logo

Kalinyingrád vadászklubja


Mennyibe kerül a fatörzs

Az 1992-es folyóirat 9-10-es számában, 41. oldalon, Yu. Skulkin feljegyzést írt a p. Kuzhener, amelyben a szerző azt írta: "Megvizsgáltam mindegyik fészket erőteljesen és tollakkal. A súlyuk 7 kg és 7 kg között változott 800 g és csak egyszer - 8 kg 600 g."

Egész életemben fafaragással foglalkozom. Személyesen találtam több mint 100 metszőáramot. Személyesen mérlegeltem több mint 500 faágat. A legsúlyosabb súlya 5836 g volt, majd ezt a kakasot már októberben, a nap közepén betakarították, bogyókkal töltött goiterrel (sajnos a goiter bogyóit nem külön-külön mérjük). Adataim szerint a leningrádi régió tavaszi áramából vett fafaj átlagos súlya 4200 g.

Oroszországban híres katonai férfiak és diplomaták, Osten-Sacken bárói. Fő generációs hobbija több generáció volt a fahúzó áramlatok vadászata. Ugyanakkor nemcsak vadásztak, hanem gondos feljegyzéseket is tartottak, szigorúan rögzítve az összes jelenlegi kakas súlyát. Összesen 900 fafaragást mérlegeltek. K. Peter Osten-Saken, a fátyolok mérése alapján, a párizsi és a finnországi áramlatokban, átlagosan 10 1 / 4-10 1/8 font (orosz font - 400 g) volt. A maximális súly 13 kg volt (5 kg 200 g).

Lássuk, mit írnak az elismert szakembereink ebben az ügyben. O. I. Semenov-Tien-Shan (1960), Lappföldön, a felnőtt férfiak súlyának változását mutatja 3500-ról 4550 g-ra; SV Kirikov (1948) a dél-urálok számára 3400-5000 g súlyt ad; Teploe V. (1947), az északi urálok (Pechora-Ilychsky Reserve), 3610-4810; E. A. Krutovskaya (1941), szibériai (Krasznojarszki rezervátum), kb. 3500

Folyóiratunk állandó szerzője, a híres vadászkutató - A.N. Romanov (1988), Komi esetében 3500 és 5000 közötti súlyt jelent. I. Kolev (1984) szerint a Boltar fafaj (Nyugat-Rhodopes) súlya 3 270 - 4 320 g ; Román (Kárpát) fafaragások - 4000-5000 g (K. Popescu, 1984); Skót - 3400-4400 g (Zwickel, 1966); Pyrenees - 3070-3980 (Ringeval, Couturier, 1980); Osztrák - 2400-6000 g (Henrich Mullerben, 1973); Német Hesse (Közép-Németország) - 4000-6500 (Muller, 1973) és végül szlovák - 3450-5500 (Sladek, 1964).

Mint látható, a legnagyobb tömegű madarak Közép-Európában regisztráltak. És a volt Szovjetunió területén a legnagyobb fátyol Belovezhskaya Pushchában található (Bannikov, 1968), de súlyuk csak kissé magasabb, mint 6 kg.

A fatörzs megszakítja a jól ismert Bergman zoogeográfiai szabályt, amely szerint „ugyanazon faj egyedei növelik tömegüket és méretüket délnyugatról észak-keletre.”

Így Yu.Skulkin szerint a Jekatyerinburg (volt Sverdlovszk) régió északkeleti körzetében élő félbőrös nyersdarab tudományos felfedezés vagy „súlyhiba”.

Végezetül szeretném fellebbezni az összes vadász szenvedélyre. Friends! Ne feltételezzük, hogy a sikeres lövés után a vállalkozás megtörtént!

Óvatosan vegye fel a zsákmányt vagy állatot, gondosan vizsgálja meg. Ezzel már sok érdekes dolgot találhat: szokatlan szín, valamilyen kár nyomai, a test egyes részeinek méretének eltérése (például túl hosszú, vagy ellenkezőleg, túl rövid csőr a faszágyban, csípő, stb.).

Otthon, győződjön meg róla, hogy mérje meg az állatot! Milyen gyakran, keserűséggel meg kell hallgatnia a vadászok történetét, hogy egy fél pocsolya vagy egy barna nyúl - „hatalmas, egyik kezével nem tépte le a földet!” - "Mérlegelte?" - "Miért, és így látod!"

Emlékeztetni kell arra, hogy a vadászatunk során hatalmas egyedülálló zoológiai anyag. Minden állat egyedülálló! Talán a vadállat vagy a madár után a természetben nem lesz egy másik! Ne légy lusta, hogy ugyanezt tegye (mérje meg és vizsgálja meg) más állatokkal, amelyek véletlenül a kezedbe kerültek. Minden megfigyelést rögzíteni kell, és nem támaszkodni a memóriára. Mindenesetre a személyes napló vagy a vadászat magazin felbecsülhetetlen értékű dokumentum, amelyet Ön nagy érdeklődéssel fog elolvasni 10-20 év alatt.

M. Kalinin, a biológiai tudományok jelöltje

"Vadászati ​​és vadászati ​​gazdaságszám 7 - 1993"

http://kaliningradfishing.ru/hunter/o-hoz/hpres-0352.html

Mennyibe kerül a fatörzs

Néhány kiadványban: a közelmúltban 7 kg-os és annál nagyobb fafaragások kitermeléséről olvashat. Mindezen megjegyzéseknek joguk van a "vadászok megállítása" címsorok alatt közzétenni, vagy - a vadászattárakat. Alig lehet bemutatni a szerzők által készített jelentések jelentős bizonyítékát.

A baj az, hogy az olvasó megszokta a nyomtatott szót, mint a végső igazságot. Az évelő kutatásaimat folyamatosan a vadászok széles rétegeihez viszem, és nem kevésbé állandóan próbálják megcáfolni engem - mondják, saját szemükkel olvassák, hogy a fafaragások fél bíróságnak számítanak!

Egész életemben fafaragással foglalkozom. Személyesen találtam több mint 100 metszőáramot. Személyesen súlyoztam több mint 500 madarat. A legnagyobb súlya 5836 g volt, majd ezt a kakasot októberben szerezték be a nap közepén, és a goiter bogyókkal töltötték (sajnos a bogyókat nem mártották be strap nélkül). A leningrádi régióban a tavaszi áramban vett fatörzs átlagos súlya adataim szerint 4200 g.

Osten-Sacken baronok katonai férfiak és diplomaták vezetékneve jól ismert Oroszországban. Több generációban a család tagjainak fő hobbija a fahúzó áramlatok vadászata volt. Ugyanakkor nemcsak vadásztak, hanem gondos feljegyzéseket is tartottak, szigorúan rögzítve az összes jelenlegi kakas súlyát. Összesen 900 fafaragást mérlegeltek. KL Osten-Saken, a petersburgi tartományban és Finnországban áramlásokkal előállított fafaragások alapján 10 és 1/4 - 10 és 1/8 font (orosz font - 400 g) átlagtömegét eredményezte. A kakas maximális súlya 13 kg volt (5 kg 200 g).

Lássuk, mit írnak az elismert szakembereink ebben az ügyben. OI Semenov-Tien Shan (1960) Laplandon a felnőtt férfiak tömegének változását mutatja 3500 és 4500 g között, ST. Kirikov (1948) a dél-urálok számára 3400 és 5000 g közötti tömegű V.P. Meleg (1947) az északi urálok számára (Pecher-Ylychsky Reserve) - 3610-4810, Ye.A. Krutovskaya (1941) Szibériára (Krasznojarszk rezervátum) - körülbelül 3500 fő.

A híres fafaragók kutatói, A.N.R. Romanov (1988) Komi esetében 3500 és 5000 g közötti súlyt mutatnak.

A külföldi kutatók ugyanazt a tényt említik. I. Kolev (1984) szerint a bolgár fafaj (Nyugat-Rhodopes) súlya 3270 és 4320 g között van; Román (Kárpát) fafaragások - 4000-5000 g (K. Popescu, 1984); Skót - 3400-4400 g (Zwickel, 1966); Pyrenees -3070-3980 (Ringeval Couturier, 1980); Osztrák - 2400-6000 g (Henrich Mullerben, 1973); Német Hesse (Közép-Németország) - 4000-6500 (Muller, 1973) és végül szlovák - 3450-5500 (Sladek, 1964).

Mint látható, a legnagyobb tömegű madarak Közép-Európában regisztráltak. És a volt Szovjetunió területén a legnagyobb fátyol Belovezhskaya Pushchában található (Bannikov, 1968), de súlyuk csak kissé magasabb, mint 6 kg.

A fatörzs megszakítja a jól ismert Bergman zoogeográfiai szabályt, amely szerint „ugyanazon faj egyedei növelik tömegüket és méretüket délnyugatról észak-keletre.”

Tehát Y. Skulkin szerint élő félig erdei nyúl, a Jekatyerinburg (volt Sverdlovszk) régió északkeleti körzetében, tudományos felfedezés vagy kényelmetlen fikció, amely tisztázást igényel azoknak a vadászoknak, akik nem ismerik a fahúst - ez az erdei királyi madár..

Végezetül szeretném fellebbezni az összes vadász szenvedélyre. Friends! Ne feltételezzük, hogy egy sikeres lövés után ez megtörtént. Óvatosan vegye fel a zsákmányt vagy állatot, gondosan vizsgálja meg. Már a vizsgálat során sok érdekes dolog található: szokatlan szín, károsodás nyomai, az egyes testrészek méretének eltérése (például túl hosszú vagy fordítva, túl rövid csőr a faszágyban, csípő, stb.).

Otthon, győződjön meg róla, hogy mérje meg az állatot. Milyen gyakran, keserűséggel meg kell hallgatnia a vadászok történetét, hogy egy fél pocsolya vagy egy barna nyúl lőttek: „Hatalmas, ne szakítsa le a földet egy kézzel!” - Mérlegelte? - Miért, és így látható.

Emlékeztetni kell arra, hogy vadászatunk során hatalmas, egyedülálló zoológiai anyag. Minden állat egyedülálló! Minden megfigyelést fel kell jegyezni. A napló vagy a vadászati ​​folyóirat - „ez egy felbecsülhetetlen dokumentum, amelyet néhány éven belül érdeklődni fog.

Ha mindezt megtesszük, akkor a „fél-pocsolya” foltja megáll az újságok és magazinok oldalain.

http://piterhunt.ru/pages/statyi/severnye_zori/skolko_vesit_gluhar.htm

Ritka trófea, vagy hány fafaj?

A műhelyhez intézett reggeli felhívás arról számolt be, hogy egy másik boldog vadász nyert egy ritka trófeát, és meg kívánja rendelni. Elmondása szerint egy 12 kg-os súlyú ritkaságot fogott! Nem vesszük figyelembe azt a kifogást, hogy a madárfajokat tanulmányozó tudósok statisztikája nem rögzítette az ilyen óriásokat. Nos, ez egy igazi szerencsét, hogy személyesen láthasson ilyen óriást. A csoda előkészítése során elkészítettünk egy fotógépet, vonalzót és skálát. És végül, az ügyfél a műhelyünkben.

A mérlegelés után világossá vált, hogy az általa hozott fatörzs kevesebb, mint 5 kg! A fennmaradó 7 kg csak egy érzelem a sikeres vadászattól és egy több kilométeres útról, ahol trófeát találunk.

Honlapunkon vásárolhat egy fahordót.

Lásd még a műhelyünkben készült töltött állatokat és töltött madarakat.

http://www.podorov.com/top/informatsiya/redkij-trofej-ili-skolko-vesit-gluhar/

hunt72.ru | SIBERIAN HUNTERS CLUB (TYUMEN, KHMAO-Yugra, YNAO)

SIBERIAN HUNTERS CLUB

Mennyibe kerül a faszén?

Mennyibe kerül a faszén?

Üzenet Kirilltől »2011. október 3. 23:16

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

Az üzenet megionikus »2011. október 4. 09:07

A HUNTER ÉS A SEVEN VERST WALKS KISSEL IS.

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

Üzenet Siberian Wolf »2011. október 04. 09:31

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

Üzenet A tékozló orvos ”2011. okt. 04 09:54

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

Üzenet Siberian Wolf »2011. október 4. 10:19

Stopudoff minden bizonnyal mérlegelni fogja

Re: Glukharin és Casacin áram

Üzenet Kirill »2011. október 4. 11:19

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

The Shihan Post »2011. október 5. 08:01

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

Üzenet Cyril-től »2011. október 5. 19:40

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

Üzenet Cyril-től »2011. október 5. 19:46

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

A cseresznye üzenete ”2011. október 5. 19:48

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

Post Cyril »2011. október 5. 19:53

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

Post Cyril »2011. október 5. 20:13

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

Üzenet Lyshy »2011. október 06. 15:22

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

The Shihan Post »2011. október 07. 08:19

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

Üzenet fedorov-hunter »2012. február 16. 16:23

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

Üzenet babay ”2012. február 24. 11:50

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

Üzenet Hunter68 »2012. február 26. 12:41

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

Üzenet damaskarból »2012. február 27. 16:07

A legnagyobb kb. 5 kg. átlagosan 4, 5 húz. Ez a miénk, a Sverdlovski régióban.
Azok közül, akik hisznek, legfeljebb 6 kg kakas volt.
És 10-12 kg egyfajta szörny.

A tokka-sama-ról tavaly a tokok-ra vonatkozott - 12 darab kakas, nem tartotta a nőstényeket. Igen, és ahogy látni fogod őket.

Re: Mennyibe kerül a nyálka?

Üzenet Volzhanin ”2012. február 27. 16:22

http://hunt72.ru/viewtopic.php?t=2338

Fa baromfi madár. Életmód és faágú élőhely

A múlt század elején a moszkvai Izmailovo Parkban találkoztak fafaragások. Több ember élt a városi területeken, mint a galambok. Ez bizonyítja a faj korábbi előfordulását.

A 21. században az oroszlán szerepel a Vörös Könyvben Oroszországban. Ahhoz, hogy a csirkék főbb képviselőit láthassuk, a moszkoviták kénytelenek legalább 100 kilométerre a fővárostól mozogni.

A barázda leírása

A szarvasmarhafélék leírása férfiak és nők esetében változik. Utolsó tarka. A tollak barna-vörös árnyalatokat egyesítenek. A jelek szinte fehérek. A hason a csíkokra hajtogatott. Legalábbis úgy tűnik, ha a barázda nőt távolról nézzük.

A fajok nőstényei 2-3-szor kisebbek, mint a férfiak. Utolsó:

  1. 6 kg-os súly. Az erdei madarak között Oroszország rekord.
  2. Lekerekített, felfelé irányuló farokuk van.
  3. A nyak körül, mint egy tollak szakáll.
  4. Különböző a szemöldök szemöldökében. Valójában csupasz bőr a madár szemei ​​felett.
  5. A sötét tollazatok különböznek. Fekete, szürke, barna, smaragd zöld. Kevés fehér folt van. Általánosságban elmondható, hogy a fátyol látványos, elegánsan néz ki.

A fácáncsalád tagjai a fácáncsalád átlagos tagjai. A nőknek akut hallásuk van. A férfiak rendszeresen elakadnak, különösen az áram alatt. A madár belső fülében bőrréteg van.

A hajók áthatolnak. Amikor a feszes énekel, a vér rohan. A bőr megduzzad, átfedi a fülét, mint egy vattapálca. Ezért a fátyol és a hívás.

Átmenetileg süket madár - könnyű zsákmány. Míg a faj nem szerepel a Vörös Könyvben, a vadászok ezt használták.

Fajta típusai

Szovjet időkben 12 fafajta volt. Ezután a madarak csak két kategóriába sorolhatók. Az első egy közönséges fűrészáru. Csőrét összekötötte. Egy másik madár egy súlyrögzítő. A szekér súlya eléri a 6,5 ​​kg-ot. A faj három altípusra oszlik:

1. Fekete-hasú. A névből egyértelmű, hogy a madár hasa sötét. Ezek az egyének egyszer éltek a főváros Izmailovo Parkjában. A fekete-hasított barlangot nyugat-európainak is nevezik. Az Urálon túl

  • kettős kattintás kis intervallumok között
  • szilárd kattintású trill
  • dörzsölés, más néven esztergálás vagy chirring

A baromfi dal három részének teljes időtartama körülbelül 10 másodperc. Ezek közül az utolsó négy madárállvány.

Játssz a jelenlegi fátyol

Figyelembe véve a cikk hősének sajátosságait, meg kell fojtania. A repülés során a tollas madár a szárnyait gyakrabban fedi le, mint amennyire lélegzik. Egy másik állat az oxigénhiány miatt megfullad. De a fátyolot egy erős légzőrendszer megmenti. 5 légzsák kapcsolódik a tüdőhöz.

Füves élőhely

Mivel a fátyol nagy madár, észrevehető, inkább az erdő sűrű sűrűjében rejlik el. A nyílt terekben lenyűgöző a tollas. Ezen túlmenően a farkas félénk és óvatos.

Ez egy másik ok a rejtett helyek kiválasztására. A fák darabolásával kapcsolatos pusztulásuk a fajok számának csökkenésének egyik oka.

Az erdőkből fafajok vegyesek. Bennük a madarak megtalálják a telkeket:

  1. Egy régi állvánnyal.
  2. Tűlevelű fiatal.
  3. Vastag, magas fűszeletek.
  4. "Bogyók ültetvényei".
  5. Egy kis csupasz homok.

A homokban fahordós fürdés, tollak tisztítása. A bogyók az állatok étrendjében szerepelnek. A madarak még mindig olyan helyeket választanak, ahol a szomszédságban fenyőfák és régi hangyák találhatók.

Madár étel

Az állat étrendje az évszakától függ. Télen a ménesfenyő fenyő tűket árul. Mögötte a madár naponta 1-2 alkalommal elhagyja a menedéket. Előnyösebbek a cédrus és a fenyő tűk.

A fafaragás hiánya miatt a boróka, a fenyő, a luc és a vörösfenyő tűi elégedettek. A férfiaknak naponta egy font élelmiszerre van szükségük, és a nőnek körülbelül 230 grammra van szüksége.

Nyáron a madarak étrendje gazdagodik:

  • hajtások és áfonyák
  • áfonya, szeder, málna és más vadon termő bogyós gyümölcsök
  • magok
  • virágok, gyógynövények és levelek
  • rügyek és fák fiatal hajtásai

A vegetáriánus étrendhez gerinctelenek és rovarok kerültek. Éppen ezért a fahordó a régi hangyák közelében fekszik.

Télen a madár tűket eszik

Szaporodás és élettartam

Tokuyu baromfi márciustól áprilisig este. A férfiak szándékosan becsapják szárnyaikat. A zaj vonzza a nőstényeket. Továbbá a férfiak énekelnek.

A fákhoz hasonlóan a fák hornyai megosztják a területet az áramhoz. A madarak megközelítőleg 100 méterre közelítenek egymáshoz. Általában a jelenlegi férfiak közötti távolság körülbelül fél kilométer.

Ha a férfiak megsértik az aktuális szakaszok határait, harcolnak. A madarak egymáshoz kapcsolódnak a csőrökkel és a szárnyakkal. Ha az áram normál üzemmódban áramlik, a férfiak csak alkalmanként jelentenek, megszakítva az énekelést. A szárnyakat csapkodó faszínek. Mindez vonzza a nőstényeket.

A fafaragás a fenyveseket kedveli

A nőstények a kezdetektől pár hétig repülnek az aktuálisra. A nőstények elkezdenek felszerelni a fészket. A fatörzsek felrobbantással vonzza a nőstényeket. A férfi gyakran mozog a választottból a választottba.

Poligámos faanyag. Reggel a madarak 2-3 nővel párosulnak. Éjjel kántálva a férfiak ezt arányos jutalomnak tartják.

Az áram az első lombozat megjelenésével végződik. A fészekfészek fűből épültek. Ezért telepednek le a madarak, ahol egy bozót van.

A nőstények 4-14 tojást helyeztek el. Körülbelül egy hónapig keltenek.

Úgy tűnt, a baromfi csibék:

  1. Az első naptól függetlenül magukat a rovarokat táplálják. A fehérjetartalmú táplálék a csibék gyors növekedését biztosítja.
  2. 8 napos korukban az alacsony bokrok, fák elkezdnek csapkodni. A kezdeti felszállási magasság 1 méter.
  3. Teljesen elsajátítsák a repülés és a növényi élelmiszerekre költözés művészetét egy hónapos korban.

A faszén fiatal nőstényei könnyedek. Ha a nőstények 3 évig terhesek, gyakran elveszítik vagy elhagyják a tengelykapcsolóikat.

Két hetes korban a csibék rövid távon repülhetnek.

A férfiak 2 éves korban kezdik meg a tenyésztést. Talán interspecifikus párosodás. Ez utóbbi gyakran csatlakozik a fa hornyok tokánjához. A fajok madarak körülbelül 12 éve élnek.

http://givnost.ru/gluxar-ptica-obraz-zhizni-i-sreda-obitaniya-gluxarya/

Grouse méret

A fácán a fácáncsaládhoz tartozik, és 2 fő fajtája van:

Hajtóméret:

- egy átlagos madár szárny hossza: 373 (mm) - 422 (mm);
- átlagos szárny hossza: 392 (mm);
- egyedi tömeg 2 évtől: 3600 (g) és 5050 (g) között;
- átlagos súly: 4100 (g).

- egy átlagos madár szárny hossza: 307 (mm) és 315 (mm) között;
- átlagos szárnyhossz: 311 (mm);
- egyedi súly 2 évtől: 1700 (g) és 1920 (g) között;
- átlagos súly: 1800 (g).

A fafajok összes alfajának tömege mintegy 4000 g, enyhe eltérésekkel.

Kőhüvely méretei:

- felnőtt szárny hossza: 382 (mm) - 402 (mm);
- átlagos szárny hossza: 396 (mm);
- felnőtt testsúly: 3445 (g) és 3800 (g) között;
- átlagos súly: 3640 (g).

- felnőtt szárny hossza: 300 (mm) és 310 (mm);
- átlagos szárny hossza: 348,2 (mm);
- felnőtt testsúly: 2695 (g) és 4000 (g) között;
- átlagos súly: 3230 (g).

http://razmery.info/priroda/razmery-gluharia.html

Vadászat Karélia-ban

hunting.karelia.ru

Időzóna: UTC + 2 óra [Nyári időszámítás]

Mennyibe kerül a faszén?

35 évig a vadászatot Karéliaban a fatömeg maximális súlya a súlyozottaktól - 4 kg 950g. A fűrészárut a Padozersk-falu jelenlegi áramkörében bányászják. Az énekes kakas minimális súlya, melyet rögzítettek - 3 kg 900 g. Az összes jelzés (csőr, farokfesték) szerint „öregember” volt (ugyanaz a zsugorodás az idős korig)

Általában az énekes kakasok tömege 4,100-4,600 kg volt.

Körülbelül 6-7 kg-os kóbor hallott, de sajnos. Talán valahol Szibériában van.

A biológusok rendszerességet állapítottak meg. Úgy tűnik, Bergman törvénye szól, ami azt állítja, hogy ennek a fajnak az egyének súlya az Eurázsia-ban délnyugatról északkeletre növekszik. azaz a legkisebb szekér d. valahol a spanyol Pireneusok régiójában, és a legnagyobb az északkeleti Szibériában a határon élő élőhelyen.

Wow. Kár, hogy nincs mérlegelési tény. És milyen területen lőttek, északon vagy közel?

Mi van, hogy meglepődjünk, bármi, ha jó nyakát veszed, nyúlik a lábad a földre!
A dokumentumot be kell mutatni. És így, kétségem van

A hátizsákomban az észak-karéliai (Belomorsky kerület) és déli részek között elég sok faág van. Az óriások nem teljesültek. Minden illeszkedés 4,5 kg, néha egy kicsit több. Általánosságban elmondható, hogy a kép hasonlít a nyulakra. Hosszú fülű voltam (nem fogom mondani, hogy mennyi), de minden 3,5 kg-n belül van. Több mint négy ritka példány. Bár a kapribogyóból, és a versenyzők hallották a 6 kg alatti kakasokról, és a nyulak szinte azonosak.

Átlagosan 10-15 madár érkezett kb. 6 kg (tavaszi egyensúly, régi otthon - 16 kg-os kalibrálással a Sport áruházból) a többi szokásos módon: körülbelül négy. Személyes maximum 6,5 a mérlegében. És ez az ősszel egy Furomchanin 6,5 volt a modern bárjában és a konyhájában.

A Bolsoj Klimenetszkijben a 90-es években a kutyák fojtogatták a gyalogosokat - egy repülés nélküli férfi áfonyában, látszólag hatalmas, de nem súlyozott. Tehát hallgass.

A legcsodálatosabb kerékpáros a Shalgovary-i régióban:
Az aktuális későn a mély hó miatt. A fény által jöttek, és megfigyelték az ún. „Kerek táncot”, amelyet több Orientológus munkáiban írtak le, mint a vadászok. Igen. - a távolság nagy volt, de az egyén nagymértékben megkülönböztetett. Vannak más férfiak és kopalushki klasszikus arányban egymással, és elég volt nekik, hogy „nem vétkezik az egyén„ törpe ”vagy„ kicsisége ”. És ez a bőrönd állt a központban, néha versenytársakat üldözött, és hasonlított egy kacsaállományban.
Nem kapta meg, sem ma reggel, sem a következő, így a történet egy kerékpár marad. De azt hiszem, a Deflora fotó valami ilyesmit és feljegyzett - vannak normális madarak között brojlerek.

.
Véleményem egyáltalán nem hozott nekem jövedelmet, de sok pénzt mentett meg

http://hunting.karelia.ru/viewtopic.php?p=87634

Fahúzó: madárfotó

A faggyú a fácáncsalád tagja, a barázda alcsaládja. A madár nevének köszönhető, hogy a férfiak éberséget és érzékenységet veszítenek a párzási időszak alatt, ami segít a vadászoknak, hogy elkapják a madarat.

Tavaszi fafaragás a fenyőerdőben. Női fűrészáru.

Lakóhely földrajza

Napjainkban csak az európai és észak-ázsiai tűlevelű és vegyes erdőkben találhatók barázdák, és a legnagyobb népesség Szibériában van. Korábban más kontinenseken is megtalálható volt a nyúlvány, most már nincs ott lakosságuk.

A tokovischu harci mellkasán fahúzó. A nyár második felében fűrészáru. Fa nyírfa ősszel. Télen fűrészáru. Fűrészáru. Fűrészáru.

megjelenés

A madár fotója a fenséges és szépségét mutatja. A férfiak mérete körülbelül 1 méter, a súlya 4-6,5 kg, a baromfi nőstényei lényegesen kevesebb, mint 80 cm hosszúak, és a súlya körülbelül 2 kg.

A madarak szexuális dimorfizmusát nemcsak méretben fejezzük ki, hanem a madarak színe is jelentősen eltér. A hímnek fekete fejrésze van, a nyak hamva és fekete és hamva. A szemek körül a tollak hiányoznak, és a bőr vörös, a csőr könnyebb - fehér-rózsaszín. A hát színe fekete, szürke és barna foltokkal. A craw fekete, szürke-zöld fényű, a mellkas zöld. A szárnyak tollazata barna, a farok fekete, fehér foltokkal.

A tarka nőstények nagyon sokszínűek, a tollak piros, sárga, fekete-barna és fehérek. Vannak rozsdás vörös tollak a torkán és a szárnyak csonkjában.

Télen fűrészáru. Télen fűrészáru. Aktuális kőfűrész. Jakutszk környéke. Kőbánya, Jakutszk környéke. Aktuális kőfűrész. Jakutszk környéke. Fafaragás trükkök egy fenyves erdőben.

Táplálkozás és viselkedés

A kancelláriusok mindenevőnek számítanak, tavaszi és nyári hónapokban a táplálkozás alapja a fák rügyek, kis fák levelei, fű, bogyók, magvak, különböző rovarok. Október óta a vörösfenyő tűk fő táplálékává válnak, télen pedig tűlevelek és rügyek táplálkoznak.

Ezeknek a madaraknak a kedvenc foglalkozása az életben túláram. Az év bármely szakaszában beszélnek, függetlenül a párzási időszaktól. A fatörzs rendkívül ritkán repül, jobban mozognak a földön, ha hirtelen felkel a madár, nem emelkedik a fák fölé.

Fűrészáru. Aktuális kőfűrész. Jakutszk környéke. Aktuális kőfűrész. Télen hímzett nő. Beszélgetett a férfi faszén. Női fűrészáru. Női fűrészáru. Fa vályú legyek a veto lucfenyő között. A fahúzó felszállt. A télen a hóban fűrészáru. Férfi fűrészáru repülés közben, elölnézet.

reprodukció

A fatörzs nem hoz létre állandó párokat, több nő is egyszerre férfihoz juthat. A párzási idény márciusban kezdődik, a madarak a tokovischakhon gyűlnek össze - évről évre ugyanazon a helyen találhatók. Az áprilisi párzási időszak vége után a nő elkezdi megszervezni a fészket, amelyre megfelelő ágat talál, amely ágakkal és levelekkel bélelt.

A tengelykapcsolóban általában 5-8 tojás található, ritkán legfeljebb 16 db. A tojás sárga-szürke, sötét foltokkal. A kis szarvasmarhák 3,5 - 4 hét alatt születnek, csak a nőstény inkubálja őket, csak az anya felelős az újszülött biztonságáért.

A fotó azt mutatja, hogy az újszülöttek nem vesznek fel pelyheket, hogy felmelegedjenek, ezért anyukának gondoskodnia kell a felmelegedésről. Az utolsó csaj megszületése után a nőstény biztonságos helyre szállítja a csecsemőket, az első néhány nap alatt elrejtenek a szárnyai alatt, de néhány nap múlva nagyon okosan álcázhatják magukat a fűben.

Két hetes csibék képesek rövid távú repüléseket végrehajtani, és 30–33 napig nem alacsonyabbak a szüleikre irányuló járatokon. A nyár végén a felnőtt férfi csibék elhagyják az anyát, és a nőstények még mindig rövid ideig maradhatnak vele.

A baromfi nő "rántotta" a naplót. A füvön hímzett nő. Női fűrészáru. Fahordós hajtások.

http://komotoz.ru/photo/zhivotnye/gluhar.php

Fa baromfi madár. Életmód és faágú élőhely

A madárfajta összes madárjának legnagyobb és leghíresebb madárja metszőnek számít. Figyelemre méltó az ügyessége, a nehézség és a félelmesség, a gyors séta és a nehéz és zajos repülés. Ez a madár nem képes nagy távolságra repülni. Az észak-ázsiai és európai erdők az erdei élőhely.

De a túlzott vadászat számukra olyan régiókban történt, ahol korábban sok fa horony volt, most már nem láthatunk egyetlenet. A madarak most Szibériában telepedtek le, de Európában egyre kevésbé vannak, és Amerikában, Afrikában és Ausztráliában azokban a helyeken, ahol korábban sok volt, teljesen hiányoznak.

A fátyol fenséges és gyönyörű madár. Erő és stabilitás érzi magát. A fafaragás leírása szép színű, leggyakrabban egy felemelt csőr, egy buja, fan-szerű farok teszi önkéntelenül csodálni ezt a látványt.

Néhány félelmetlenség kiegészíti a képet és ad neki némi varázst. Élelmiszer keresésekor a fatörzs nagyon gyorsan mozoghat. Amikor elhagyja a földet a repülés közben, meghallja a szárnyainak zaját és hangos csapkodását.

A faszén kemény és zajos. Különleges szükséglet nélkül nem küzd a nagy távolságoktól, és nem emelkedik túl magasra. Alapvetően a repülés az átlagos fának felénél történik. De ha szükség van rá, és a nyúlnak jelentősen kell mozognia, akkor felemelkedik, hogy magasan repüljön az erdő fölé.

A tollazat színének köszönhetően a hím fűrészáru könnyen megkülönböztethető a nőstől. A férfiaknál a szürke, sötétkék és gazdagabb színek dominálnak, a nőstényeket vörös, tarka tollazat jellemzi. Végtelenül csodálhatod őket, mert szépek és fenségesek.

A vadász jellemzői és élőhelye

Az erdei madár a nagy növekedésű tűlevelű és vegyes erdőket kedveli. Kevésbé találkozhat velük keményfa. A vadon termő bogyókkal teli mocsár a vadászat egyik kedvenc élőhelye.

A legtöbb fahúzó inkább ülő életmódot vezet. Az erdőtől a völgyig és a hátsó szezonális mozgások nagyon ritkák, elsősorban szélsőséges hidegben történik. A baromfi fészke azonnal látható egy fa alatt, közel az utakhoz vagy utakhoz.

Az ilyen gondatlanság gyakran a hím és a nőstények haláláig vezet az ember kezében. A hímivarú nő egy szép és valódi anya, még akkor is, ha veszélyben érzi magát, soha nem hagyja el az utódait, de meg fog halni vele. Volt olyan eset, amikor elment a veszélyre, közvetlenül az ellenség kezébe, és ez a cselekmény lehetőséget adott a csibék elrejtésére.

A barlang természete és életmódja

A fátyol nagyon óvatos, tökéletes hallással és látással, madárral. Ezért nem nagyon könnyű vadászni. Agresszíven viselkedhet, ha egy ismeretlen állatot látsz melletted. Voltak olyan esetek, amikor a farkas megtámadta a kutyát.

A fafaragások helyei ritkán változnak. Általában a férfiak először rajtuk repülnek, másznak az ágakra, és elkezdik énekelni a serenádokat a nők számára. Néhány idő múlva, a nők csatlakoznak hozzájuk. Miután a legérdekesebb kezdődött - a nők elleni küzdelem. A harcok nagyon komolyak és brutálisak, utána a győztes megkapja a jogot, hogy egy nővel párosodjon.

Leginkább ez a madár a magányt, a nagy klasztereket nem a számukra preferálja. Reggel és este - az ébrenlét ideje. Napközben gyakran pihennek a fákban.

A téli szezonban, amikor nagyon hideg van, a fátyol elrejtheti a fagyot a hóban, és néhány napig ott maradhat. A feketefejű madarak és a fátyol madarak nagyon hasonlóak viselkedésükben és életmódjukban, nem pedig egyáltalán, hogy egy nagy családhoz tartoznak. Ezek csak méretben és színben különböznek.

A nőstény hímivarú nő

Fűrészáru

A fatörzsek a tűlevelű kúpok és gallyak nagy rajongói. Ha ez a csemege nem közel van hozzájuk, a virágok, rügyek, levelek, fű és különböző magok tökéletesen használhatók. Nestlings, növekedésük során rovarokat és pókokat eszik, ezért az egész család a hangyaboly közelében fekszik.

A felnőtt fafajok inkább a növényi ételeket részesítik előnyben. Télen, amikor minden körül van hóval borítva, ezek a madarak időt töltenek a fákra, miközben az ágaikat és a kéregüket táplálják.

A szarvasmarha szaporodása és várható élettartama

Azt mondják, a madár poligámiás a madár körül. A párképzés fogalma nincs számukra. A tavasz jó ideje a párzási időszaknak. A női és férfi párzás körülbelül egy hónapig tart.

Fészekfészek csibékkel

Ezután a fészek előkészíti a fészket a jövő utódai számára. A fészkek építése tekintetében ezek a madarak nem különösebben zavarják. A fenékfészek szokásos kis depresszió a földön, ágakkal vagy levelekkel borítva.

Az átlagos tojásmennyiség - 8 db, mérete átlagos csirke tojásra emlékeztet. A nőstények körülbelül egy hónapig keltik őket. A baba követheti anyját, amint megszületik.

Az újszülött csajok pelyhéje nyilvánvalóan nem elég ahhoz, hogy meleg és kényelmes legyen, így ez egy gondoskodó anya gondja, aki készen áll arra, hogy minden melegét megadja a csibéknek.

A hónap elég a csibék gyors növekedéséhez és fejlődéséhez. Ezután azután a fészekről a fákra költöznek és önálló életüket kezdik.

A tojások közel 80% -a elpusztul erős fagyok vagy ragadozók miatt, róka, nyárs vagy ermin formájában. A kikelt csirke 40-50% -a hasonló sorsot szenved. A szekér átlagos élettartama a szokásos élőhelyén 12 év.

Miért nevelt madár

Érdekes tény, hogy a fahúzó átmenetileg elveszíti a hallást a jelzés során, és ez az, ahol a név származik. Hogyan történik meg, hogy egy meglehetősen óvatos madár elveszíti a hallását és ennek következtében éberségét?

A vélemények ebben különböznek. Néhányan azzal érvelnek, hogy míg a serenádok énekelnek, a szekér erősen befogja a felső és alsó csőrét. Ilyen mértékben énekel az a madár, hogy ideiglenesen elfelejti mindent, és a veszélyt is.

Figyelj a nyüzsgő hangjára

Mások azt mondják, hogy egy izgatott metszőollóban a vér a fej felé rohan, a vérerek duzzanata és a hallójáratok bezárása történik. Ez a változat annak a ténynek köszönhető, hogy mindenki látja a fej felső részét, mint egy énekes, izgatott metsző.

Vannak olyan verziók, amelyeket a faggyú elakad az ideg túllépés közben a toking során. Nem nagyon könnyű megvásárolni egy fatörzsű madarat. Ők szinte lehetetlen szelídíteni és haza hozni. Fogságban nagyon rosszul tenyészt.

http://givotniymir.ru/gluxar-ptica-obraz-zhizni-i-sreda-obitaniya-gluxarya/

Közös vadászat: madarak leírása, élőhely, tenyésztés

A madár a nevét azért kapta, mert a férfiak elveszítik a gondozását a párzási időszak alatt, és a ragadozók és vadászok számára könnyedé válik. Ősszel a madarak kevésbé aktívan énekelnek, mint tavasszal.

Grouse a következőhöz tartozik:

  • A baromfi családhoz;
  • Fácán család;
  • A barázda alcsoportja;
  • Squad kuroobraznyh.

A fugák a fácán képviselői közül a legjelentősebbek.

vonás

A szekér szokásos erősen lekerekített farka. A hím törzsének mérete több mint 100 cm lehet, a szárnyak amplitúdója közel másfél méter. A súly körülbelül 4-6 kg. Ezeknek a madaraknak a színe hihetetlenül szép. A hím feje és nyakája fekete, a férfi hátul barna, fekete foltokkal. Fekete, barna pontokkal. A goiter fekete-zöld, a mellkas zöld és a test alsó része fekete-fehér. A farok fekete, fehér foltok, barna szárnyak, fehér-rózsaszín csőr. Lábait szinte teljesen fedik be a tollak.

A nőstények természetesen a férfiaknál alacsonyabbak. A nőstény súlya körülbelül 2 kg. Színe meglehetősen tarka és hasonlít a női feketeszín árnyalatához. Nyak, szárnyas hajtás, felső mellkas - piros-narancs. A társas barlangot barázdaként, barázdaként vagy Karlukh néven hívják.

élőhely

A madarak különféle erdőkben élnek, főleg az Eurázsia területén. Nagyon ritkán jönnek ki az erdőből, és ott a legsúlyosabb helyeket választják.

Korábban ezek a gyönyörű madarak majdnem minden erdőben éltek Eurázsia területén. Az utóbbi időben azonban néhány helyen elkezdtek eltűnni. Egyszer az Egyesült Királyságban ezek a madarak teljesen eltűntek, de aztán Svédországból hoztak ott.

Az orosz nyílt terekben szinte lehetetlen találkozni a fahúzóval. Ez az erdők pusztulásának köszönhető. A fátyol közelebb áll a hazánk északi pontjaihoz.

Ez a madár látható:

reprodukció

A szülők addig, amíg a házasság időtartama nem éri el egymástól. A párzási időszak tavasszal jön. A férfiak versenyeznek egymással, kinyitják a farkukat, a futást és a fordulást. A nőstények ezt figyelik, és a versenytársak vége után a győztes. Gyakran előfordul, hogy a férfiak között harcok vannak a férfiak között, ami szomorúan végződik az egyiküknél.

A nő általában fészket épít a fák közelében. Ehhez ásni egy kis lyukat, és az alján terjed a moha és a fű. A nőstényeket 5-16 tojásra helyezzük. A tojás sárga, sötét foltokkal. A keltetés legfeljebb 28 napig tart. 28 nap elteltével megszáradnak barnával borított csibék és sötét pontok. Néhány óra múlva már ki vannak zárva a fészekből, és 10 nap elteltével megtanulnak repülni. Csak a nőstény kikelje a tojásokat és megvédi a csibéket, a férfi nem vesz részt ebben.

A dara lassan nő, az élet első napjaitól a lárvákon, kis köveken táplálkoznak. A kövér gyomrának rendben van, mert télen az étel nagyon durva és kemény. Ha a madár nem veszi fel ezeket a kavicsokat időben, akkor meg fog halni.

Viselkedés leírása

A téli hidegben a madarak a hóban vannak eltemetve. Több napig ülhetnek a hóban. Ez a hó és a szubkután zsír miatt jön, súlyos fagyoktól mentve. Télen a kis állományokban, a nőkben, a leggyakrabban a férfiaktól elkülönülnek. A tenyésztés során a férfiak mindig csak egy helyen versenyeznek egymással, amit folyónak hívnak.

A férfiak szeretik végtelenül énekelni. Az éneklés során mindent elfelejtenek, sőt, akár a vadászok kezében is. De a házassági időszakban a fa hornyok nemcsak a hallást, hanem a látást is elveszítik. A fafaragók társait a fekete barázdák férfiakkal párosíthatják, majd megvilágítják a kopár csirkéket.

A nyár folyamán a fa nyálkásodik és nagyon sűrű erdőkbe repül, ebben a szakaszban meglehetősen furcsa viselkedésük van. Felemelik és leengedik a farkát és a fejét, és még mindig képesek az ágon mozogni.

Ezek a madarak egyszerűen imádják a moha mocsárokat, amelyekben különböző bogyókat termelnek. A fafaragás járatát a szárnyak erős zajja kíséri. Alapvetően szoros távolságra repülnek. És amikor a repülés nem emelkedik a fák felett.

Napi fűrészáru tölt a földön, éjjel pedig a fák ágain alszik. Az állatok látványában agresszív viselkedést mutathatnak. A házassági időszak előtt és a nyúlás után kiváló látás és érzékenység.

diéta

A szarvasmarha szereti az ünnepeket a növényi szárak, rügyek, gyógynövények, rovarok, magok, bogyók és vörösfenyő tűk között. Télen főleg tűleveleket esznek. E madarak utódai eredetileg pókokból és rovarokból táplálkoztak. A madarak nem ragaszkodnak a fiatal kúpok, mohák, szeder levelek elfogyasztásához. A meleg időszakban a földet a hangyák, a bogarak és a lárvák keresésekor tépik fel.

Így ezek a madarak meglehetősen változatos táplálkozással rendelkeznek, amely a fészek idényétől és korától függ.

Fegyveres ellenségek

Ezeknek a madaraknak a fő és legveszélyesebb ellensége az ember. Mivel a fatörzs az egyik legértékesebb madár, és húsuk ízletes és egészséges, rendszeresen vadászik. Amint már említettük, a párzási időszakban a fahordók elveszítik a hallásukat, és néha látványukat, ami megkönnyíti őket a vadászok számára. Emiatt a fatörzs kezdett kezelni a veszélyeztetett madárfajokat.

Oroszországban és a Tula régióban ezek a madarak szerepelnek a Vörös Könyvben. Mielőtt a fátyol vadászik, meg kell találnia, hogy megengedett-e. Ha nem, akkor jobb, ha vadászni a madarat, amit a törvénynek megfelelően lehet megölni. Ellenkező esetben a vadász negatív következményeket észlelhet.

A fátyol már majdnem mindenhol megsemmisül. Hazánk déli részén a tojáson ülő nőstények az erdőben lévő tüzet haltak meg. Ezért nincs több ezen az oldalon. Szintén a ragadozók a fa hornyai ellenségei: a medvétől a farkasig.

Lehet-e elragadni ezt a gyönyörű madarat

A fátyol otthon tartható, mivel ez a madár szerény. Amint már említettük, a vadon élő madarak számos veszélyt jelentenek a ragadozók, vadászok és tüzek formájában az erdőkben, ahol a madár meghal. Ha a madár a tulajdonos és a szükséges gondozás, akkor hosszabb ideig él, mint a vadon.

Otthonnak szüksége van arra, hogy otthont biztosítson, és megfelelő étrendet építsen. Hogyan táplálhatjuk ezt a gyönyörű madarat otthon? Ő képes enni uborka, sárgarépa, répa és más zöldségek. Természetesen használat előtt a darabokat darabokra kell vágni.

A madár is kukoricát, hajdina, zabot és más gabonaféléket fogyaszt. De nem szabad elfelejtenünk, hogy a fészek fő tápláléka a tű, a fű, a rügyek és a lombozat. Szükséges a házi készítésű ételek alternatívája a szokásosnál.

Tehát nincs semmi bonyolult az őrlemény ott tartása. Csak egy csodálatos és gyönyörű madarat kell szereznünk.

http://zveri.guru/pticy/obyknovennyy-gluhar-opisanie-pticy-areal-obitaniya-razmnozhenie.html
Up