logo

Az E553a élelmiszer-emulgeálószer A szilikát és a magnézium-triszilikát más, kevésbé gyakori neveket tartalmazhat. Különösen a kovasavak, magnézium-metaszilikát, magnézium-szilikát és magnézium-triszilikát magnéziumsói.

Az E553a szilikát és a magnézium-triszilikát tulajdonságai szerint nem csak az emulgeáló tulajdonságokkal rendelkező anyagok külön csoportjára vonatkozik. Ezt az adalékanyagot gyakran kiváló anticommer, aktív hatóanyag-leadó szerként és hordozóként használhatjuk sok termék, mind élelmiszer, mind más termék előállításában.

A megjelenés szerint a magnézium-szilikátok finom por vagy lemezszerű kristályok formájában különböznek, amelyek fehérek. Az E553a szilikát és a magnézium-triszilikát élelmiszer-emulgeálószer fizikai tulajdonságai miatt az adalékanyag vízben és etanolban nem oldódik. Ezenkívül az anyagnak nincs kifejezett íze és nincs szaga.

A természetben, azaz a természeti környezetben ez az anyag gyakran megtalálható az ilyen ásványi anyagokban, mint a clinoenstatitis, a proto-enstatitis, a zsír (steatit) és az enstatit. Az E553a adalékanyagot szokásosan a szükséges összetétel kristályosításával állítjuk elő, amelyet 1000-1100 ° C hőmérsékletre melegítünk. Ezenkívül létezik egy másik lehetőség - a magnézium- és szilícium-oxidok sztöchiometrikus mennyiségének szinterezése, és a magnézium-hidroszilikátok kalcinálása tökéletesen elfogadható lehetőség.

Az élelmiszeripar aktívan alkalmazza az E553a szilikát és magnézium-triszilikát jellegzetes tulajdonságait a száraz tejszín és tej, granulált cukor, dextrózpor gyártásában. Emellett az E553a fóliába csomagolt termékekhez, valamint fűszerekhez, szeletelt és kemény sajtokhoz, sajttermékekhez, száraz ömlesztett termékekhez, sóhoz és helyettesítőihez is hozzáadható. A magnézium-szilikátok az étrend-kiegészítők, a tabletták formájában kapható termékek, valamint a porcukorral porított édes édességek összetételében találhatók.

Az élelmiszeripar mellett az E553a szilikát és a magnézium-triszilikát élelmiszer-emulgeáló tulajdonságai is fontosak a kozmetikai iparban. Van egy adalékanyag, amelyet por, pislogás és szemhéjfesték gyártására használnak. Az orvosi területen a magnézium-szilikátok a porokban használatosak.

Az élelmiszer-emulgeálószer E553a szilikát és magnézium-triszilikát károsodása

Az élelmiszer-emulgeálószer E553a szilikátja és magnézium-triszilikátja az emberi egészségre nézve nem azonos az e kiegészítő előnyeivel. A szervezetre gyakorolt ​​hatás azonban biztonságos anyagnak tekinthető, és a világ számos országában engedélyezett. Ez magában foglalja Oroszországot, Ukrajnát és az Európai Unió országait is.

A tudósok nem határozták meg a maximális napi adagot, amely nem okozhat kárt az E553a szilikát és a magnézium-triszilikát számára az emberi test számára. Eközben az élelmiszeriparban vannak bizonyos technológiai szabványok az anyag használatához - legfeljebb 10-30 gramm kilogrammonként a késztermék tömegére.

Ha tetszik az információ, kattintson a gombra

http://findfood.ru/component/pishhevoj-jemulgator-E553a-silikat-i-trisilikat-magnija

Termékeink

A TalcSib cég a különböző ipari igényekre, többek között az orvosi talkumra és az élelmiszer-talkumra, talkumot kínál.

Az élelmiszeriparban a talkumot főként édességek gyártására és fényesítésére használják. Az E553iii táplálékkiegészítő ragyogást ad a karamell tömegének. Ez a dragee, karamell része. A sajt és sajttermékek, fűszerek, tejpor és tejszín, cukor, só és ezek helyettesítőinek előállításához talkum használható. Ebben az esetben az E-553b adalékanyag megakadályozza a csomósodást és a sütést. Gyógyszergyártásban a bébi por a talkum alapján készül. Háztartási szükségletek esetén a talkumot a felületek súrlódásának minimalizálására használják, például cipők, gumikesztyűk. Megakadályozza, hogy a gumitermékek a hosszú távú tárolás során meggyulladjanak és ragadjanak. A talkumot töltőanyagként használják a papír-, orvosi, gumi-, festék-, illatszer-, kozmetikai iparágakban.


Az emberi testre gyakorolt ​​hatás:
Az E553iii táplálékkiegészítőt világszerte biztonságosnak tekintik.

http://talksib.ru/talc/products/mark-a1/

E553 - magnézium-szilikátok

E553 (i) - magnézium-szilikát (szintetikus)

Magnézium-szilikát: szerkezeti képlet

Nemzetközi név E553 (i): Magnézium-szilikát, szintetikus.

C.A.S. E553 (i): 1343-88-0.

Kémiai képlet (magnézium-szilikát): MgO3Si.

Magnézium-szilikát (E553 (i)): eredet

Magnézium-szilikát (E553 (i)): tulajdonságok

Magnézium-szilikát (szintetikus, E553 (i)): funkciók

E553 (iii) - talkum

Nemzetközi nevek E553 (iii): Talkum, talkum.

C.A.S. E553 (iii): 14807-96-6.

Talk (E553 (iii)): eredet

A talkum egy száraz, természetes anyag, hidratált magnézium-szilikát (magnézium-hidroszilikát, vizes magnézium-szilikát), amely különböző arányban tartalmaz szennyeződéseket, mint például az alfa-kvarc, a kalcit, a klorit, a dolomit, a magnezit és a phlogopite; az azbeszt jelenléte teljesen elfogadhatatlan. A talkum jobban ismert, mint a porokhoz használt anyag.

Talk (Tulajdonságok): Olajos kristályos, fehér vagy szürkésfehér színű por; nincs szaga.

Talk (E553 (iii)): funkciók

Az élelmiszeriparban a talkum porlasztó szerként, üvegezőszerként és sűrítőanyagként használható.

Napi megengedett bevitel (EAF): nincs megadva sem az E553 (i), sem az E553 (iii) esetében.

http://x-prod.ru/dobavki/315-magnesium-silicate-talc.html

E553 (iii) - Talk

Az élelmiszer-adalékanyag formájában lévő talkum a magnézium-szilikátok alcsoportjába tartozik, és az E 553 (iii) kódszámmal van jelölve.

Ezt az anyagot az élelmiszeriparban antimikrobiális szerként használják, megakadályozza az ömlesztett termékek sütését.

A származás jellege pusztán szintetikus. Ugyanakkor az emberi szervezetre gyakorolt ​​veszélyének szintje minimálisnak tekinthető.

Származás: mesterséges;

Kiegészítő kategória: anticommel;

Veszély: Minimális szint;

Szinonimák: E 553 (iii), E-553 (iii), talkum, talkum.

Általános információk

Molekulaképlet formájában az alábbiak szerint lehet írni a talkumot képviselő anyagot: Mg3Si4O10(OH)2 (Talkum).

Kémiai természetéből adódóan a talkum egy hidratált magnézium-szilikát, amelyet vizes magnézium-szilikátnak is neveznek.

Adalékanyagként a talkum fehér színű, kristályos, szürkés árnyalatú por. Nincs szaga vagy íze.

Az élelmiszertermeléshez meghatározta annak felhasználási sebességét, ami 10-30 mg / kg késztermék.

A testre gyakorolt ​​hatás

A legtöbb kémiai tudós azt állítja, hogy az E553 címkével ellátott adalékanyagok nem mérgezőek és nem károsak az emberi egészségre.

De mégis, a japán tudósok gyanítják, hogy bizonyos mértékű karcinogenitást mutattak ki a talkumban és a magnézium-szilikátban, ezért országukban nem teszik lehetővé az E 553 - talkum táplálékra való használatát.

Úgy véljük, hogy ennek az anyagnak a használata a gyomor rosszindulatú daganatának kialakulását okozhatja. Ezen túlmenően bizonyos mértékű az ilyen típusú por belélegzésének kockázata, amely talkumot, a pneumoconiosis felszabadulásából eredő betegséget okozhat.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a talkum negatív hatását az élelmiszer-termelésben, az adagolást adagoltuk.

Az előnyök

Az E 553 (iii) kiegészítésben az emberi egészségre jellemző tulajdonságok nem találhatók.

Használata

A talkum, mint a cukrászda gyártásához használt fényesítőszer. Feladata, hogy biztosítsa a karamelltömeget és a dragee kazánban forgó drageákat, valamint felgyorsítsa a ragyogás megjelenését.

Továbbá a karamellgyártás következő szakaszaiban a talkumot használják annak érdekében, hogy elkerüljük a tömegnek a berendezés falaihoz való ragasztását.

Az adalékanyagot az ipari termelés más területein is használják: por vagy por a kozmetológiában, a gyógyszeripar a papíriparban és a vegyiparban.

törvényhozás

Az Orosz Föderációban, Ukrajnában és az Európai Unió néhány országában az adalékanyagot fel lehet használni az élelmiszertermelésben. Japánban az E 553 (iii) tilos. Más országokban nincs információ.

http://nebolet.com/veshchestva-protiv-slezhyvaniya/e553-iii.html

E553b Talc

A talkum (talkum, E553b) egy ásványi anyag, egy kristályos anyag, egy zsíros zsírpor.

Szín fehértől világos zöldig. A talkum minőségét a fehérsége határozza meg. Ipari célokra a talkumot, a mikrotermet stb. Használják.

A mindennapi életben tömítésként, porként használják, hogy a dolgok ne ragadjanak össze (gumikesztyűben) vagy ne dörzsöljék (cipőkben cipőporként), használtak gumi-, papír-, festék- és más iparágakban (töltőanyagként), orvosi és illatszer- és kozmetikai termékekben iparban. Fontos alkalmazási terület a kerámia (különösen a rádiószigetelő).

A szappan, a talkum és a magnézium-hidroszilikát - az E553b Talc élelmiszer-emulgeálószer is ismert. Egyébként nemcsak az E553b talkum emulgeálószer emulgeáló tulajdonságai teszik szükségessé az emberi élet különböző területein. Ismertek ezen adalék hatásai az antomukátor, a felszabadító szer és a hordozó szerepében.

Az E553b Talc élelmiszer-emulgeálószer fizikai tulajdonságait nemcsak a megjelenés, hanem az adalékanyag előállításának módja is okozza. A talkum lamelláris kristályok vagy finom fehér por, halvány zöldes árnyalattal, amely semmilyen ízt vagy szagot nem tartalmaz. By the way, a tapintásra a por gyakran okoz olyan érzést, hogy a tömeg zsíros.

A természetben a talkum általában az ásványi anyagok clinoenstatitisében, a proto-enstatitisben, az enstatitában és a szteatitban van jelen. Az E553b Talc élelmiszer-emulgeálószert többféle módon - elsősorban az üveg magas hőmérsékleten (1000–1100 ° C) történő kristályosításával vagy magnézium-, talkum- és krizolit-hidroszilikátok kalcinálásával - nyerik. Emellett a magnézium és a szilícium sztöchiometrikus oxidjainak keverékeinek szinterezésére is van mód.

Az élelmiszeriparban a talkumot általában cukrászati ​​termékek gyártásában, valamint fényesítés céljából használják. Az E553b ehető emulgeálószer hozzáadása a talkumhoz ragyog. Ezenkívül ez az anyag gyakran szerepel a karamell és a dragee összetételében.

Elég elfogadható a talkum alkalmazása sajttermékek és sajtok, tejpor és tejszín, néhány fűszer, cukor, só és ezeknek az aromáknak a helyettesítésére. Ebben az esetben az E553b megakadályozza a sütést és a csomósodást.

A talkumon alapuló gyógyszeriparban a leggyakrabban a bébi por keletkezik. Háztartási felhasználásra ezt az anyagot arra használják, hogy minimálisra csökkentsék az érintkezési felületek súrlódási szintjét, például gumikesztyűt vagy cipőt. Emellett töltőanyagként a talkum használható az orvosi, papír-, festék-, gumi-, kozmetikai és parfümiparban.

Az E553b Talc élelmiszer-emulgeálószer károsodása

A táplálékkiegészítőt világszerte az emberi egészségre nézve biztonságosnak tartják, ezért használata nem tiltott hivatalosan az EU-országokban, Oroszországban és Ukrajnában. Az E553b Talc élelmiszer-emulgeálószer esetleges károsodását azonban számos kísérlet és vizsgálat eredményezte, amelyek azt mutatták, hogy az anyag belélegzése során fennáll a jóindulatú betegség kialakulásának lehetősége a pneumoconiosis - talcosis csoportjában.

Ezen túlmenően az E553b Talc élelmiszer-emulgeálószer jelentős kárai is nyilvánvalóak a nők, különösen a nemi szerveik számára. Bebizonyosodott, hogy a tápláló porok rendszeres használata a méh onkológiai képződmények kialakulásához vezethet.

http://ruslekar.info/E553b-Talk-1597.html

E553 hatása a testre

Az E553 címke alatt a jól ismert talkum rejtve van, ami nemcsak a gyermekporok és porok része, hanem élelmiszer-adalékanyag is. Ezt az anyagot más néven szappannak nevezik, és a magnézium-szilikátok csoportjába tartozik. Szintetikus eredetű. A savasság és a sütőpor stabilizátoraként működik.

Általános jellemzők és megszerzés

A magnézium sók csoportjába tartozik a tricilikat és magnézium-szilikátot tartalmazó talkum. Ez a természetes ásványok része - a szteatit, a proto-enosztatitis, a clinoenstatit. Az élelmiszer-talkum legkisebb részecskéinek előállításához az üveg magas hőmérsékleten történő kristályosításának módszerét kell alkalmazni. Laboratóriumi körülmények között krizolit, magnézium, talkum hidroszilikátjai is kalcinálhatók.

Az eredeti formában a talkum fehér (néha szürkés vagy zöldes) por, nincs kifejezett íz és szag. A kristályok nagyon kicsi, csúszósak. Gyengén oldódik vízben, savban és szerves oldatokban. Alkoholban jól oldódik. Higroszkópos, tökéletesen elnyeli a nedvességet.

A talkum az egészségügyi adalékanyag számára biztonságos (fotó: pureskin.pro)

A maximális dózis nincs meghatározva. A talkumot aktív savként szabályozzák, a sütőpor sima bevonatot biztosít a cukrászati ​​termékekhez, enyhe fényességgel. Ez megakadályozza a csomósodást, így hozzáadható az ömlesztett termékekhez.

A talkumot aktívan használják a kozmetológiában, a gyógyszeriparban, a könnyűiparban.

Az emberi testre gyakorolt ​​hatás: az előnyök és a kár

A vegyészek továbbra is felfedezik a talkumot. Az élelmiszeriparban az adalékanyag feltételesen ártalmatlan, bár Japánban tilos. A japán kutatók úgy vélik, hogy az E553 túlzott fogyasztása gyomorrákot okozhat.

Az adalékanyag szintetikus, ezért nincs kifejezett előnye a szervezet számára. Lenyelés esetén a talkum gyorsan feloldódik a gyomorban, nem felszívódik és a vizelettel együtt eliminálódik a szervezetből. A talkum nem allergén.

Amikor a por belélegzése talcózist alakíthat ki (a betegséget a talkumot gyártó vállalatoknál diagnosztizálják). A babapor használata esetén a talkumózis kockázata elhanyagolható. Néhány kutató azt is állítja, hogy a felnőtt nők által a talkumpor rendszeres használata a méh és a méhen belüli rák kialakulásához vezethet. Ennek oka a por kis kristályai, amelyek behatolnak a testbe és gyulladást okoznak.

A por, a por, a kozmetikumok részét képező talkum nem okoz kárt. Nem gátolja a pórusokat, és nem okoz gyulladást, ha betartja a higiéniai alapszabályokat.

Használat és alkalmazás

Az E553 adalékanyag lehet ilyen termékek része:

  • édességek;
  • porított és ömlesztett termékek, beleértve a cukrot;
  • reszelt és szeletelt sajtok;
  • só;
  • fűszerek;
  • édességek (lekvár, rágó édességek);
  • kolbász.

A talkumot kozmetikumok, festékek és lakkok, papír, kerámia, gyógyszerek és más iparágak gyártásában használják. A táplálékkiegészítők és a talkum tabletták összetétele nem haladhatja meg a teljes tömeg 30% -át.

Talc Formula (fotó: nmir.ru)

Tartalom aránya

Ismernie kell az élelmiszer-adalékanyag szabályozott mennyiségét (1. táblázat).

1. táblázat - Az élelmiszer-adalékanyag E553 tartalmának normája a termékekben a SanPiN 2.3.2.12.

A termékek E551 maximális tartalma, g / kg

http://hudey.net/pishchevyye-dobavki/e553.html

Élelmiszer-kiegészítő E553

Amikor felmerül egy kérdés az élelmiszer-adalékanyag károsodásáról, nem mindig lehetséges egyértelműen válaszolni. Az a tény, hogy még akkor is, ha maga az élelmiszer-adalékanyag ártalmatlanná válik, annak használata például arra irányulhat, hogy a nem természetes káros termékeket vonzóvá tegye, hogy javítsa az ízét, elnyomja a kellemetlen szagot, vagy meghosszabbítsa az eltarthatósági időt a fogyasztásra nem alkalmas termék. Ilyen például az E553 adalék.

Élelmiszer-kiegészítő E553

Az E553 alatt két vegyi anyagot értünk - magnézium-szilikátot és magnézium-triszilikátot. Mindkét elemet egy bizonyos összetételű üvegek 1000 ° C-nál magasabb hőmérsékletre történő melegítésével állítják elő.

Az E553 táplálékkiegészítőt antiszlutánsként, üvegezőszerként, sűrítőanyagként és antikomikus szerként alkalmazzák. Ezek a nevek maguk is bizalmatlanságot váltanak ki.

Az E553 táplálékkiegészítő aktívan részt vesz a különböző cukrászati ​​mérgező vegyi anyagok előállításában, amelyek valamilyen okból élelmiszereknek tekintendők, nevezetesen, hogy az E553 a cukrászati ​​termékek fő összetevőinek előállítására szolgál: finomított cukor, tejpor, tejszín, só, só és cukorhelyettesítő, és stb. Az E553-at különböző típusú sajtok előállítására használják. A gyógyszeriparban az E553-at széles körben alkalmazzák a kívánt formájú tabletták előállítására.

E553 táplálékkiegészítő: a testre gyakorolt ​​hatás

Kutatási szempontból nincs bizonyíték arra, hogy az E553 élelmiszer-adalékanyag veszélyes az emberi testre. Nem találtak negatív hatást az oldaláról. Ugyanakkor valamilyen oknál fogva még mindig korlátozott a használat mértéke - a végtermék kilogrammonkénti 30 g-os normájának feleslege nem megengedett.

Érdemes megjegyezni, hogy Japánban az E553 élelmiszer-adalékanyag tilos. Tekintettel arra, hogy ebben az országban a hatóságok és a lakosság aktívan támogatják az egészséges életmódot, és még 2040-ig a japán kormány tervezi a dohányzás teljes tilalmát az egész országban, valamint azt a tényt, hogy a japánok ismertek a csúcstechnológiájú kutatási és tudományos tevékenységükről. Feltételezhetjük, hogy sokkal inkább alaposan ellenőrzik az élelmiszer-adalékanyagokat a károsodásukért, és ha az E553-as tilalmat bevezetik, akkor ez nem véletlen.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy az E553 élelmiszer-adalékanyagot leggyakrabban olyan termékekben használják, amelyek elvben önmagukban ártalmasak az emberi egészségre - ezek a különböző édesipari vegyszerek, amelyek nagy mennyiségű, sokkal veszélyesebb élelmiszer-adalékanyaggal vannak töltve, összehasonlítva azzal, hogy az E553-t még nem érdemes egyformán megvitatni..

Ezért, ha bármelyik termék megköveteli az E553 táplálékkiegészítő funkcióinak működését, nevezetesen a szóró-, zománc-, sűrítő- és anti-kazánokat, akkor valószínűleg ez a termék messze nem természetes, és valószínűleg nem illeszkedik az egészséges táplálkozáshoz. A természetes táplálkozás (mint például a gyümölcsök és zöldségek) nem igényel antiszenszitív és károsító szereket.

http://www.oum.ru/literature/zdorovje/pishchevaya-dobavka-e553/

E553b (talkum)

Név: Talc, E553b
Egyéb nevek: Soapstone, magnézium-hidroszilikát, E 553b, E-553b, Eng: E553b, E-553b, talkum
Csoport: Élelmiszer-kiegészítő
Megjelenés: Emulgeálószer, anti-bonder, felszabadító szer, hordozó
A testre gyakorolt ​​hatás: biztonságos
Megoldott országokban: Oroszország, Ukrajna, EU-országok

Feature:
A talkum finom, fehér vagy zöldes por, szagtalan és íztelen, vagy lamellás kristályok formájában. Jellemző, hogy a talkum por érintéskor zsíros. A természetben a talkum az ásványi anyagok proto-enstatitis, clinoenstatitis, steatit, enstatit és wen. Az E 553b táplálékkiegészítőt általában üvegek kristályosításával állítjuk elő 1000 ° C és 1100 ° C közötti hőmérsékleten, vagy kriszolit, magnézium és talkum hidroszilikátjainak kalcinálásával. A szilícium- és magnézium-oxidok sztöchiometrikus mennyiségének keverékeinek szinterezésére is van módszer.

alkalmazás:
Az élelmiszeriparban a talkumot főként édességek gyártására és fényesítésére használják. Az E553b táplálékkiegészítő ragyogást ad a karamell tömegének. Ez a dragee, karamell része. A sajt és sajttermékek, fűszerek, tejpor és tejszín, cukor, só és ezek helyettesítőinek előállításához talkum használható. Ebben az esetben az E-553b adalékanyag megakadályozza a csomósodást és a sütést. Gyógyszergyártásban a bébi por a talkum alapján készül. Háztartási szükségletek esetén a talkumot a felületek súrlódásának minimalizálására használják, például cipők, gumikesztyűk. Megakadályozza, hogy a gumitermékek a hosszú távú tárolás során meggyulladjanak és ragadjanak. A talkumot töltőanyagként használják a papír-, orvosi, gumi-, festék-, illatszer-, kozmetikai iparágakban.

Az emberi testre gyakorolt ​​hatás:
Az E553b táplálékkiegészítőt világszerte biztonságosnak tekintik. Mindazonáltal számos kísérlet és vizsgálat kimutatta, hogy a talkum belélegzése esetén a talkumózis kialakulásának valószínűsége magas, vagyis a talkum előfordulásának valószínűsége nagy. a pneumoconiosis jóindulatú betegcsoportja. Emellett a talkum rendszeres használata a női nemi szervek por formájában a méh rák kialakulásának oka. A kutatók szerint az a lényeg, hogy az anyag legkisebb részecskéi, amelyek a nők testébe hatolnak és évekig a belső nemi szervekben maradnak, gyulladást okozva. Ez viszont kedvező környezetet teremt az endometrium rosszindulatú daganatok degenerációjához.

Kapcsolódó cikkek

Ha van egy kis mobil képernyője, a teljes verzió nem ajánlott.

http://am-am.su/541-e553b-talk.html

E553 hatása a testre

A természetes források az ásványi anyagok: clinoenstatitis, protoenstatitis, enstatit, steatit (wen), talkum. A magnézium-szilikátot úgy állítjuk elő, hogy a megfelelő összetételű üvegeket 1000-1100 ° C-on kristályosítjuk, a magnézium és szilícium-oxidok sztöchiometrikus mennyiségének szintereit keverékeit és a magnézium-hidroszilikátokat (krizotil, talkum) kalcináljuk.

Kiegészítők, amelyek megakadályozzák a sütést és a csomósodást, a hordozóanyagokat, a felszabadító szereket, a szűrést elősegítő anyagokat.

  • A fóliával szorosan csomagolt termékek;
  • Száraz por alakú termékek, beleértve a cukrot;
  • Termékek tabletta formájában;
  • Biológiailag aktív étrend-kiegészítők;
  • Sajt, szeletelt vagy reszelt és sajt analóg;
  • Cukor cukrászáruk, csokoládé kivételével (felületkezelés);
  • Só- és sóhelyettesítők.

Az adalékanyag biztonságos az emberi test számára.

Az anyag szerepel az Orosz Föderáció élelmiszeriparban engedélyezett élelmiszer-adalékanyagok listájában.

A természetes források az ásványi anyagok: clinoenstatitis, protoenstatitis, enstatit, steatit (wen), talkum. A magnézium-szilikátot úgy állítjuk elő, hogy a megfelelő összetételű üvegeket 1000-1100 ° C-on kristályosítjuk, a magnézium és szilícium-oxidok sztöchiometrikus mennyiségének szintereit keverékeit és a magnézium-hidroszilikátokat (krizotil, talkum) kalcináljuk.

Kiegészítők, amelyek megakadályozzák a sütést és a csomósodást, a hordozóanyagokat, a felszabadító szereket, a szűrést elősegítő anyagokat.

  • A fóliával szorosan csomagolt termékek;
  • Száraz por alakú termékek, beleértve a cukrot;
  • Termékek tabletta formájában;
  • Biológiailag aktív étrend-kiegészítők;
  • Sajt, szeletelt vagy reszelt és sajt analóg;
  • Cukor cukrászáruk, csokoládé kivételével (felületkezelés);
  • Só- és sóhelyettesítők.

Az adalékanyag biztonságos az emberi test számára.

Az anyag szerepel az Orosz Föderáció élelmiszeriparban engedélyezett élelmiszer-adalékanyagok listájában.

http://edobavki.net/dobavki/dobavki_opn.php?idd=314

E553b

Talkum - Mg3Si4O10(OH)2, ásványi, kristályos anyag. Laza zsírpor. Fehér színű (zöld). A talkum minőségét a fehérsége határozza meg. Ipari célokra talkum, microtalc stb.

A szín fehér-zöld színű. A fényesség félkövér, a hasítási síkok nacreous. Ragyogjon a széleken. A hasítás nagyon tökéletes. Minimum (1 pont) keménysége Mohs-skálán. Merész az érintéshez.

  • minnesotait (Fe-tartalom 50-80%);
  • a willemseite lényegében nikkelezett;
  • steatit (wen) - sűrű masszív;
  • agalit - finomszálas;
  • nemes talkum - átlátszó fény.

A tartalom

kérelem

A mindennapi életben tömítésként, porként használják, hogy a dolgok ne ragadjanak össze (gumikesztyűben) vagy ne dörzsöljék (cipőkben cipőporként), használtak gumi-, papír-, festék- és más iparágakban (töltőanyagként), orvosi és illatszer- és kozmetikai termékekben iparban.

Fontos alkalmazási terület a kerámia (különösen a rádiószigetelő).

termelés

A Szovjetunióban a Shabrovsky-talkum-magnezit és a Miass a közép-urálokban szétesik a betéteket, a T. Steatite Onot betétjét (East Sayan) fejlesztik; A Nyugat-Pribaikalsky talkonosny tartományt találták, stb. Külföldön a T. nagy betétei Kanadában (Meydok), az Egyesült Államokban (kormányzó), Franciaországban (Luzenak) és másokban ismertek.

veszély

Amikor a talkumot gyakran belélegzik, létrejön a talkum, a tüdőbetegsége a talkum por belélegzése során. A foglalkozási megbetegedésekre, főként a talkumot kitermelő munkásokra utal.

Azonban: Korábban úgy vélték, hogy a talkumpor belélegzése talpózt okozhat, ami a pneumo-coniók csoportjából jóindulatú betegség, de az Európai Talkgyártók Szövetsége által végzett speciális vizsgálatok azt mutatják, hogy a talkum egészségre ártalmatlan. [1]

http://dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/910743
Up