logo

fácán madár

• a fészek és a fácán család vadon élő madara

• vadon élő madár a csirkék családjából

• francia költő verse, Franciaország

• Melyik madárban fordultak el az istenek a halott Perdik?

• madár, vadászat tárgya

• erdei tyúk

• a fácán és a farkas húga

• fehér tundra madár

• A fűben élő madár, a vadászat tárgya

• Csirke vadon élő madárcsalád

• Madárcsirke csirke

• melyik madárban fordultak el az istenek a halott Perdikát

http://scanwordhelper.ru/word/74002/1/314043

A fácán család madara.

Jó estét! Helló, kedves hölgyeim és uraim! Péntek! A sugárzott tőke show-ban "Field of Dreams"! És mint mindig, a nézőtér tapsára három játékosot hívok a stúdióba. Íme a túra feladata:

Kérdés: A fácáncsalád madara. (A szó 9 betűből áll)

Válasz: Partridge (9 betű)

Ha ez a válasz nem megfelelő, kérjük, használja a keresési űrlapot.
Megpróbálunk megtalálni az 1.126.642 szavak 141,989 szavát.

http://pole-chudes-otvet.ru/pticza-semejstva-fazanovykh

Fácán 9 levél vadon élő madár

Partridge - A madár és a fácán család vadon élő madara

Helyesírás Elemzés:
  • Partridge - Szó a K-n
  • 1 - K betű vagyok
  • 2 - Y betű
  • 3. betű P
  • 4. betű O
  • 5. P betű
  • A 6. betű
  • 7. betű T
  • 8. betű K
  • 9. betű A
Kérdések lehetőségei:
translateSpanWord

Keresztrejtvények, skanvordy - megfizethető és hatékony módja az intellektusok edzésének, a tudás poggyászának növelése. Szavak megoldása, rejtvények összeállítása - logikai és figuratív gondolkodás kialakítása, az agy neurális aktivitásának ösztönzése, és végül örömmel, a szabadidő eltűnésével.

http://spanword.ru/words/266060-dikaya-ptitsa-semejstva-teterevinyh-i-fazanovyh.html

Fácán madarak

Háttérinformáció a faj állatairól - madarak, család - fácán: élőhely, méret, állatok megjelenése

A Balkán-félsziget nyugati részén, Kínában és a keleti Himalájában elterjedt. Az USA-ban a keklik sikeresen akklimatizálódik Nevada és Új-Mexikó államokban. Új-Zéland, Hawaii-szigetek és Dél-Afrika. 4600 m tengerszint feletti magasságban sivatagokat és erdei éleket fogad.

Délnyugat-Kínában (Guizhou, Sichuan és Yunnan), az északkeleti Burmában és Tibet délkeleti régióiban fordul elő. A vadon élő fácán populációk Bedford, Buckingham és Hartford angol megyékben élnek.

Dél-Szibériában, Oroszországban, Mongóliában, Kínában és Kazahsztánban fordul elő. A sztyeppeken, hegyi réteken és tundrában 400 m tengerszint feletti magasságban lakik állandó hótakaróval.

Az arab keklik Délnyugat-Szaúd-Arábiában és Jemen északi részén él. A hegyek és a szurdok száraz lejtőin él, fű és alacsony bokrokkal borítva, 1500 m tengerszint feletti magasságban. Leggyakrabban a madarak a felvidéken 2400 m tengerszint feletti magasságban figyelhetők meg.

Az afrikai rock partridge Közép-Afrikában él a 7. és 17. között. Az elosztási terület a Gambia és Szenegál partjaitól Bissau-Guinea, Guinea és Sierra Leone, Dél-Mali, Burkina Faso, Niger délnyugati részén, Csád déli részén, Elefántcsontparttól és Ghánától északra, Togo, Benin, Nigéria és Kamerun északra, Kamerun északra és Kamerun északra található; a Közép-afrikai Köztársaság és az északkeleti Zaire, Szudán, Észak-Uganda és Nyugat-Kenya. Etiópiában és Eritrea északi részén izolált populációk vannak.

A bambuszpapír széles körben elterjedt az északkeleti Indiában, Banglades keleti részén, Yunnan és Szecsuán tartományában, valamint Észak-Mianmarban, Thaiföldön, Laoszban és Vietnámban, ahol félig nyitott, bokrokkal és könnyű erdős tájakkal telt. Az erdő szélét 500-3000 m tengerszint feletti magasságban részesíti előnyben. Bambuszkertekben, fűzfa és tölgyfákban él. Gyakran találhat madarat az emberi települések közelében.

Dél- és Délkelet-Ázsiában található, beleértve Indostan délkeletét és keleti részét, Délkelet-Kínát (Yunnan, Guangxi, Hainan-sziget)

A Circumpolar keringett - Észak-Amerikában és az Eurázsia északi részén található; enni a Brit-szigeteken. Oroszországban a Balti-tenger keleti partjától Kamcsatkaig és Szahhalinig fordul elő, és Grönland szigetén is él.

Fehér-nyakú gyékényszövet elterjedt Szenegál három elkülönített területén, valamint Elefántcsontpartról Kamerunba, Zaire-ban, Zambiában és Angolában.

Észak-Amerikától nyugatra, Közép-Alaszkától és a Yukon-tól a Sziklás-hegységen és a British Columbia partján, az Egyesült Államok Washington és Montana, Wyoming, Colorado és New Mexico államokig.

A fehér farkú Monal az Arunachal Pradesh-tól Indiában, észak-mianmarból a délkelet-tibeti és a nyugati Yunnan között kerül forgalomba.

Az elosztási terület Észak-Szaharától az északnyugati Egyiptomig és Marokkóig terjed.

Marsh Turach a Gangesz és Brahmaputra medencéjében él. Bangladesben, Indiában és Nepálban él, mindössze 500 madár él Nepálban.

A Bulverava lofura az Indo-Malayan Borneo szigetének endémiája.

Burobryuhi tragopan Délkelet-Kínában él. Az elosztási terület északkeleti Guangxi-tól észak-Guangdongig és Hunan délkeleti részén, Fujian északnyugati részén és dél-Zhejiang-ben található. A lakosság széttöredezett és csak izolált, teljesen érintetlen erdőkben található.

a fácáncsalád Rollulus nemzetségének (koronázott patronjai) egyetlen fajtája, amely Dél-Burmában, Dél-Thaiföldön, Malajziában, Sumatrában és Borneóban fekszik.

Észak-Amerika - USA, Közép-Alaszka, Kanada. A madarak tűlevelű (fenyő, lucfenyő) és lombhullató erdőkben élnek; nyílt területeken (utak, rétek, szántóföld); a tundrával és a prérákkal határos területeken. Az örökzöld fákkal és kis cserjékkel borított hegyek és hegyek sziklás lejtőin is lakik. 1060 m tengerszint feletti magasságban emelkedik a hegyekben.

A faj Észak-Indiában él. A Himalája partridge-t három telephelyen jelölték meg Uttar Prades északi részén. Az utolsó megfigyelés 1890 év.

Himalájai monál tölgyekkel, fenyőkkel és rododendronokkal, hegyvidéki erdőkkel él, és meredek lejtőkkel, füves fedéllel, 2500 és 5000 méter tengerszint feletti magasságban a Himalájában, keleti Afganisztántól Bhután keleti határáig és Tibeti területeken. Magas hótakaróval alacsonyabb hegyi magasságokba süllyed.

A hegyek alpesi és alpesi övezeteiben élő réteket lakik, az éjszakát a sziklákban tölti. A havas növényzet erős burkolásával 1500–2000 m-es magasságra vándorol.

csirke madár az új világ a nemzetség pulyka, családi fácán. Enyhén kisebb, mint egy közép-Amerikában élő pulyka.

Az okuláris tragopán örökzöld vagy kevert hegyi erdőkben él, legfeljebb 4600 m tengerszint feletti magasságban Tibetben, Közép-Kínában, Bhutánban, Északkelet-Indiában, Burmában és Észak-Vietnamban.

A múltban Európa és Ázsia minden folyamatos erdejében, keleten Szibériában, Nyugat-Transbaikáliában, Olyokminskban és Vilyuisk-ban találtak fafajokat. A XVIII-XX. Században az ernyők száma és száma jelentősen csökkent, helyeken eltűnt. Nagy-Britanniában a 18. század közepéig teljesen elpusztították a fátyolot, majd 1837-ben Svédországból importálták, majd befogták.

A tartomány Dél-Alaszkától és Kanada északnyugati területeitől Kaliforniában, Arizonában, Coloradoban és Új-Mexikóban terjed.

Elosztva a közép-kínai hegyvidéki erdőkben.

az Alpokban, Olaszországban, Törökországban, Görögországban és Nyugat-Ázsiában.

A Java és más Sunda-szigetek szigetén él.

A vadon élő, 900 m tengerszint feletti magasságban él Java-ban, Indokinában, Északkelet-Indiában, Bangladesben, Mianmarban, Nyugat-Malajziában, Thaiföldön és Dél-Kínában.

Japán fő szigeteit endemikus fajként lakolja - Honshu, Shikoku és Kyushu, ahol egy dombos területen, bokrokkal borított területen fordul elő. Hawaii-ban és Észak-Amerikában.

Az aranyfácán szülőhelye Kína - a tibeti fennsík északnyugati részén korlátozott terület, keleti részén Anhui tartomány, és délen Guizhou tartományok. Az aranyfácánok Közép-Kína hegyvidéki régióiban élnek, legfeljebb 2000 méter tengerszint feletti magasságban, a délkeleti Tibeti hegyvidéki erdőkben és Assam északi részén.

Észak-Amerika erdőiben található.

A véres fácán Nepál nyugati részén él India, Bhutan és Mianmar észak-nyugati részén. Emellett Tibetben, Yunnanban és Gansuban, Szecsuánban és Shaanxiban is megtalálható. Az élőhely erdők és bokorok a felvidéken.

Őshonos. Csak Oroszországban, Azerbajdzsánban, Örményországban, Grúziában és Törökországban található a Kaukázusban.

A kaukázusi hógolyó gyakori a fő kaukázusi tartomány alpesi övezetében. W

Dél-Afrika és Namíbia Cape tartományainak endémiája.

A Kis-Ázsia hegységében található Kaszpi-hóhegy (Taurus-tól az örmény-felvidékig, a Kis-Kaukázusig és Iránig) lakik. Keletre behatolt a Kopetdagba.

350-1500 m tengerszint feletti magasságban él a zairei nedves erdőkben, a kongói folyó medencéjében.

Napjainkban az Iberian-félszigeten, Franciaország déli részén és Olaszország északnyugati részén található a piros partridge. A madarat az Azori-szigetekre vitték, Fr. Gran Canaria, Madeira, Baleár-szigetek és Korzika. 1770-ben Nagy-Britanniába vitték a piros bugyit, azóta értékes játék volt az ország déli és középső részén. Miután az ázsiai chukar-t is bevitték az országba, a vöröspacsora helyi populációival megjelentek a hibridek.

Úgy véljük, hogy a háziasított csirkék az afrikai Banff tyúkokból (Gallus gallus) származnak.

Az Eurázia mérsékelt övezetében élnek. Az USA-ban és Kanadában egyfajta faj, a szürkésfüzér kerül bevezetésre.

Homeland lofur - ez Közép- és Dél-Ázsia, sok faj a szigetek lakói.

A monálok Rhododendron erdőket élnek a Himalájában.

Vándorló madarak tenyésztése Manchuria, Primorye és Észak-Japánban; téli időszakban Dél-Japánban, a Koreai-félszigeten és Dél-Kínában.

Széles körben elterjedt Pakisztánban, Indiában és Srí Lankán, legfeljebb 2000 méter tengerszint feletti magasságban, dzsungelben és erdőkben, termesztett területeken és közeli falvakban él, a cserjék, erdei tisztások és folyópartok kedvelői.

A közös fürj gyakori Európában, Afrikában és Nyugat-Ázsiában; Oroszországban - keletre Bajkálig. Él a mezőkön a síkságon és a hegyekben. Téli Afrikában és Délnyugat-Ázsiában, főleg Dél-Afrikában és Hindustanban. Fajta Európában és Ázsiában Észak-Afrikában, Palesztinában, Iránban és Turkestánban.

A közös fácán Törökországból a Primorsky Krai-ba és a Koreai-félszigetre terjed ki, ideértve a Ciscaucasia-t és a Volga-deltát, a Közép- és Közép-Ázsiát (Afganisztán, Mongólia), valamint a legtöbb kínai és délkeleti részén Észak-Vietnamban.

Található a Malacca-félsziget, Borneo és Sumatra erdősvidékein.

A Gadfly baromfi a közép-alaszkától és a Yukon-tól közös, Quebectől nyugatra. A tartomány déli irányában eléri az Alföldet.

A páva fácán India keleti részéről Burmán keresztül Indonéziába délre terjed. A faj Hainan-szigeten is él.

A páva fácánok a délkelet-ázsiai sűrű erdőkben élnek.

Harlequin fürj gyakori a trópusi szubszaharai Afrikában, Madagaszkáron és Dél-Arábiában. Az élőhely nyitott rétek és alacsony növényzetű mezőgazdasági területek.

Kína központi és északkeleti részén a hegyvidéki erdőkben elosztva 300 és 1800 méter tengerszint feletti magasságban. Kevésbé gyakori, hogy a völgyekben vagy a szurdokokban is megtalálható. Előnyben részesíti a lombhullató erdőket, többnyire sűrű koronával és kis aljzattal rendelkező tölgyfát, valamint tűlevelű erdőket és cserjéket. A madarak is szántóföldeket használnak az élelmiszer kereséséhez.

Kelet-Kínában él a Jangce déli részén, és ott él a szubtrópusi erdőkben és a másodlagos biotópokban, valamint a kulturális tájban. A konkrét epitétet Daniel Giraud Elliott amerikai ornitológus tiszteletére adják.

A sivatagi partridge a száraz és köves lejtők tipikus lakója Közép- és Dél-Ázsia lábánál. Általában legfeljebb 20 egyedet tartalmazó állományokban táplálkozik.

Festett fürj Afrikában Sierra Leone-tól és Etiópiától Zambiáig és Kwazulu-Natalig él, valamint az indiai-félszigeten, Burmában, Thaiföldön, Tajvanon, Kínában, Borneóban, Nicobar-szigeteken és a Fülöp-szigeteken, Java, Lombok, Flores, Timor, Sumatra Új-Guineában és Ausztráliában.

Egy széles körben elterjedt faj, amely szinte mindenütt él az Eurázsia erdő- és taiga-övezetében, Nyugat-Európától Koreáig.

Elosztva az Eurázsia és Észak-Amerika területén, ahol az erdőterületet lakik. Életkor minden faj nagyon hasonlít egymásra.

A fajok köre magában foglalja a délkelet-kínai hegyeket, a keleti tibeti fennsíkot határolva. Egy vegyes erdőben lakik, keresztezett megkönnyebbüléssel, patakok hálózataival, szakadékokkal, tisztaságok jelenlétével, valamint az erdők területeivel.

A Hindustan déli és nyugati részén lakik

Az Eurázia mérsékelt övezetében élnek. Szinte egész Európában, Kis-Ázsiában, Kazahsztánban és Nyugat-Szibéria déli részén lakik, a Brit-szigetekről és Skandináviától Altajáig és Tuváig.

Dél-Kínában, Kelet-Mianmarban és Indokinában van egy ezüstfácán.

Serobryukhy tragopan az indiai szubkontinens északkeleti részén él. Az elterjedés területe Bhután keletről Indiába északkeletre terjed ki. Szintén Tibet délkeleti részén található.

A faj a Kasmírból és a Garhwal-tól Tibetig terjedő Himalájában él, valamint számos magas hegyvidék Kínában. A madarak a hegyvidéki lejtőkön és a sziklák kanyonjain 2900 és 5 500 méter tengerszint feletti magasságban laknak.

Európa, Ázsia, Észak-Amerika

Elosztva az erdőben, az erdei sztyeppén és Európa és Ázsia sztyepei övezeteiben - az alpesi hegyektől és a nyugati Brit-szigetektől az Ussuri régióig és a keleti félszigetig. A terület határai nagyon homályosak - a lakosság nagyságától és a táj kulturális változásától függően, egy vagy több irányban ingadoznak.

Az élőhelyek a keleti Pamirtól és a Ladakhtól a Tibetig és a középső Himalájaig terjednek. Többnyire köves lapkákban élnek, a tengerszint feletti magasságban 4300 és 5000 m között.

A faj az esőerdőkben gyakori 1800 és 3900 m közötti magasságban Indiában, Nepálban, Sikkimben, Bhutánban, Dél-Kínában és Tibetben.

A madarak a sűrű, nedves hegyvidéki erdőket részesítik előnyben 1000 és 4000 m tengerszint feletti magasságban. Az elosztás területe a Himalája és az észak-burmai hegyek, valamint a közép- és dél-kínai hegységig terjed.

A száraz, dombos tundrában (így az orosz faj neve) és az északi félteke hegyeinek alpesi övében található, beleértve a Pireneusokat és az Alpokat, Skócia hegyvidéki részét, Skandináviát, Izlandot, Észak-Ázsiát (Altaj, Khangai) és Közép-Japán hegységét.

Ciprusból és Kis-Ázsiából északkeletre Hindustan. Dél-Európából gyorsan eltűnik, mert állandó vadászata van.

Turachi Afrika és Ázsia trópusi régióiban él. Eloszlásuk északi határa áthalad a Kaukázuson. Számos turaci típus nagyon rugalmasan alkalmazkodik az emberi településekhez és a kulturális tájakhoz, így az élőhelyük a régiótól függően nagyon eltérő: sűrű erdő vagy nyílt rét, cserjék vagy bokor, még a köves karszt területek is turacham ételeket és védelmet nyújtanak.

A türkkokoka rendellenesen oszlik meg észak-Mauritániából Dél-Afrikába.

Turach Shelley gyakori kelet- és délkelet-Afrikában.

A fácán (Phasianidae) család, amely négy fajból áll, elsősorban Kínában

fácán madár a délkelet-ázsiai dzsungelben

A nemzetség képviselői az erdőkben és cserjékben élő állományokban élnek, és nyugati részén elterjednek a frontról és Közép-Ázsiából Kínába és Japánba. Európában és Észak-Amerikában számos helyen szállították és akklimatizálták.

A tarisznyarák széles választéka Vietnam, Laosz és Közép-Malajzia. A Malacca-félszigeten a forgalmazási területet elsősorban a Taman Negara Nemzeti Park területe korlátozza. Az Argus gyakori madár a régiókban, de láthatatlan tollazata miatt nehéz felismerni. Elsősorban észrevehető, hogy a férfi messzemenő hívása van.

Az észak-szudáni, Etiópiából és Szomáliából keletre és Dél-Afrikában széles körű területeken terjeszkedik a domború turch, délen Kwazulu-Natal és Namíbia.

a fácán (Phasianidae) család fajtája, amely Srí Lanka szigetén él

A feketefejű tragopán az északnyugati Himalájában él. Az elterjedés területe Észak-Pakisztántól keletre, Kasmíron és Ladakhon keresztül az északnyugati Indiában a Garval-völgyig terjed. Kezdetben a fajok Indiában is keleten éltek. Tibet délnyugati részén a fajok is találkoztak.

Ennek a fajnak az élőhelyei a Himalája lábánál található erdők és bozótok, az Industól a nyugati Thaiföldig. A Hawaii-szigeteken is megtalálható (bár igen ritkán), ahol indukált fajnak tekintik, mert elfogyasztja és szétszórja az indukált növényfajok magjait.

A zsálya hazája a sztyeppek, amelyek nyugati Észak-Amerikában, Kanadától Új-Mexikóig terjednek.

Különböző fajok és állatok családjai élnek bolygónkon. Ha többet szeretne megtudni róluk, javasoljuk, hogy használja a világ vadvilágának könyvtárát. A helyszín ezen részében összegyűjtöttük a fácáncsaládba tartozó állatok leírását és fényképeit. A referenciakönyvnek köszönhetően jobban megismerkedhet a vadon élő állatok világával, a képekből megtudhatja, hogyan néz ki a különböző fácán madarak.

http://www.prostozoo.com.ua/spravochniki/vidy_zhivotnyh/10/103

Fácán 9 levél vadon élő madár

A válasz a scanwordre vagy a keresztrejtvényre a kérdésre: egy 9 betűs madár

Aviaphobia 1) Obszesszív félelem a madaraktól

Albatrosz [arab - kád, daru a kútban] - Egy nagy tengeri madár a petrel családban

Aristofánok A hozzá tartozó 44 komédiából 11-et teljesen megőrzött: „Acharnians” (425), „lovasok” (424), „Felhők” (423), „darazsak” (422), „Béke” (421), „Madarak” (414). ), "Nők a Fezmofori" és "Lysistrata" (411), "Béka" (405), "Nők a Nemzetgyűlésben" (392), "Plutos" (388); csak mintegy 900 kis darab maradt fenn a többitől

Borjú - Thrushbird család

Hawthorn Mindazonáltal, a magokból, amelyek a bogyók madarakkal történő összeszorítása után a bokrok alá kerülnek, a kertész erőfeszítés nélkül rendszeresen kiszorítja a vetőmagot.

Tapper - Egy vadász, aki egy madárt vagy vadállatot hívott a hangjuk utánzásával

Woodcock - erdei madárcsapók vörösesbarna tollazattal és hosszú csőrrel

Warbler - A sárgás család apró énekesje, fényes tollazattal, megkülönböztetve más madarak énekének utánzását

Elhalványult 2) Helyettesített külső borítás (gyapjú, tollazat és hasonlók) az olvadás (állatok, madarak) miatt.

Potter - 1) (Furnarius rufus) A kályhacsalád madara

Tünetek: szomjúság, hasmenés; néha a madár meghal

Dragobet Az ősi időkben azt hitték, hogy a tavasz ezen a napon kezdődik, a természet felébred, és a madarak bekapcsolódnak, és egy személynek részt kell vennie az egyetemes örömben

Dubrovnik (Emberiza aureola), a zabpehely családja

Skylark Skylark - Warbler

Zhuravlikha Zhuravinkha - Nő a mocsár madárból

Zelenushka Zelenushka - Warbler

Kingfisher - Nagy fejű madár, gyönyörű tollazattal és hosszú csőrrel, a víz közelében

Inkubációs inkubáció - fiatal baromfi tenyésztése a tojásokból inkubátorokban; szürkefenyő selyemhernyó hernyók speciálisan felszerelt helyiségekben (keltetők); a tenyésztett tojásokból származó fiatal halak tavakban vagy keltetőkben

Calvados Szószok és harapnivalók készítése vele (Camembert körének közepén, vágjon meg, öntsön Calvadost és sütje - egyszerűen és elegánsan), sütje baromfi, hal, sertés- és borjúhús

Kamenushka - Fekete-kacsa család, aki a hegyekben él, és a tengeren télen sziklás partokon

Moorhen nád, víz vagy mocsár tyúk (Gallinula chloropus) - egy kis galamb méretű vízimadár a pásztorcsaládból, széles körben elterjedt minden kontinensen, kivéve Ausztrália és Antarktisz

Canary reel család

Kaprifol Egyébként a gyümölcsök nem fogyaszthatók, de a madarak szándékosan szopnak

Senki sem látott olyan szorosan, hogy meghatározza, hogy madár vagy állat van-e

Cuneiform Az egyes meghatározott kategóriák (például madarak, halak, szakmák stb.) Fogalmát kifejező szavak azonosítására néhány meghatározó tényezőt alkalmaztak - nem megjósolható mutatókat.

A doboz A dobozházban lévő dolgok egyrészt a buja szépség naiv elképzeléseit tükrözik; másrészt a közösségi és otthoni szórakoztató kínálat (kártyaolvasás, hímzés, hímzés és főzés): „A szoba régi csíkos tapétával lógott; képek néhány madárral; ablakok között, kis régi tükrök sötét keretekkel tekercselt levelek formájában; minden tükör mögött volt egy levél, vagy egy régi lap, vagy harisnya; falióra festett virágokkal a tárcsán

Crake crex, a daru-szerű csapat pásztorcsaládjának madara

Coscoroba (Coscoroba coscoroba) - a kacsa családjának vízimadara

Nomádok 2) Állatok, madarak, gyakran megváltoztatják élőhelyüket az élelmiszer, pihenőhely stb.

Wren Wren - Sparrowbird

Sandpiper Hosszú lábú, kisméretű és közepes méretű madarak, éles szárnyakkal és rövid farokkal

A kurgannik a sólyomcsalád (Accipitridae) igazi buzzardjaiból származó ragadozó madár, a kurgannik mérete 57-65 cm, a szárnyszélesség pedig 135 és 160 cm között van.

Partridge - 1) A fészek és a fácán család vadon élő madara

Kék cinege - kék cinege madár család kék szárnyak és a farok

Lyrebird - Passerine Bird egy farokkal, amely úgy néz ki, mint egy líra

Malinovka A Drozdov család kis énekese

Metswaima az észt mitológiában erdei őrző szellemek patronáló madarak, sérült és beteg állatok, a fa növekedését elősegítő

Temetkezési sas Imperial sas (Aquila heliaca), a sólyom család madara

Flycatcher 3) Egy kis paszta madár, amely rovarokat táplál

Unform - befejezetlen (állatokról, madarakról).

Félek - Az, ami nem félt, a vadászok nem üldöztek (vadállatokról, madarakról).

Papilloták (francia papillote - papírtekercs) - Különböző kivágásokkal és fésűkagylóval ellátott éttermi konyhában használt papírcsövek, amelyek segítségével elrejthetik a húsból származó állatok vagy madarak csontjainak végét.

Páfrány - A szárny második közös része egy madárban

Paskundzhi grúz mitológiában és folklór sárkányszerű madárban

Pyskulka - A kacsa családjának madára, amely hangot idéz, ami egy hosszabb nyikorgásra emlékeztet

Búvárhal - Jól úszó madárhadló

Alsó szárny - Alsó szárnyfelület

Nuthatch - egy kis erdei madár a passiák családjában

Érkezés - Egy, aki valahol megérkezik; vándorlás (a madarakról).

Span b) Megjelenik a szezonális időszakban (a madarakról) 2) Gyors repülés, elhaladó, elhaladó

Nestlings - madarak, amelyekben a csibék teljesen tehetetlenek, gyakran vakok, lefelé borítva; az ilyen csibék hosszú ideig a fészekben maradnak, és szüleik (paszta, galamb stb.) táplálják őket.

Kestrel Falcon ragadozó madár

Hermitage Hermitage - Ázsia sivatagaiban élő vadon élő madár

Saprophagous Néhány emlős (pl. Hyenas), madarak (kenyerek és mások), rovarok (ragadozók és bőrbogarak, számos lárvák) és mások

Titkártitkár - Afrikában élő, ragadozó madár, hosszú lábakkal és egy libamájra emlékeztető csaj.

Serpoklyuv - Madárcsapda csőrrel, sarlós alakú

Cattleman - Egy kutya, aki szarvasmarhát üldöz, a vadászok baromfiában (vadászok beszédében) vadászat közben.

Sobakevich Sobakevich hatalma és akarata („Nem, aki ököl, nem kell kiegyenesíteni a tenyerében!”) Elfogyott egy ideális, szív, lélek, valójában olyan halottak, mint Manilov álmodozásai vagy Plyushkin feszültsége; Három orosz madár

Falconer - Az, aki törődik a ragadozó madarakkal, kiképzi őket és vadászik velük.

Shrike - Egy kis ragadozó madár, egy passzív leválasztással, ívelt csőrrel és karmokkal

Strenatka - A zabpehely nemzetsége; gamandor

Ten'kovka - Warbler nemzetség pingvin

Tundrika Tundrika - A baromfi család madara

Windigate Ismerje meg a nagy nyomozó egészségtelen szenvedélyét a farkán levő fehér csíkokkal, Windigate elküldte Sherlock Holmes-ot és Watsont a Covengarten piacán a Breckinridge nagykereskedőjének

Farok - Madár mellek; hosszú farkú cinege

Nevetés - Madárszedő sirályok; hering sirály

Chakhokhbili Így kiderül, hogy a madár a saját levében vagy saját zsírjában van sült

Chauntecleer Az összes madár és állat a játékban nem érti meg a Chauntecleert, ők magukkal szórakoznak, de a költészet és a csengő dalt nem lehet csak nyerni

Shirokorot - 1) Madárrendelés

Storm 2) A petrel család pecsétje

Twitter - 1) Egy olyan madár, amely folyamatosan, szó nélkül csipog

Epiornis - kihalt óriás (magassága legfeljebb 3 m, súly 450 kg-ig) struccszerű madarak

http://www.c-cafe.ru/words/QueryB.php?QueryId=32402

Fácán madarak

Háttérinformáció a faj állatairól - madarak, család - fácán: élőhely, méret, állatok megjelenése

A Balkán-félsziget nyugati részén, Kínában és a keleti Himalájában elterjedt. Az USA-ban a keklik sikeresen akklimatizálódik Nevada és Új-Mexikó államokban. Új-Zéland, Hawaii-szigetek és Dél-Afrika. 4600 m tengerszint feletti magasságban sivatagokat és erdei éleket fogad.

Délnyugat-Kínában (Guizhou, Sichuan és Yunnan), az északkeleti Burmában és Tibet délkeleti régióiban fordul elő. A vadon élő fácán populációk Bedford, Buckingham és Hartford angol megyékben élnek.

Dél-Szibériában, Oroszországban, Mongóliában, Kínában és Kazahsztánban fordul elő. A sztyeppeken, hegyi réteken és tundrában 400 m tengerszint feletti magasságban lakik állandó hótakaróval.

Az arab keklik Délnyugat-Szaúd-Arábiában és Jemen északi részén él. A hegyek és a szurdok száraz lejtőin él, fű és alacsony bokrokkal borítva, 1500 m tengerszint feletti magasságban. Leggyakrabban a madarak a felvidéken 2400 m tengerszint feletti magasságban figyelhetők meg.

Az afrikai rock partridge Közép-Afrikában él a 7. és 17. között. Az elosztási terület a Gambia és Szenegál partjaitól Bissau-Guinea, Guinea és Sierra Leone, Dél-Mali, Burkina Faso, Niger délnyugati részén, Csád déli részén, Elefántcsontparttól és Ghánától északra, Togo, Benin, Nigéria és Kamerun északra, Kamerun északra és Kamerun északra található; a Közép-afrikai Köztársaság és az északkeleti Zaire, Szudán, Észak-Uganda és Nyugat-Kenya. Etiópiában és Eritrea északi részén izolált populációk vannak.

A bambuszpapír széles körben elterjedt az északkeleti Indiában, Banglades keleti részén, Yunnan és Szecsuán tartományában, valamint Észak-Mianmarban, Thaiföldön, Laoszban és Vietnámban, ahol félig nyitott, bokrokkal és könnyű erdős tájakkal telt. Az erdő szélét 500-3000 m tengerszint feletti magasságban részesíti előnyben. Bambuszkertekben, fűzfa és tölgyfákban él. Gyakran találhat madarat az emberi települések közelében.

Dél- és Délkelet-Ázsiában található, beleértve Indostan délkeletét és keleti részét, Délkelet-Kínát (Yunnan, Guangxi, Hainan-sziget)

A Circumpolar keringett - Észak-Amerikában és az Eurázsia északi részén található; enni a Brit-szigeteken. Oroszországban a Balti-tenger keleti partjától Kamcsatkaig és Szahhalinig fordul elő, és Grönland szigetén is él.

Fehér-nyakú gyékényszövet elterjedt Szenegál három elkülönített területén, valamint Elefántcsontpartról Kamerunba, Zaire-ban, Zambiában és Angolában.

Észak-Amerikától nyugatra, Közép-Alaszkától és a Yukon-tól a Sziklás-hegységen és a British Columbia partján, az Egyesült Államok Washington és Montana, Wyoming, Colorado és New Mexico államokig.

A fehér farkú Monal az Arunachal Pradesh-tól Indiában, észak-mianmarból a délkelet-tibeti és a nyugati Yunnan között kerül forgalomba.

Az elosztási terület Észak-Szaharától az északnyugati Egyiptomig és Marokkóig terjed.

Marsh Turach a Gangesz és Brahmaputra medencéjében él. Bangladesben, Indiában és Nepálban él, mindössze 500 madár él Nepálban.

A Bulverava lofura az Indo-Malayan Borneo szigetének endémiája.

Burobryuhi tragopan Délkelet-Kínában él. Az elosztási terület északkeleti Guangxi-tól észak-Guangdongig és Hunan délkeleti részén, Fujian északnyugati részén és dél-Zhejiang-ben található. A lakosság széttöredezett és csak izolált, teljesen érintetlen erdőkben található.

a fácáncsalád Rollulus nemzetségének (koronázott patronjai) egyetlen fajtája, amely Dél-Burmában, Dél-Thaiföldön, Malajziában, Sumatrában és Borneóban fekszik.

Észak-Amerika - USA, Közép-Alaszka, Kanada. A madarak tűlevelű (fenyő, lucfenyő) és lombhullató erdőkben élnek; nyílt területeken (utak, rétek, szántóföld); a tundrával és a prérákkal határos területeken. Az örökzöld fákkal és kis cserjékkel borított hegyek és hegyek sziklás lejtőin is lakik. 1060 m tengerszint feletti magasságban emelkedik a hegyekben.

A faj Észak-Indiában él. A Himalája partridge-t három telephelyen jelölték meg Uttar Prades északi részén. Az utolsó megfigyelés 1890 év.

Himalájai monál tölgyekkel, fenyőkkel és rododendronokkal, hegyvidéki erdőkkel él, és meredek lejtőkkel, füves fedéllel, 2500 és 5000 méter tengerszint feletti magasságban a Himalájában, keleti Afganisztántól Bhután keleti határáig és Tibeti területeken. Magas hótakaróval alacsonyabb hegyi magasságokba süllyed.

A hegyek alpesi és alpesi övezeteiben élő réteket lakik, az éjszakát a sziklákban tölti. A havas növényzet erős burkolásával 1500–2000 m-es magasságra vándorol.

csirke madár az új világ a nemzetség pulyka, családi fácán. Enyhén kisebb, mint egy közép-Amerikában élő pulyka.

Az okuláris tragopán örökzöld vagy kevert hegyi erdőkben él, legfeljebb 4600 m tengerszint feletti magasságban Tibetben, Közép-Kínában, Bhutánban, Északkelet-Indiában, Burmában és Észak-Vietnamban.

A múltban Európa és Ázsia minden folyamatos erdejében, keleten Szibériában, Nyugat-Transbaikáliában, Olyokminskban és Vilyuisk-ban találtak fafajokat. A XVIII-XX. Században az ernyők száma és száma jelentősen csökkent, helyeken eltűnt. Nagy-Britanniában a 18. század közepéig teljesen elpusztították a fátyolot, majd 1837-ben Svédországból importálták, majd befogták.

A tartomány Dél-Alaszkától és Kanada északnyugati területeitől Kaliforniában, Arizonában, Coloradoban és Új-Mexikóban terjed.

Elosztva a közép-kínai hegyvidéki erdőkben.

az Alpokban, Olaszországban, Törökországban, Görögországban és Nyugat-Ázsiában.

A Java és más Sunda-szigetek szigetén él.

A vadon élő, 900 m tengerszint feletti magasságban él Java-ban, Indokinában, Északkelet-Indiában, Bangladesben, Mianmarban, Nyugat-Malajziában, Thaiföldön és Dél-Kínában.

Japán fő szigeteit endemikus fajként lakolja - Honshu, Shikoku és Kyushu, ahol egy dombos területen, bokrokkal borított területen fordul elő. Hawaii-ban és Észak-Amerikában.

Az aranyfácán szülőhelye Kína - a tibeti fennsík északnyugati részén korlátozott terület, keleti részén Anhui tartomány, és délen Guizhou tartományok. Az aranyfácánok Közép-Kína hegyvidéki régióiban élnek, legfeljebb 2000 méter tengerszint feletti magasságban, a délkeleti Tibeti hegyvidéki erdőkben és Assam északi részén.

Észak-Amerika erdőiben található.

A véres fácán Nepál nyugati részén él India, Bhutan és Mianmar észak-nyugati részén. Emellett Tibetben, Yunnanban és Gansuban, Szecsuánban és Shaanxiban is megtalálható. Az élőhely erdők és bokorok a felvidéken.

Őshonos. Csak Oroszországban, Azerbajdzsánban, Örményországban, Grúziában és Törökországban található a Kaukázusban.

A kaukázusi hógolyó gyakori a fő kaukázusi tartomány alpesi övezetében. W

Dél-Afrika és Namíbia Cape tartományainak endémiája.

A Kis-Ázsia hegységében található Kaszpi-hóhegy (Taurus-tól az örmény-felvidékig, a Kis-Kaukázusig és Iránig) lakik. Keletre behatolt a Kopetdagba.

350-1500 m tengerszint feletti magasságban él a zairei nedves erdőkben, a kongói folyó medencéjében.

Napjainkban az Iberian-félszigeten, Franciaország déli részén és Olaszország északnyugati részén található a piros partridge. A madarat az Azori-szigetekre vitték, Fr. Gran Canaria, Madeira, Baleár-szigetek és Korzika. 1770-ben Nagy-Britanniába vitték a piros bugyit, azóta értékes játék volt az ország déli és középső részén. Miután az ázsiai chukar-t is bevitték az országba, a vöröspacsora helyi populációival megjelentek a hibridek.

Úgy véljük, hogy a háziasított csirkék az afrikai Banff tyúkokból (Gallus gallus) származnak.

Az Eurázia mérsékelt övezetében élnek. Az USA-ban és Kanadában egyfajta faj, a szürkésfüzér kerül bevezetésre.

Homeland lofur - ez Közép- és Dél-Ázsia, sok faj a szigetek lakói.

A monálok Rhododendron erdőket élnek a Himalájában.

Vándorló madarak tenyésztése Manchuria, Primorye és Észak-Japánban; téli időszakban Dél-Japánban, a Koreai-félszigeten és Dél-Kínában.

Széles körben elterjedt Pakisztánban, Indiában és Srí Lankán, legfeljebb 2000 méter tengerszint feletti magasságban, dzsungelben és erdőkben, termesztett területeken és közeli falvakban él, a cserjék, erdei tisztások és folyópartok kedvelői.

A közös fürj gyakori Európában, Afrikában és Nyugat-Ázsiában; Oroszországban - keletre Bajkálig. Él a mezőkön a síkságon és a hegyekben. Téli Afrikában és Délnyugat-Ázsiában, főleg Dél-Afrikában és Hindustanban. Fajta Európában és Ázsiában Észak-Afrikában, Palesztinában, Iránban és Turkestánban.

A közös fácán Törökországból a Primorsky Krai-ba és a Koreai-félszigetre terjed ki, ideértve a Ciscaucasia-t és a Volga-deltát, a Közép- és Közép-Ázsiát (Afganisztán, Mongólia), valamint a legtöbb kínai és délkeleti részén Észak-Vietnamban.

Található a Malacca-félsziget, Borneo és Sumatra erdősvidékein.

A Gadfly baromfi a közép-alaszkától és a Yukon-tól közös, Quebectől nyugatra. A tartomány déli irányában eléri az Alföldet.

A páva fácán India keleti részéről Burmán keresztül Indonéziába délre terjed. A faj Hainan-szigeten is él.

A páva fácánok a délkelet-ázsiai sűrű erdőkben élnek.

Harlequin fürj gyakori a trópusi szubszaharai Afrikában, Madagaszkáron és Dél-Arábiában. Az élőhely nyitott rétek és alacsony növényzetű mezőgazdasági területek.

Kína központi és északkeleti részén a hegyvidéki erdőkben elosztva 300 és 1800 méter tengerszint feletti magasságban. Kevésbé gyakori, hogy a völgyekben vagy a szurdokokban is megtalálható. Előnyben részesíti a lombhullató erdőket, többnyire sűrű koronával és kis aljzattal rendelkező tölgyfát, valamint tűlevelű erdőket és cserjéket. A madarak is szántóföldeket használnak az élelmiszer kereséséhez.

Kelet-Kínában él a Jangce déli részén, és ott él a szubtrópusi erdőkben és a másodlagos biotópokban, valamint a kulturális tájban. A konkrét epitétet Daniel Giraud Elliott amerikai ornitológus tiszteletére adják.

A sivatagi partridge a száraz és köves lejtők tipikus lakója Közép- és Dél-Ázsia lábánál. Általában legfeljebb 20 egyedet tartalmazó állományokban táplálkozik.

Festett fürj Afrikában Sierra Leone-tól és Etiópiától Zambiáig és Kwazulu-Natalig él, valamint az indiai-félszigeten, Burmában, Thaiföldön, Tajvanon, Kínában, Borneóban, Nicobar-szigeteken és a Fülöp-szigeteken, Java, Lombok, Flores, Timor, Sumatra Új-Guineában és Ausztráliában.

Egy széles körben elterjedt faj, amely szinte mindenütt él az Eurázsia erdő- és taiga-övezetében, Nyugat-Európától Koreáig.

Elosztva az Eurázsia és Észak-Amerika területén, ahol az erdőterületet lakik. Életkor minden faj nagyon hasonlít egymásra.

A fajok köre magában foglalja a délkelet-kínai hegyeket, a keleti tibeti fennsíkot határolva. Egy vegyes erdőben lakik, keresztezett megkönnyebbüléssel, patakok hálózataival, szakadékokkal, tisztaságok jelenlétével, valamint az erdők területeivel.

A Hindustan déli és nyugati részén lakik

Az Eurázia mérsékelt övezetében élnek. Szinte egész Európában, Kis-Ázsiában, Kazahsztánban és Nyugat-Szibéria déli részén lakik, a Brit-szigetekről és Skandináviától Altajáig és Tuváig.

Dél-Kínában, Kelet-Mianmarban és Indokinában van egy ezüstfácán.

Serobryukhy tragopan az indiai szubkontinens északkeleti részén él. Az elterjedés területe Bhután keletről Indiába északkeletre terjed ki. Szintén Tibet délkeleti részén található.

A faj a Kasmírból és a Garhwal-tól Tibetig terjedő Himalájában él, valamint számos magas hegyvidék Kínában. A madarak a hegyvidéki lejtőkön és a sziklák kanyonjain 2900 és 5 500 méter tengerszint feletti magasságban laknak.

Európa, Ázsia, Észak-Amerika

Elosztva az erdőben, az erdei sztyeppén és Európa és Ázsia sztyepei övezeteiben - az alpesi hegyektől és a nyugati Brit-szigetektől az Ussuri régióig és a keleti félszigetig. A terület határai nagyon homályosak - a lakosság nagyságától és a táj kulturális változásától függően, egy vagy több irányban ingadoznak.

Az élőhelyek a keleti Pamirtól és a Ladakhtól a Tibetig és a középső Himalájaig terjednek. Többnyire köves lapkákban élnek, a tengerszint feletti magasságban 4300 és 5000 m között.

A faj az esőerdőkben gyakori 1800 és 3900 m közötti magasságban Indiában, Nepálban, Sikkimben, Bhutánban, Dél-Kínában és Tibetben.

A madarak a sűrű, nedves hegyvidéki erdőket részesítik előnyben 1000 és 4000 m tengerszint feletti magasságban. Az elosztás területe a Himalája és az észak-burmai hegyek, valamint a közép- és dél-kínai hegységig terjed.

A száraz, dombos tundrában (így az orosz faj neve) és az északi félteke hegyeinek alpesi övében található, beleértve a Pireneusokat és az Alpokat, Skócia hegyvidéki részét, Skandináviát, Izlandot, Észak-Ázsiát (Altaj, Khangai) és Közép-Japán hegységét.

Ciprusból és Kis-Ázsiából északkeletre Hindustan. Dél-Európából gyorsan eltűnik, mert állandó vadászata van.

Turachi Afrika és Ázsia trópusi régióiban él. Eloszlásuk északi határa áthalad a Kaukázuson. Számos turaci típus nagyon rugalmasan alkalmazkodik az emberi településekhez és a kulturális tájakhoz, így az élőhelyük a régiótól függően nagyon eltérő: sűrű erdő vagy nyílt rét, cserjék vagy bokor, még a köves karszt területek is turacham ételeket és védelmet nyújtanak.

A türkkokoka rendellenesen oszlik meg észak-Mauritániából Dél-Afrikába.

Turach Shelley gyakori kelet- és délkelet-Afrikában.

A fácán (Phasianidae) család, amely négy fajból áll, elsősorban Kínában

fácán madár a délkelet-ázsiai dzsungelben

A nemzetség képviselői az erdőkben és cserjékben élő állományokban élnek, és nyugati részén elterjednek a frontról és Közép-Ázsiából Kínába és Japánba. Európában és Észak-Amerikában számos helyen szállították és akklimatizálták.

A tarisznyarák széles választéka Vietnam, Laosz és Közép-Malajzia. A Malacca-félszigeten a forgalmazási területet elsősorban a Taman Negara Nemzeti Park területe korlátozza. Az Argus gyakori madár a régiókban, de láthatatlan tollazata miatt nehéz felismerni. Elsősorban észrevehető, hogy a férfi messzemenő hívása van.

Az észak-szudáni, Etiópiából és Szomáliából keletre és Dél-Afrikában széles körű területeken terjeszkedik a domború turch, délen Kwazulu-Natal és Namíbia.

a fácán (Phasianidae) család fajtája, amely Srí Lanka szigetén él

A feketefejű tragopán az északnyugati Himalájában él. Az elterjedés területe Észak-Pakisztántól keletre, Kasmíron és Ladakhon keresztül az északnyugati Indiában a Garval-völgyig terjed. Kezdetben a fajok Indiában is keleten éltek. Tibet délnyugati részén a fajok is találkoztak.

Ennek a fajnak az élőhelyei a Himalája lábánál található erdők és bozótok, az Industól a nyugati Thaiföldig. A Hawaii-szigeteken is megtalálható (bár igen ritkán), ahol indukált fajnak tekintik, mert elfogyasztja és szétszórja az indukált növényfajok magjait.

A zsálya hazája a sztyeppek, amelyek nyugati Észak-Amerikában, Kanadától Új-Mexikóig terjednek.

Különböző fajok és állatok családjai élnek bolygónkon. Ha többet szeretne megtudni róluk, javasoljuk, hogy használja a világ vadvilágának könyvtárát. A helyszín ezen részében összegyűjtöttük a fácáncsaládba tartozó állatok leírását és fényképeit. A referenciakönyvnek köszönhetően jobban megismerkedhet a vadon élő állatok világával, a képekből megtudhatja, hogyan néz ki a különböző fácán madarak.

http://www.prostozoo.com.ua/spravochniki/vidy_zhivotnyh/10/103

Családi fácán (Phasianidae)

A fácán (páva, Phasianidae vagy Pavonidae) a csirke sorrendű madarak családja. Emellett 65 fosszilis faj ismert. Ez a család egyesíti a kis és közepes méretű madarat.

Hosszúság 12,5 cm (fürj) és 198 cm között (páva). Ellentétben a horzsával, a metatarsusuk nem tollas, vagy csak a tetején tollas. Az ujjak szélein a horny bordó hiányzik. Az orrlyukak nem tollasak, felülről borítottak. A fácánok lábai (különösen az orsók) hosszabbak, mint a barázda lábai, ezért a test felemelkedett a talaj felett, és a madarak képesek rohanni. Moult évente egyszer történik. A karmok nem foszlanak, fokozatosan törlődnek és fokozatosan növekszik.

A fácánok széles körben elterjedtek az egész világon, kivéve a két félteke északi és déli részét. Oroszországban fürj, pogácsa, ular, fácán, turach van. A fácán, ellentétben a horzsával, alakult ki a trópusokon és a szubtrópikákban. Nem alkalmazkodnak az északi viszonyokhoz: súlyos télek vagy a mély hó esése esetén a halott tömegben.

A fácán különböző körülmények között él - az erdőkben (de elkerülve a taigát), sztyeppék, sivatagok, hegyek, kulturális táj; sokféle bokrok a bokorhoz.

A fácán főleg növényi táplálékon táplálkozik. Az ételeket kizárólag a földön gyűjtötték össze, miközben a talajt ásják fel (csak a fácán nem ás a földbe), vagy a bokrokból táplálkozik, hogy a csőrükkel elérhessék.

Minden fácán fészket a földön. Sok faj monogám, de a férfiak általában nem vesznek részt a csibék keltetésében és emelésében. A legtöbb faj fészkelő, néhányan vándorol, vagy akár télen is elrepül. A fácán az értékes vadász madarak közé tartozik. Egyes fajok háziasítottak, sokan védettek.

http://www.ebirds.ru/phasianidae/index.htm

Családi fácán Lat. Phasianidae

chukar

Lat. alectoris
Eng. Chukar partridge

Forrás: Oroszország madárai. A meghatározó. Alexey Mosalov, Peter Voltsit.

Partridge kihalt

Lat. Mmoperdix griseogularis
Eng. Nézze meg Partridge-t

fürj

Lat. Coturnix coturnix
Eng. Közös fürj

Forrás: Oroszország madárai. A meghatározó. Alexey Mosalov, Peter Voltsit.

Japán fürj

Lat. Coturnix japonica
Eng. Japán fürj

Turaj

Lat. Francolinus francolinus
Eng. Fekete frankolin

Szakállas partridge

Lat. Perdix daurica
Eng. Daurian Partridge

Szürke partridge

Lat. Perdix perdix
Eng. Szürke partridge

Forrás: Oroszország madárai. A meghatározó. Alexey Mosalov, Peter Voltsit.

http://onbird.ru/opredelitel-ptic/semejstvo-fazanovye

Családi fácán

Fácán Phasianidae család (Horsfield, 1821) Galliformes Galliformes. Ez a legszélesebb családcsalád egyesíti a madarak méretét, színét és életmódját. Szinte mindenütt elosztják őket, nemcsak az Eurázsia, Észak- és Dél-Amerika magas szélességein, az Antarktiszon és a távoli óceáni szigeteken, beleértve Új-Zélandot is.
A fácánmadarak sokféle tájképet ölelnek fel, de egyértelműen összefüggenek a trópusi vagy szubtrópusi típusú ritka fákkal és cserjékkel, és a fácán madarak faunája Dél-Ázsiában a legkülönbözőbb. Minden fácán földi madár, és csak néhány faj rendszeresen ül a fákon, vagy alszik. A nemek közötti kapcsolatokban a poligámia uralkodik, de a monogámok nem ritkák. Számos fajnál a férfiak általában komplex aktuális viselkedést mutatnak, de a csoportos átállás általában nincs jelen. A fészkeket a földön rendezik - ez általában egy kis lyuk, kevés béléssel. A kuplungban lévő tojások száma 4 és 37 között van. A kis méretű fajok különösen termelékenyek, és az ilyen fajokat nagyon gyors madarak érik el (fürjben 6 hónapon belül). A fácánmadarakban, nagyméretű, eltérő érettségűek, különösen a férfiaknál, az élet második vagy harmadik évében érhetők el.
A fácán-oktató madarak és a tenyészidőszakon kívül kis csoportokban vannak tartva, bár jelentős aggregációkat képezhetnek. Majdnem minden fácán ülő madár, de némelyikük (keklik) jelentős szezonális migrációt tesz lehetővé, és néhány fürj faj valódi vándorló madár.
Számos családfaj jelentős gazdasági jelentőséggel bír az emberek számára. Némelyiküket sikeresen és nagyon hosszú ideig háziasították, és ezek közül az első helyen biztosan egy házi csirke az ember által létrehozott számos fajtában, amelynek őse a vadon élő Banivan csirke, Gallus gallus, amely még mindig Dél-Ázsiában él. Más fajok a sportvadászat hagyományos tárgyai, és számos országban könnyedén tenyésztve (például fácán) valóban vadon élő vadak. Sok faj, a hímek kivételesen festői színének köszönhetően, dekoratív célokra (páva, sok fácán) tenyésztik. Ugyanakkor ennek a családnak számos faja eddig jelentős mértékben csökkentette a számát olyan mértékben, hogy a kihalás veszélye fenyeget, és különleges védelmi intézkedésekre van szükségük.
A család taxonómiáját eddig még nem vizsgálták meg, és a fácánok egyes csoportjainak filogenetikai viszonyai nagymértékben nem tisztázottak. A fogpótlások Odontophorinae és gyöngytyúk Numidinae a leginkább elkülönültek (alcsaládok szintjén), míg a Perdicinae partridge és a Pheasant Phasianidae alfajok közötti szétválasztás nem túl világos. Számos szerző megkülönbözteti a gyöngytyúkat egy különálló családnak.
A fogselyem az egyetlen olyan fácán madárcsoport, amely a nyugati féltekén (Dél- és Közép-Amerikában és Észak-Amerika déli részén) lakik. A gyöngytyúk eloszlása ​​Afrikára korlátozódik, és a tényleges fácán és partillák Afrikában, Euráziaban és Ausztráliában élnek, csak a fürj áttörve az utóbbiakra.

A Phasian Phasianidae család klánjainak listája
Az IOC World Bird Names ellenőrző listája, 6.2-es verziója (2016. április) szerint

http://warbler.ru/birds-of-the-ussr/galliformes/phasianidae/

A helyes válaszok a játékra Találd meg a szavakat. 3-22. Szint

2) A kertész kötelező foglalkozása (5 betű):

3) Helyezzük el az egyházat, ahonnan olvasnak vagy énekelnek (5 betű):

4) Világít...! (5 betű):

5) Alkoholos ital (4 betű):

6) Olívafa, olajbogyó, olajfa (5 betű):

7) A fák kivágása (5 betű):

8) Katona (4 betű):

9) Savanyú gyümölcs (5 betű):

10) Pletykák, pletykák (5 levél):

11) A választott kör, a társadalom teteje (5 betű):

12) Fiatal hölgy Lengyelországban (4 betű):

13) Mr. Fix, van...? (4 betű):

14) Ne vezessen... y! (5 betű):

15) Az alma változatossága (5 betű):

16) Tollaslabda játék (5 betű):

17) Nő csábító (4 betű):

18) Ez a nagy madár. fácán csapat csirke (6 betű):

http://1000smile.ru/ugaday-slova-guess-the-words/116-pravilnye-otvety-k-igre-ugaday-slova-uroven-3-22.html
Up