állománya kicsi, körülbelül 30–40 fő. Sajnos, még a magas termékenységgel is, a madarak száma folyamatosan csökken. A mennyiségi mutatót nemcsak az időjárás és az éghajlati viszonyok befolyásolják, hanem az ásványi műtrágyák használatát, valamint agresszív vegyszerek használatát agronómiában. A talajra felvitt műtrágyák, a gabonafélékre permetezett kártevők, gyakran mérgezőek a madarakra.

Mivel a fajok számának helyreállítását célzó környezetvédelmi intézkedések a következők:

  • a vadon élő csirkék vadászatának tilalma;
  • a füves területek nem teljesen tisztítottak, érintetlen fülek maradnak a farok és cserjék közelében;
  • a madarak és a kártevők elleni védekezésre biztonságos műtrágya alkalmazása;
  • megszervezi a kóbor állatok fogását, megsemmisíti a patkányokat.

A szürke patak a madarakhoz tartozik, amelyek túlzás nélkül évszázadok óta éltek az emberek mellett. A faj túlélése és jóléte nagyban függ a személy cselekedeteitől.

http://selhoz.guru/ptitsa/seraya-kuropatka

Szürke partridge

A szürke fagyasztó a fácáncsalád három fajának egyike. Ez a faj a leghíresebb.

A szürke szemek gyakorlatilag az egész Európa és Ázsia területén, Nyugat-Szibériában és Kazahsztánban élnek. A patronokat Észak-Amerikába vitték, az Egyesült Államok és Dél-Kanada északi régióiban találhatók.

Szürke partridge (Perdix perdix).

A partridge megjelenése

A szürke patron teste hasonlít egy csirke. A partridge test hossza eléri a 28-32 centimétert. Mérjük meg ezeket a madarakat 400-600 gramm tartományban.

A nőstények egy kicsit kisebbek, mint a férfiak. A fajok képviselői sötét szürke csőr és sötét sárga lábakkal rendelkeznek. A felső test barna-szürke színű, a hasa fehér. A test felső részén egy halványbarna patkó alakú folt található. A férfiaknál a helyet kimondják. A nőstények helyszíne sokkal sűrűbb, néha teljesen láthatatlan. A farok sötétbarna. A szürke golyók lábain nincsenek ráugrások. A férfiak tollazata világosabb, mint a nőké.

A patronok külső hasonlóságot mutatnak a tyúkokkal.

A partridge viselkedése és táplálása

Ezek a madarak életük nagy részét a földön töltik. Ritkán ülnek a fákon. A szürke szemöldök gyorsan fut, ásni a földön, és zsákmányt keres. Az étrend főleg bogyókból, gumókból, gabonafélék magjából és gyökereiből áll. Ősszel és nyáron rovarokat esznek, vagyis ezek a madarak nagy segítséget nyújtanak a mezőgazdaság számára. A szürke golyók nem magasak, ugyanakkor leküzdik a rövid távolságokat.

Hallgassa meg a szürke bukfenc hangját

Télen a madarak nagy csoportokban egyesülnek, ahol legfeljebb 80 személy van. Töltsön az éjszakát a hóban a hegyek lábánál vagy a bokrokban. Az alvó oldalon alszanak, összeszedve egy szoros csomagba.

A patronok nagyon hasznosak a mezőgazdaság számára.

A szürkés patkányok a sztyeppek nyílt területein élnek, ahol olyan helyeket választanak, ahol cserjék vannak. Kedvenc élőhelyei - gabonafélék, folyóvölgyek, holtágak, melyeket növényzet borított. Emellett ezek a madarak az erdő szélén, a réteken, az erdőirtás helyén találhatók.

Szaporodás és élettartam

Télen a szürke tintapatronok iskolai életet eredményeznek, és a tavasz elején minden egyén kezd keresni egy partnert. A férfiak néha harcolnak a nők figyelmébe. Április végén a nőstények fészket építenek. A fészkeknél vastag füvet választanak, cserjék és fák közelében. A fészek belsejében tollak, levelek és fű.

A tojás 12-25 tojásból áll. A tojás egyszínű, sötét szürke színű. A nőstény körülbelül 25 napig inkubálja a tojásokat, egészen a férfi közelében. Nestlings születnek a késő tavasszal - nyár elején.

A főzés során a partridge-húst széles körben használják.

A csibék lassan nőnek. A fiatalkorúak csak 4 hónap után érik el a felnőttek méretét. A szürke pattanások pubertása 12 hónap múlva történik. A várható élettartam a természetben 12-13 év.

Az ellenségek

A faj képviselőjének fő ellensége az ember. Ezek a madarak ízletes és tápláló húst tartalmaznak. Ebben a tekintetben minden pillanatban kegyetlenül lövöldöztek a szürke tinták, és amikor nem voltak fegyverek, ezeket a madarakat hálók segítségével fogták.

Napjainkban jelentősen csökken a népesség mérete. A szürkés patkányokat nagy termőképesség jellemzi, ha nem erre a tényre, akkor már régen eltűntek a föld arcáról. A XXI. Század elején számos országban bevezetésre kerültek a szürke patronok befogásának tilalma. Ezek a madarak például nem fészkelhetők a fészkelés során. Télen a madarak mesterségesen tápláltak. Ha betartja a népesség megőrzésére vonatkozó intézkedéseket, a szürke patak meglehetősen rövid idő alatt szaporodhat.

http://animalreader.ru/seraya-kuropatka.html

Partridge tundra (madár). Jelentés fotóval és videóval

A tundra (vagy tundra) partridge az északi féltekén olyan területeken él, amelyek kevéssé hasznosak az élet számára: dombos poláris tundrában és magas hegyekben. Ez egy ülő madár, amely nem tesz hosszú járatokat. Madárjelentés fotó- és videóanyagokkal

Elhelyezés - Kurpodnye

Család - Teterov

Nemzetség / faj - Lagopus mutus

Alapadatok:

Wingspan: 54-60 cm.

Pubertás: 1 év.

Fészkelési időszak: május-június.

Szállító: évente egy.

A tojások száma: 6-13.

Keltetés: 18-20 nap.

Élelmiszer: rügyek, fű, bogyók.

Hangok: párosító tánc, a férfi "crr-arr, hook-cook" előadása.

Élettartam: 4-5 év.

A nemzetségbe fehér és fehér farkasok tartoznak. A fehér farkas csak Észak-Amerikában él.

A tundra partridge téli és nyári ruhái nagyon különböznek egymástól. Télen a madár fehér tollazata miatt a hóval borított földre álcázódik, és nyáron, amikor a hó jön le, a partridge színes ruhát visel, amely színesen egyesül a környezettel.

A BERENDEZÉS JELLEMZŐI

Nagy, tollas lábakon a tundra partridges kis erőfeszítéssel mozognak még a mély hóban is. A nyár végén a partillák elhalványulnak - megváltoztatják a nyári ruhát egy hófehér télre, csak a farok vége fekete marad, és a hím sötét csípője a csőről a szemig. Tavasszal a fészer egy részénél kezdődik, majd csak a szárnyak csúcsa és a test alsó része fehér marad, és az egész partridge szürke és fekete keresztirányú csíkokkal borított gesztenye-piros tollakkal van borítva. A tavasz végén a nő elkezdi a harmadik moltot - tollazata világosbarna, sárgás, sötét keresztirányú csíkokkal. Egy ilyen ruhában a madár kevésbé látható a fészekben.

MI AZ EATS

A patronok, mint a csirke többi képviselője, növényevő madarak, de néha gerincteleneket is eszik. Takarmány madarak találhatók a földön. Télen, különösen a havas években, az erdőterületeken jelennek meg, és gyakran elindulnak a fák számára az élelmiszer keresésekor. Madarak ásni a hóot, és megpróbálják a téli időszakban a rénszarvas-etetést is megtartani. Télen rügyek, ágak és fülbevalók táplálkoznak. Tavasszal - tavaly bogyók és zöld levelek, nyáron - zöld növények, gyümölcsök és magvak. Ősszel a bogyók képezik a tundra partillák arányát.

ÉLETMÓD

A Tundra partridges egyedülálló madarak. Egész évben külön élnek, a házassági időszak kivételével. A partillák a magas hegyek száraz sziklás lejtőin fészkelnek, általában az erdő határán, ahol csak alacsonyan növekvő növények nőnek. Ezek főként füvek és zuzmók, és a törpe cserjék néha a sziklakövekben találhatók. Télen a tundra partridges alsó területekre süllyednek, ahol a közönséges fák nőnek, és a bokrok olyan magasak, hogy a tetejük a hó fölé emelkedik; köztük van a tundra partridges elrejtése. Skóciában élő tundra partridges populációi függőleges vándorlást végeznek a hegycsúcsoktól a heather mezőkig. A nyári rezidenciák és a télen élő madarak általában rövid távolságra helyezkednek el egymástól. Gyakran csak a nőstények költöznek meleg napos lejtőkre, míg a férfiak magas hegyekben maradnak, ahol sokkal hidegebbek. Télen a tundra partridges az éjszakát a sziklák menedékében töltik, vagy a hóban temették el, és csak a fejét tesszük ki.

REPRODUKCIÓ

Áprilisban a partillák a téli időszakokból nagy magasságban lévő fészkelő helyekre költöznek. A férfiak először érkeznek, hogy elfoglalják a legjobb területeket. Olyan helyeket választanak, ahol kupina van. A hummockon ülve a férfi figyeli a versenytársakat és a nőstényeket. A megfigyelési pont az aktuális járatok alatt olyan hely, ahol a madár a levegőbe emelkedik. Egy ideig a férfi a föld felett repül, majd élesen emelkedik felfelé, egy ideig lebeg a levegőben, majd leereszkedik - a jelenlegi férfi minden ilyen akciója kiabál. Látva egy versenytársat, a férfi felszáll, így egy lövésnek hangzik. Miután elbocsátotta a farkát, szorgalmasan demonstrálja ellenfele piros szemöldökeit és hintáit oldalról oldalra, megpróbálva tartani őt a telekból.
A férfiak, versenyzők, szárnyakkal és csőrrel verik az ellenfelet. A párzás után a nő fészket épít. A fészek egy kis fossa, melyet fű és gallyak borítanak. A tojásrakás során 6-13 tojás található. A nőstény csak a legutóbbi tojás elhelyezése után kezdődik. Egy nő inkubálja a tojást. A férfi, nagyon híresen őrzi a helyszínt. A nő nagyon ritkán repül a fészekből, és kevés táplálékot táplál. Kb. 18-20 nap elteltével a csibék kikerülnek a tojásból. A szülők elviszik őket a bozótba, ahol biztonságosabbak. Gyakran több test is egyesül egy nagy állományban. A partridge csibék gyorsan fejlődnek.

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. T

A férfi önzetlenül védi az utódokat. Gyakran használ egy életveszélyes technikát - amikor egy ragadozó megjelenik, a földön elterjed, és közelebb kerül, majd hirtelen hangosan kiugrik az ellenség fejére, miközben verte a szárnyait. Miközben a ragadozó visszanyeri, a csibéknek van ideje menekülni, és a partridge-szülők biztonságos távolságra repülnek.

Az Északi-sarkvidék valódi őslakosai. Még a sarkvidéki szigeteken is elhelyezkedik. Ennek a madárnak a hossza eléri a 33 cm-t, erős építése van. Tavasszal, a jelmezek alatt, a férfiak szokatlan piercinges kiáltásokat hangoznak. A tucat és fél tojás fektetése. A csibéket mindkét szülő vezeti - ez a család szokatlan jellemzője. A rügyeket, leveleket és bogyókat táplálják.

ÉRDEKELT TÉNYEK, INFORMÁCIÓ.

  • A többhónapos télek károsak ezekre a madarakra, így a havas téli rendszer szabályozza a tundra partridges populációját.
  • Egyszer elmondták, hogy egy tundra partridge-i csibék megtanulnak repülni, amikor a tojáshéj tojásait még mindig tárolják rájuk. Valójában távolról a tollazatban lévő fehér tollak úgy tűnnek, mint a tojáshéj részecskéi.
  • A Skóciában élő poggyászok legnagyobb veszélye a síelők - a rémült madarak, a magasfeszültségű vezetékek vezetékeire vágva, és meghalnak.

A TUNDRA CURVÁK JELLEMZŐI

Repülés: tavasszal a férfi egy aktuális repülést hajt végre - a hummockról repül, és a föld felett repül, majd meredeken emelkedik 10-15 m-re, lefagy a levegőben.

Nyári tollazat: halványvörös, fekete keresztirányú csíkokkal, a test felső részének színezése a földön fekszik, a test alsó része fehér marad.

Tojás: meglehetősen nagy, halványsárga, nagy sötét foltokkal.

Téli tollazat: fehér, csak a farok pereme fekete marad. A férfi a szemtől a csőrig - egy fekete kantár. A fehér vastag tollak védik a madarakat a hidegtől, és kiváló álcázásként szolgálnak.

Láb: nagy. Télen tollakkal borították a nagyon karmokat. Segít a madárnak, hogy mozogjon a hóban.


- A tundra partridge területe
Hol él

Alaszka, Észak-Kanada, Izland, Skandináv-félsziget, Spitsbergen-szigetcsoport, Észak-Szibéria, a Bering-tenger, az északi és központi Kuril-szigetek, Japán (Honsu-sziget), Skócia, a Pireneusok és az Alpok.

VÉDELEM ÉS BIZTONSÁG

A tundra partridge távoli területeken lakik, ezért nincs szükség különleges védelemre. Az Alpokban ez eléggé sok, de itt lakossága sűrűsége meglehetősen alacsony.

http://thewildlife.ru/ptitsy/kuropatka-tundrovaya/

Szürke partridge - leírás, élőhely, érdekes tények

A szürke partridge a kuroobraznyh, a családi fácán rendjének képviselője. Az ornitológusok úgy vélik, hogy ez a faj körülbelül két és fél millió évvel ezelőtt alakult ki. Partridge jó táplálkozási lehetőség volt az ősi ember számára. A húst értékelte és finomságnak tartotta. Az ízvilágot az emberi vadászat számára vonzóvá tették.

Partridge - hogyan lehet felismerni?

Egy szürke partridge gyakran vadcsirke. A nevet a baromfi megjelenésével és egyhangúságával egyaránt társítják. A feje kicsi és okker színű. A mell könnyebb árnyalatú - sárga és világosbarna.

A madárnak van egy kerek, szürke elülső színe és sötét háttere van. A hason látható egy patkóhoz hasonlító dísz, és a patronok barna csíkokkal vannak díszítve. Érdekes tény: a fiatal egyedek nem fognak lóverseny formájában megjelenni egy mintát, mert szexuálisan érett nőstényekben jelenik meg, készen áll a tenyésztésre. A farok, mint a pofa, vöröses árnyalattal rendelkezik, és a lábak és a csőr szinte sötétek. A Partridge-ot 25-35 centiméteres kis méret jellemzi. A súlya eléri a fél kilogrammot, és akár 50 centiméterre is meg tudja szárnyolni a szárnyakat.

Ha a partridge egy fiatal egyén, akkor azt a csíkok színe felismerheti, amelyek a test mentén helyezkednek el. A színe sötét szürke. Határozzuk meg, hogy a férfi vagy a nő tollazat árnyékában lehet. A férfiak fényesebbek, és a nőstények vöröses tollazatot termelnek a farukjukon. A patronokat az általuk készített hangok is felismerik. A csiripelésük a csirkék elfojtása, és a férfiak hangjai hasonlítanak a hazai kakasok rágására.

A patronok szinte nem repülnek, és kedvenc helyük a földön, a sűrű növényzet között van. A fűben érezheti magát a legbiztonságosabbnak. Erős mancsai miatt gyorsan mozoghat sűrű telepítések között. Veszély esetén a madár kihasználhatja a szárnyakat, de ez rendkívül ritkán fordul elő.

Hol élnek a madarak?

A település kedvelt helyszínei a sztyeppek, a mezők, a síkságok, amelyek sűrű növényzetűek, bokrok és szakadékok. Gyakran a patronok a gazdaságokban termesztett csemege burgonyaként, zabként vagy kölesként választják, így a madarak gyakori vendégek. Ősszel a partillák erdei övekbe költöznek. A puszták is megtalálhatók az erdőirtás területén, síkságon vagy hegyvidéki területeken.

A szürkés patronok nem szeretik megváltoztatni élőhelyeiket, így szinte minden életük ugyanazon a területen él. A partridge élőhelyének megváltoztatása csak az élelmiszer hiánya esetén. De a lakóhelyváltozás nagyon rossz vándorlás a madarakon. Új otthon megtalálása félelmetesvé teszi őket. Az ősszel és télen a patakok állományokban élnek, nyáron pedig párokat hoznak létre a tenyésztésre és a fészkek építésére, minden pár a saját területén.

A patronok típusai

A patronok három típusra oszlanak:

A szürke és a szakállas párnák nagyon hasonlóak, gyakran ezek a fajok kombinálódnak. Egyébként a vadászok közül a leginkább követelték, ezért mennyiségük azonnal csökken. A közép-ázsiai partridge Tibet területén él. A színe jelentősen eltér a fickótól. Fej fehér tollal és két fekete foltgal. A madár mellkasát fekete csíkokkal borítják. Ez a faj jól fejlődik és számuk stabil.

Szürke partillák táplálása

A patronok növényi ételeket fogyasztanak: a virágzat, a gyökerek, a magvak, a bogarak, a hernyók és a lárvák is beletartozhatnak az étrendbe. Ahogy fentebb leírtuk, erős lábuk lehetővé teszi, hogy ásni a földet, és ételeket kapj.

A patkányok számára a legnehezebb időszak a tél. A vastag hó alatt nagyon nehéz megtalálni az ételt. Itt és van egy átmenet egy pár tartózkodási tartózkodási egy nyáj. A patkányok a közelben találhatók, olyan területek közelében, ahol a betakarított betakarításból származó gabonákon lehetőség van regalezésre.

A fiatal részecskék a rovarokat részesítik előnyben. A kora reggeli órákban táplálkoznak, mivel a nap folyamán és az esti órákban elrejtik a vastag fűben fennálló lehetséges veszélyt.

reprodukció

A madarak párzási ideje április-májusban kezdődik. Ha pár képződik, akkor az életük teljes időtartama alatt együtt fognak működni. Ahhoz, hogy egy nőt csábítson, a férfi feloldja a tollazatát és elkezd egy párzási táncot végrehajtani, miközben a varjúhoz hasonló hangokat ad. Ha a nő figyelmet fordít a férfira, akkor ő lesz a második fele.

Aztán egy pár kezd feszíteni a fészket. A helyet védeni kell a gonosz szemektől. A bokrok közelében található magas fűben található. A fészket olyan mélyedésben hozzák létre, ahol a növények és a lágy fű tisztán vannak elrendezve. Szélessége 20 centiméter, mélysége kb. 7 cm. A fészket fákkal, lejtőkkel, fűvel és tollakkal melegítik. A szürke patkány nőstényei meglehetősen gazdagok, és egyszerre 10-25 tojást tartanak fenn. A tojás szürke-barna színű, hegyes véggel. A keltetés 23 napig tart.

A csibék megjelenése június elején történik. A keltető csirkék viszonylag könnyen alkalmazkodnak, és a túlélési arány nagyon magas. Az első naptól kezdve a csibék aktívak. Az érés során a férfi és a nő együtt növekszik. A család vezetője mind a tojásokat, mind az ellenségektől védi gyermekeit. Nem ritka, hogy egy férfi egy ellenséges harcban hal meg, megmentve az utódait.

A csipkéből 4 hónapos korszakból egy felnőttre fordul, a felnőtt madár méretére nő a születés után 1,5 hónapon belül, és két hetes korukban tisztességes távolságokra repülhet. A többszörözési lehetőség 12 hónapon belül jelenik meg.

Ha az egyik szülő meghal, a család elmegy a másodikba, ha a csibék árvák maradnak, akkor egy másik család gondoskodik róluk.

Kik félnek a patronoktól

A természeti körülmények között az ellenségek:

  • A ragadozó madarak: kite, bagoly, gyrfalcon.
  • Kis-és közepes méretű ragadozó állatok: róka, rókafélék, róka.
  • Ember közelében élő állatok: patkány, macska.

A patronok 10 évig élhetnek, ha nincsenek veszélyben, de természetes élőhelyükben a ragadozó állatok ízletes kezelése, így élettartama 4-5 év.

Érdekes tények madár viselkedéséről


Steppe-csirkék a legaktívabbak reggel és este. Ez az élelmiszer kereséséhez kapcsolódik. A patronok nem szeretnek repülni, így nagyon csendesen és óvatosan viselkednek, hogy ne ragadják meg a ragadozó szemét. Ha a támadás veszélye közel áll, a madár alacsonyan repül, néhány száz méterre utazik, majd ügyesen elrejti a vastag fűben.

Amikor elkezd hidegni, a sztyepp-tyúkokat több személybe csoportosítják (5-10), a széltől elrejtett mély helyeket választanak, és így az éjszakát töltik. Amikor sok hó esik, a patronok egy lyukat hoznak a hóban, és ott töltik az éjszakát, felmelegítve egymást. Szintén egy szürke patak ásni tud egy alagútot a hóban egy olyan mélyedéssel, amely egy külön helyiséghez hasonlít, amelyben sikeresen tölti az éjszakát.

Emberi tenyésztés

A tenyészetek termesztése a gazdaságban meglehetősen nyereséges és népszerű foglalkozássá vált. Ehhez otthon kell gondoskodni egy baromfi udvarról. Szükséges a sejtek elkerülése, mert a partridge egy szabad madár, amely a helyhez szokott. De emlékeznünk kell arra, hogy ő nem csirke, és nagyon jól tud repülni egy szabadtéri ketrecben.

Ahhoz, hogy a madár tenyészkedjen, gondoskodnia kell az élőhelyének megfelelő lefedettségéről. A helynek a lehető legközelebb kell lennie a természeti környezethez, vagyis a az ágak, bokrok jelenléte üdvözlendő.

Ügyeljen a gőzképződésre, mint a természetes körülmények között. Ha az asszony ideges, a férfi húzza, akkor ki kell cserélni.

Ha megfigyeljük az életkörülményeket, a táplálkozást és a patkányok szaporodását, az otthonukban való növekedés jelentős nyereséget eredményez, mivel a baromfihús kis mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, és az éttermi üzletben keresletet igényel.

Szürke partridge védelem

A Partridge nagyon vonzó étel sok ragadozó számára, és gyakran nem él életének fele, ezért gondoskodnia kell róla, és meg kell mentenie ezt a fajot. Ez a faj nem szerepel a piros könyvben, hiszen úgy vélik, hogy egyedülálló képességük, hogy egyszerre nagy számú tojást hordozzanak, magukat visszaállíthatják.

Ez a cikk már leírt, hogy a szürke patronok gyorsan elveszítik számukat az állati világban. Még a 35 termékből álló állomány, amely termékenysége, nem tud állandó számú tagot biztosítani.

Intézkedések, amelyeket a szürke patronok védelmére használnak:

  1. A sztyepp csirkék vadászata tilos.
  2. A betakarításkor a füleket érintetlenül hagyja a cserjékkel és a szakadékokkal határos területen.
  3. Kóborállatokat (patkányokat) kapnak.
  4. Használjon ártalmatlan műtrágyákat.

A szürke partridge már régóta táplálkozik az emberek számára, és ezer évek ellenére ez a faj fennmaradt, és a mai napig a szomszédban él. Csak egy személynek lehet pozitív hatása a fajok számának megőrzésére.

http://howtogetrid.ru/seraya-kuropatka-opisanie-sreda-obitaniya-interesnye-fakty/
Up