logo

Zaitseobraznye - a placentális emlősök rendjének képviselői. Az állatoknak placentája van, amelynek köszönhetően a fiatalok meglehetősen fejlettek, erősek. A nőstények az utódaikat tejjel táplálják.

A mezei nyúl rövid leírása

A megkülönböztető tulajdonság a fül - hosszú, cső alakú, nem felel meg a testnek. A fülek előnye, hogy segítenek az állatoknak a vad természet veszélyes körülményei között.

Az emésztőrendszer szerkezete

A fenevad növényeken, gyökereken, fa kéregen táplálkozik. Táplálják a nehéz ételeket, ezért a természet egy nagy cecumot, az állandóan növekvő fogakat biztosított. Nincsenek szemfogak, üres hely van a metszők és a diasztema között. A jobb és bal oldali oszlopot egy vékony híd köti össze, amely szilárd csont égboltot képez. Az állatok felső állkapcsán 2 pár fogazott pár van: az elöl nagy, kicsi, kis levágásokkal. A fogak folyamatosan növekszik, hogy az őrlőket őröljék, az állat kényszerül.

A gyomor két részlegből áll, amelyek bizonyos funkciókért felelősek:

  • alap - étel fermentálása;
  • pyloric - hasító ételek.

Hol élnek a nyulak?

Hares mindenhol él: a tundra, a taiga, a sztyepp. Természetükben magányosok. Éjszakai vezetés. Az élelmiszerek kutatása során az állatok sötétben mennek, hogy a szürkület elrejtse őket a természetes ellenségektől. Erősítve, az állatok napkelte előtt hazatérnek. Annak érdekében, hogy senki ne gondoljon a látrára, a vadállat visszafelé emelkedik, előzőleg összezavarva a pályákat.

A helyet gondosan, gondosan választják ki. Melegnek kell lennie, védve a széltől. Az állatok nem szeretik a nedvességet, a zajt. Az állatok nem ásnak lyukakat, válasszanak egy kész helyet: egy bokor, szántóföld, magas fű. A szín miatt az állat nem látható.

Heverő burgonya, nem változtatják meg az élőhelyet. Ha az emberek vagy állatok kényszerítik őt arra, hogy eltörjön otthonukból, a fenevad nem megy messzire. A lakóhelytől való távolság - 2-3 km, amikor a veszély áthalad, az állat hazatér.

A hideg időjárás megkezdésekor a magasabb emelkedéseken élő nyulak az alföldre süllyednek, hogy télen várjanak.

Meg kell jegyezni az állatok tisztaságát. Gyakran ülnek le és tisztaságot hoznak: fésült, megnyalta gyapjú.

Mi egy nyúl eszik

Hares növényevő. Az állatok étrendje a szezontól és az állat élettartamától függően változik. Tavasszal az állat fiatal hajtásokat eszik.

Mit eszik a nyúl télen

A téli idő a vadon élő állatok számára nehéz. Hideg időben az állatok hófúvást keresnek, száraz füvet keresnek. Ezek megtalálhatók a téli mezőkben, ahol felkelnek, betakarítás után, spikeletek és gyökerek. A fák, a bokrok az erdőben fakadó kéregeket rágcsálnak. Ez sok gondot okoz a kertészeknek, mert a nyúl a gyümölcsfák értékes fajtáit rontja.

Nyáron

A nyári étrend széles. Állatok enni növények, aktívan súlya. Előnyben részesíti a fű felső részét: leveleket, virágokat. Eszik pitypang, picans, tansy, eper, áfonya.

Evés közben az állatok felugrottak a környezet felmérésére. Ha az állat veszélyt észlelt vagy érezte magát, elkezd hangosan megérinteni a lábát a földön. Kopogás - figyelmeztetés a veszélyre.

Szaporodás és élettartam

A lábazatok megérintését a nőstények használják a párosodás ideje alatt - a férfiakat a közelben élik. A férfiaknak harcolniuk kell, hogy felfedjék egy méltó jelöltet a hosszú fülű szépség mancsára és szívére. Az udvarlás ideje hosszú: januártól kezdődik, augusztus-szeptember végéig.

A nőstény körülbelül 2 hónapig, körülbelül 43 napig tart utódokat. Egy alomban a nyúl 1-9 kölyköt hoz. Télen 1-4 nyúl születik, nyáron a szám növekszik. A nyulak teljesen gyapjúval borítottak, nyitott szemmel. Újszülött csecsemők nyalogatnak, óvatosan rázza a vérkeringést. Aztán az anya elrejti őket a lyukba, és az élelmiszereket keres. Három héttel a nyúl táplálja a fiatalokat tejjel, majd átállnak a független fűfogyasztásra. Ha egy szoptató szamochka találkozik más emberek nyúljával, akkor ő fogja táplálni őket. Még ha az anya meghalt, az árvaságos csecsemők megkapják a szükséges tejet, nem fognak meghalni az éhezésből.

Mivel a nyulak több ezer nem éri el a szexuális érettséget és a ragadozók karmaiból és fogaiból halnak meg, az állatok természetes termékenységgel rendelkeznek. Egy ritka sajátosság az állatokra jellemző - szuperfikció - a nőstény a fejlődés különböző szakaszaiban utódokkal terhes lehet. Az egyének 6 hónap múlva elérik a szexuális fejlődést. A párosodás ideje alatt a nő olyan hangokat ad, amelyek hasonlítanak az emberi mutációra.

Külsőleg nem lehet megkülönböztetni a nyúl egy nyúlról. A nemi szervek vizsgálatakor megállapítható, hogy a hasi és mellbimbók a nőknél láthatóak.

A vadon élő nyulak 7-8 évig élnek

faj

Összesen 32 fajta nyulak ismeretes, de a tudósok ragaszkodnak a nyulak és nyulak befogadásához, amelyekből körülbelül 45 faj van.

Fehér nyúl

Ez egy meglehetősen nagy fenevad, súlya körülbelül 1,5-5 kg. Az állat fülei akár 10 cm hosszúak is lehetnek, a rövid kis farka mindig hófehér, a méret 5 és 10 cm között változik, a fehér nyúl mancsai szélesek és vastagok, ami segít a mély, laza hóban.

Nyáron a nyúl színe a tartománytól függ: a szürke és a vörös csíkok között a sötét szürke. A fenevad hasa fehér. Nagyobb és nehezebb, de színes színek nem különböznek egymástól. Télen a nyúl egy havasfehér bundát hoz, amelyre a nevét kapta.

A fehér nyúl Argentínában is megtalálható. Oroszországban mindenütt él, a vadászat tárgya, mert a nyúlhús a gyengédségéről híres.

Barna nyúl

Az állat súlya körülbelül 6-7 kg, a színe sötétkék, a szemek sötétbarna. A nyúl fülei hosszúak, elérhetik a 14 cm-t, a farka hosszúkás, hossza körülbelül 8-14 cm, mivel ez a faj egy kis mennyiségű hóban él, a lábai keskenyek és sűrűek. A fenevad a sztyeppet kedveli.

Rusackot Ausztráliába vezették, ahol nemzeti katasztrófa lett. Az ellenőrizetlen szaporodás a helyi állatvilág halálához, a hatalmas számú növény elvesztéséhez vezetett. A doktrínát olyan kutatások végzik, amelyek célja, hogy megszüntesse a vadállatot Ausztrália területéről.

Tolai nyúl

A sivatagi állat, aki egy meleg élőhelyen szokott élni. A fenevad mérete kicsi. Súly - 1,5-3 kg. A lábak hosszúak, keskenyek. Hosszú fülekben, farokban különbözik. A szőrszürke sárgás vagy barna homályos. Sötét, világos színek váltakoznak, a nyúl kecsesnek tűnik. Az állat farka sötét, de van egy jellegzetes tulajdonsága - egy fehér kemény haj kefe végén.

Mandzsúriai nyúl

Miniatűr törékeny állat, legfeljebb 3 kg súlyú. Rövid fülekkel, farokkal rendelkezik. A szőrzet sokszínű, a hátoldal közepén látható fekete hajú sáv. Néha melanisták - nyulak, fekete kabát színnel.

Antilop nyúl

Oroszországban nem fordul elő. Habitat - Mexikó, Arizona az Egyesült Államokban. A fenevad fülei elérik a 20,5 cm-t, és nemcsak hallásra szolgálnak. A forró éghajlat miatt a fül egyfajta hőcserélő, ami segít a testhőmérséklet csökkentésében.

Kínai nyúl

Egy 2 kg-ig terjedő miniatűr állat, főleg Kínában, Vietnamban lakik. Szereti a hegyeket, alacsony fűszelű réteket.

Göndör nyúl

Tibetben, Kínában lakik. Az állat kicsi, körülbelül 2 kg. A színpaletta fekete és piszkos sárga.

A nyulak változatossága csodálatos, de szokásaik szinte azonosak. Az állat a vadászat, a sűrű szőrme miatt a vadászat tárgyaként szolgál. Gyakran egy elkapott állat meghal a félelemtől, szívfájdalommal.

http://mygreenworld.ru/zhivotnye/chem-pitaetsya-zayats-v-prirode/

Mit eszik a nyúl

Ami a nyúl úgy néz ki, a korai gyermekkor óta minden ember számára ismert. Nyulak - csörgők lógnak a bölcsőkben, plüss nyulakat adnak minden gyermeknek, kivétel nélkül, a csokoládé nyúl - a gyermek kívánatos finomsága. Rajzfilmek, könyvek, nyulakkal kapcsolatos dalok, az állat replikált képe folyamatosan megtalálható a különböző cégek logóiban.

Honnan származik az ilyen népszerűség? A válasz azt sugallja, hogy a bájos, bolyhos teremtményt hosszú fülekkel és egy pompon farokkal nézzük. Kevés ember csoda, hogy a közönség kedvencei hogyan élnek a természetben, mit eszik a mezei nyúl, különösen télen, a síkságokon és a hófúvással borított erdőkön? Érdekes kérdés, és a válasz a hosszú életű életmódban rejlik.

A nyúl füvet eszik.

Milyen fenevad a nyúl?

Hares - a nyulak és a nyulak családjának képviselői. Érdekes módon mindaddig, amíg a nyúl a rágcsálók közé sorolódik, de teljesen elkülönültek a fogak teljesen más szerkezete miatt. A rágcsálóktól (mókusok, egerek, jerboák, hörcsögök) ellentétben a mezei nyúl nem egy, hanem a felső állkapocsban található két metszőpár, amelyek egymás után helyezkednek el.

Ráadásul a növényi étel - amit a nyulak táplálnak, nem vonzza különösképpen a rágcsálókat, néhányuk teljesen húsevő, a legtöbb rovar, a hal és a madár tojás. És a nyulak abszolút vegetáriánusok, ez egy teljesen más evolúciós vonal jele, amely lehetővé teszi számukra, hogy önálló egységnek tekinthessék.

A nyulak az azonos nevű nemzetséget alkotják, amely 32 kontinensen élő állatfajt tartalmaz, az Antarktisz és Ausztrália kivételével. Oroszország területén 4 nyulakfaj van: a jól ismert nyúl és a fehér nyúl, valamint a tolai nyúl és a kevésbé tanult, a leginkább titkosító faj a manchuriai nyúl. Ezek az állatok különböző biotópokban élnek, és a fajra jellemző megjelenési jellemzőkkel és szokásokkal rendelkeznek.

Milyennek tűnnek Oroszország nyulak?

Rusak a legnagyobb nyúl a mi országunk területén, a felnőttek mérete 57-68 cm, a súlya elérheti a 7 kg-ot. A barna nyulak nyári szőrme barna, barna, szürkés, vöröses, jól jelzett sötét pisztolyokkal és jellegzetes hullámossággal, csak a hasa fehér. Az őszi molt után a nyulak buja téli szőrmével szaporodnak és kissé könnyebbé válnak. A nyúl táplálkozásában a növények föld feletti részei domináltak.

A fehér nyúl kissé alacsonyabb a nyúl méreténél: a mezei nyúl 44-65 cm-ig terjed, és 1,6–4,5 kg-os, rendkívül ritkán 5,5 kg-ig terjed. A fehér hajban a fülek és a farok észrevehetően rövidebbek, és a szín a szezontól függően változik. Nyáron a vöröses-fehér nyúl sötétbarna vagy sötétbarna, barna foltokkal, és ha elhalványul, ősszel hófehérvé válik, csak a fülek tippei feketeek. A nyúlral ellentétben ezek az állatok több földet emelnek, és gyakrabban táplálják a növények izzókat és rizómákat.

A nyúl-tolai a nyúl kisebb példánya, ugyanolyan hosszúkás fülekkel és viszonylag hosszú farokkal. Egy felnőtt tolya test hossza 39-55 cm, az állat pedig nem haladja meg a 1,5–2,8 kg-ot. A bunda színe megegyezik a világos színű oroszokéval, de hullámosság nélkül, télen pedig világosabb. De a Tolya étrendje nagyon hasonlít a fehér nyúl táplálkozásához.

A mandzsúriai nyúl olyan kicsi, mint egy tolai, de olyan fülekkel, mint egy rövid fehér nyúl és farok. A rokonokkal ellentétben a manchu nyúl gyapjú kemény és sörtéjű, és a nyúl egyenruhát visel az egész évben. Az állat hátulja és feje fekete foltokkal barnás, az oldalak könnyebbek, a hasa fehérfehér, az arcokat világos foltok borítják. A faj egyik jellemzője egy sötét szőrszalag, amely a gerinc mentén fut.

A manchuriai nyulak déli lakosságában melanista példányok vannak, a tetején teljesen fekete, az alján hófehér, sápadt sárga torkával. Érdekes, hogy e fajta nyulak között a Lespedeza hüvelyes növény állatfajja, és az állatok köre nem haladja meg a kultúra terjesztési területét.

A nyúl füvet eszik.

Hol élnek a nyulak?

Rusak tipikus sztyepp állat, széles körben elterjedt az Eurázsia és Észak-Afrika területén. Oroszországban a Ladoga-tó partjától Khabarovskig és Primorsky Krai-ig található. Ezek az állatok jobban kedvelik a nyílt tereket - síkságokat, sztyeppeket és félig sivatagokat, és még az erdőkben is éleket, hamut és könnyű erdőket választanak.

A nyúl a tundrában, az erdőkben és az erdei sztyeppákban Skandináviából Mongóliába, Kínába és Japánba él. Oroszország területén szinte mindenütt megtalálható, különösen nyáron, rengeteg takarmányozással. Ez egy tipikus erdei állat, de a fehér erdő elkerüli a sűrű erdőket, de szokásos a fűz és nádas vizes élőhelyeken, cserje tundrában, gazdag takarmányterület keresésekor, gyakran mezőgazdasági területeken, falvak és falvak közelében.

Hare-tolai egy csodálatos lény, amely nem igényel erdőket és mezőket. Az állatok kedvenc élőhelyei a közép-ázsiai sivatagok és fél sivatagok. Oroszországban a Tolay-i élőhely szétszórtan szétterül a száraz sztyeppeken és a déli-szibériai hegyvidéki régiókban az Altáj-hegységtől az Astrakhan régió déli részéig. Mit eszik a nyulak, akik egy ilyen furcsa tartományt választanak? Az állatok ritka fiatal füvön, üröm, kemiszh, tamarisk, homok akác ágai, növényi gumók feldarabolódnak. A Tolai-étrendben az efemera szükségszerűen jelen van, és érdekes módon a szászfa durva hajtásai.

A mandzsúriai nyúl Oroszország távol-keleti részén, a kínai manchuriában és Észak-Koreában található. Ezek az állatok szeretik az erdőket sűrű aljnövényzettel, mogyorós erdőkkel, nyírfákkal, nedves alföldekkel, és ritkán fordulnak elő nyílt területeken. A fent említett lespedice mellett a kétszínű állat örömmel eszik mindenféle növényzet zöld részeit. Mint minden rokon, a mandzsúriai nyúl étrendje erősen függ az évszakától.

Mit eszik nyáron a nyúl

A pálcák védenek a ragadozókkal és az emberekkel szemben, ezért alkonyatkor és éjszaka aktívak, de a korszak alatt gyakran észreveszik a nap folyamán. A nyúl a területi kislemez, az egyes telkek legfeljebb 50 hektár területet foglalnak el. A nap folyamán a nyulak magányos helyeken ülnek: a bokrokban, a vastag fűben, az üres róka és a bögrebordákban, és éjszaka ételt keresnek.

Nyáron a nyulaknak elegendő ételük van a saját területén. Ami a nyulak táplálkoznak, a zöld növények legkülönbözőbb részei először jönnek. Belyak örömmel fogyasztja az aranyrostot és egy ágyat, az egérborsó és a cickafarkát. Az egészséghez szükséges vitaminokat és nyomelemeket pitypangból és lóhereből nyerik.

A lóhere és a pitypang, a lucerna és a káposzta, nagyon hasznos cikória, illóolajokban gazdag illóolajok dominálnak a nyúl nyári étrendjében. Finomokat keresve a nyulak gyakran meglátogatják a termesztett növények termesztését, ahol különféle füvek, hajdina és fiatal napraforgók ünnepelnek. Különösen előnyben részesített tök, de nem adják fel a zöldségeket.

A nyúl a bőséges takarmány idején - márciustól szeptemberig. Ezek az állatok rendkívül termékenyek, és egy nőstény szezononként 5 alkalommal képes előállítani, és legfeljebb 9 nyulak lehetnek. Az ősz kezdetével és a fagy előtt a nyulak aktívan eszik áfonya hajtásokat, horsetailot, különleges finomságot ásanak a talajból - rénszarvas szarvasgomba. Az étrendben fiatal fák és cserjék gallyai vannak, és a fagy kezdetével a mezei nyúl a szilárd ételre vált.

Melyik nyúl eszik télen

Ha a nyulak nyári étele alapvetően megegyezik, akkor a különböző fajok téli étrendje jelentősen eltérő. A nyúl folytatja a lágy étel keresését, a hó alatti halott füvet ásva, meglátogatja a növényi kerteket a tenyésztett növények tetejére keresve, és kivágja a téli növényeket a mezőkben.

Amikor a hó esik, a nyúl arra kényszerül, hogy a fák és cserjék kéregébe és hajtásaiba menjen. Különösen előnyös a mogyoró, a seprű, a tölgy és a juhar. Kevésbé rágja az alma, körte és fűzfa kéregét.

A fehérek nem kedvelik a füves rongyokat, de hóvágást keresnek cédrusfenyő fa és bogyók keresésére, szénakazalban szénát eszik. A nyúl kedvenc téli étele a fűzfa, vörösfenyő, nyírfa és nyárfa kérge és gallyai. Az állatok túlélésében fontos szerepet játszanak a vadrózsa, a boróka, a madár-cseresznye hajtások, az éger és a mogyoró.

A mandzsúriai nyúl táplálkozása hasonlít a fehér nyúl táplálékához, és az állatok különösen előnyben részesítik a nyár és a nyárfát. A nyúl-tolai, mint a nyúl, rengeteg hóot ás ki a füves növények keresésére, és szilárd ételekből különösen a Chemysh és a tamarisk.

Az éhségtől a nyulak nem halnak meg, és az év bármelyik szakaszában elég ételeket találnak. Átlagosan 10-12 évig élnek, a nyulak hosszú életűek, és 17 évig élhetnek. A természetben azonban a mezei nyúl védelmet nyújt a ragadozók és az emberek ellen, így a legjobb esetben körülbelül 5 évig élnek. Csak azért, mert az oroszországi négyféle nyúlfaj ritka gazdagsága meglehetősen nagy, és a lakosságuk állapota nem okoz félelmet a tudósoktól.

http://komotoz.ru/zhivotnye/chem_pitayutsya_zajcy.php

Milyen nyulak eszik az év különböző időszakaiban

Ahhoz, hogy egy nyúl sikeres legyen, egy tapasztalt vadásznak meg kell tanulnia a szokásait. Olyan helyek keresése, ahol jobban szeretik a zhirovki és a lezhki készítését - nagyon izgalmas élmény, ami a jövő vadászat sikerének kulcsa.

Tudva, mit eszik a nyúl, minden vad módszerrel vadászhat.

Takarmányok táplálása tavasszal és nyáron

Hares vegetáriánusok. A füvet, a fiatal hajtásokat, a bogyókat, a gumókat táplálják, nem haladják meg a mezőgazdasági területeket. Nyáron azonban, amikor az élelmiszer bőséges, az emberek inkább az emberektől távolabbi helyeket részesítik előnyben.

A megfigyelések kimutatták, hogy a mezei nyulak nem rendelkeznek "kedvenc" típusú élelmiszerekkel. Örömmel enni mindent, ami az erdei és erdei sztyeppe övezetekben nő. A Stavropol Rusaks különösen olyan mérgező növényeket eszik, mint a pillangók és a larkspur.

Gyermekkönyvből tudjuk, hogy a füles rágcsálók őrülten szerelmesek a káposzta. Ez a mítosz azonban olyan történetekhez hasonlít, amelyekben az egerek őrültek a sajttal, és a sündisznák szeretik az almát, és felveszi őket a gerincekre. A nyulak inkább inkább a gabonafélékkel, burgonyával vagy répával vontatott területen részesülnek.

A fehér nyúl, nyúl és tolaev helyszíne az élőhelytől függően eltérő.

  • Belyaki kedveli a kis tisztást, bokrokat, szakadékokat. Ennek megfelelően az erdei növények többségét az étrend tartalmazza: a tavaszi palából (ez is nyúlkáposzta), egérborsó, cickafark, bogyók. Néha a nyúl eszik horsetails-et, néhány gombafajtát.
  • Tolai szereti a nyílt táplálékot. Nyári étrendjük alapja a ló sóska, a tamarisk, az üledék, az üröm, a chingil, a gumók és a lágyszárú növények.
  • Rusaki még mindig mindenevő. El tudnak táplálni az emberektől távol és arrogánsan a települések szélén. Eszik pitypang, lóhere, tansy, cikória, és más vadon élő fajok. Ők szívesen fogyasztanak napraforgókat, gabonaféléket, valamint mindent, amit a kertben találnak. Vannak esetek, amikor a szürke tolvajok az új burgonya gumóit közvetlenül a földről vonták ki, dinnyeiből hajtogattak.

Melyik nyúl eszik ősszel és télen

Októbertől kezdődően a nyulak még mindig mindenevőnek számítanak. Megeszik a fák kéregét, és a hideg időjárás kezdetén közelebb kerülnek az emberi lakásokhoz. Közülük a legnépszerűbbek a tenyészetek határterületei, melyeket a hó alatt ásnak ki, és a széna kész távoli szénakazalát.

A hóesések során a mezei nyulak több napig pihennek, saját száraz ürülékeiket. A kis mezei nyulak száraz füvön táplálkoznak, amit az anya bőségesen eláraszt a fészekben.

  • A fehérek szinte minden fáról rágcsálják a kérget: fűz, juhar, hegyi kőris, nyír, boróka és tölgy. Az erős lábak zöld fűszálakat ásanak fel a hó alatt.
  • Tolai a völgyben magas hótakarással rendelkező helyekről vándorol, közelebb az emberi településekhez. A kukorica, a gabonafélék és a fakéreg maradványaival táplálkoznak.
  • Rusaki télen igazi katasztrófává válik a kertészek számára, a gyümölcsfák törzsét a növekedés magasságába rágva. A vetőmagokat, a száraz fűvirágokat is táplálják, a juhar, a mogyoró és a tölgyfa kéregét megrágja.

A nyúl (mint minden növényevő) hiányos az ásványi sókban a szervezetben. A halott állatok csontjain és csontjain eldobott szarvasokban gyakran találnak nyúlfogakat.

Ezért a tapasztalt vadászok a kavicsokat sós vízzel, a hó vagy a talaj öntözésével várják a jövő vadászatára. Egyes receptek szerint a sót a legjobban a szárított málnás levelek főzetében oldják fel.

A csali magában foglalja a véső, a fűzfa (a legjobb a rügyek), a petrezselyem (friss vagy száraz) vékony gallyak.

Emlékeztetni kell azonban arra, hogy bizonyos fajta vadászatot, amely csalit igényel, tilos a kis számú nyulakkal rendelkező területeken.

http://volgahunter.ru/%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0/% D0% BE% D1% 85% D0% BE% D1% 82% D0% B0-% D0% BD% D0% B0-% D0% B7% D0% B0% D0% B9% D1% 86% D0% B0 / vegy-pitayutsya-zajcy-v-raznoe-vremya-goda.html

Hare diéta

A nyúl hosszú ideje alatt az ember soha nem szelídült. De néha előfordul, hogy egy vad védtelen nyúl belép az emberek otthonába, és egy személynek meg kell etetnie. A táplálék, amelyet a mezei nyúl takarmányoz az erdőben és otthon, jelentősen eltér.

Hare diéta

A vadállatok leírása

Általában a nyúl család vadon élő állata utódokat szerez a tél utolsó hónapjában. A kis nyulak megjelenése után a nő először táplálja őket, majd elhagyja a barázdát, hogy az illatával ne vonzza a ragadozó állatokat. Egy idő múlva újra visszatér, azzal a szándékkal, hogy etetni és újra elmenni. Tehát a nő viselkedik, amíg a nyúl foga van. A fiatal állatok első fogai a hetek korában kezdődnek. Aztán az anya a füvet a fiatal fúrólyukába húzza. Az első csalik az élet tizedik napján kezdődik.

A fiatal nyulak a füvön táplálkoznak, és egy hónapos koruk után már nincs szükségük anyjuk segítségére.

faj

Ennek a bolyhos növényevő állatnak számos fajtája van a vadon. Mindannyian szőrme, méret és viselkedés különböznek. Oroszország területén az egyes fajták képviselőivel találkozhatunk.

mezei nyúl

Ez az állat hazánk erdő-sztyepei övezetében él, az Egyesült Államok déli részén és Mongóliában. Télen a maszkoláshoz az állat természetes szürke szőrmét hófehér bundavá változtatja. Csak a végén a fül marad fekete. Nyáron egy vadon élő állat, aki az erdőben él, gomba, gabonafélék, pitypang, berkenye, áfonya és gyógynövények eszik. A mezőkben a káposzta a vad rágcsálók számára táplálék, a kertben az állatok hagymát, sárgarépát és gyökérzöldséget rágnak. Ősszel a nyúl a bokrok fiatal ágait eszik. Télen, amikor a takarmány feszes, az éhes állati takarmány az aspen, a fűzfa és a nyír kéregén táplálkozik.

mezei nyúl

Ez egy nagy nyúl, barna szőrmével, fehér, fekete és szürke szőrszálakkal. Az állat a Távol-Kelet, Kazahsztán, Irán és Törökország területén él. Nyulak táplálják a pitypangot, a cikóriát és a gabonaféléket. Ezek az erdei állatok nagy kárt okoznak a dinnye, zöldség és gyümölcs ültetvények számára. Télen a vadállat a fa kéregét, a fiatal csemeték és cserjék kis szárát rágja. A juhar, tölgyfa kérgét kedveli, hogy a gyümölcsök és növények magjait húzza ki a hó alatt.

Tholey

Ennek a fajta kis hosszúságú lábakkal és fülekkel rendelkező képviselői Oroszország területén élnek, elsősorban a sztyeppe övezetben, valamint Türkmenisztán, Tádzsikisztán és Üzbegisztán területén. A természetben a táplálkozás alapja a zöld növényzet. Kora tavasszal az egyének a füves növények gumóit és gyökereit fogyasztják. Nyáron a gabonafélék és az üledék, ősszel - árpa, búza és kukorica táplálkoznak. Télen, amikor hiányzik a zöld étel, a nyúl kéregeket fákkal és cserjékkel, fiatal hajtásokkal eszik.

mandzsúriai

A legnagyobb népesség a Távol-Keleten, az Amur partján és a Koreai-félsziget északi részén él. Külsőleg a faj egy vad csúszásnak tűnik - körülbelül 2,5 kg súlyú, kis hosszúságú, rövid és kemény bevonattal rendelkezik. Egy másik szezon megjelenésével a szőr nem változik. Ezek a nyulak ugyanúgy eszik, mint a fehér nyúl, a hideg évszakban a fakéreg, a növények és a bokrok fiatal szárai. A tavaszi és őszi időszakban gyümölcsöt és bogyót fogyasztanak.

Élelmiszer a természetben

A vadon élő nyulak táplálása a szezontól függ. Nyáron az erdőben a nyúl táplálkozik a fiatal fákból. Az állatok szeretik a szárakat és a leveleket, néha gyökereiket enni, de csak fiatalokat.

Főként növényi táplálékkal fogyasztották - a fák, a levelek és a növények szárának gyökereit és kérgeit, szívesen eszik fiatal cserjéket.

Nyár második felében a füves növények magjain táplálkoznak a vaddisznók. A legkedveltebbek a pitypangok, lóhere, cikória, lucerna, tansy és rák virágzata és hajtása. A termesztett növények közül előnyben részesítik a gabonaféléket és a napraforgót. A fiatalkorúak és az érett nyulak szeretik a görögdinnyét és a dinnyét.

Télen a természetben a nyúl táplálkozik a fű, a rét és a sztyepp növények magjain, eszik kerti növényeket (gyümölcsök, gyökerek), ásni őket a hó alól.

Súlyos télen a vadon élő állat nem képes magának és családjának táplálékát a vastag hótakaró alól, és így táplálja a fa növényzetét - a fa kéregét és hajtásait. A legkedveltebb fák: tölgy, alma, juhar, körte, fűzfa és nyár.

Az ásványi és tápanyaghiány miatt az állat még a talajt vagy a kis kavicsokat is eszik. Ez növényevő, de előfordultak olyan esetek is, amikor az éhes nyúl a vadászhálókban vagy csapdákban megragadt patkányok húst fogyasztotta.

Etetési szabályok

Problémát jelent az, hogy a természetes táplálkozáshoz az étkezési nyulakat otthon hozzák. Ahhoz, hogy otthon táplálja őket, naponta legalább kétszer kell, hogy legyen, és kis adagokban, hogy elkerülje a emésztési zavar kockázatát. A kis nyúl egyetlen adagja 5-10 ml.

A havas nyúl önmagában kezd táplálni. Vadászattal a gyümölcsfa levelei (cseresznye, cseresznye, szilva), bogyók, zöldségek (káposzta, sárgarépa, répa) egy fiatal nyúl, alma gyümölcsökből készülnek. Nyáron a táplálkozás alapja a zamatos takarmány. A fiatal és felnőttek számára szárított réteket és sztyeppfűeket kapnak.

A tároló takarmányt az étrendben két hónapos korig vezetik be. Korábban az ilyen táplálkozás problémákat okozhat a gyomor-bélrendszerben. Tél megérkezésével az egyéneket széna fűzi a rétes fűszernövényekből és gyümölcsfákból. A téli takarmányt nyáron állítják elő.

Karbantartás és gondozás

Az a nyúl, amely az erdőben vagy egy sztyeppeli övezetben él, egész élete során több százezer kilométerrel utazik, így az ilyen állat otthonában tartása ellenjavallt. Ideiglenes karbantartása érdekében tágas szoba - madárház vagy ketrec. Egyes tenyésztők szabadon tartott állatokat tartanak a lakóhelyükön. De figyelembe kell venni azt a tényt, hogy az egyének mindenhol elhagyják a székletüket, rendszeres időközönként gyűjteniük kell az ürülékeiket.

A fiatal nyulaknak melegnek kell lenniük, meg kell csinálniuk egy hasmasszázst, és meleg vízben mártott pamut tamponnal kell törölniük a farok alatt.

A fiatal nyúlnak gondoskodnia kell:

  • a fiatal állomány optimális hőfeltétele 20 ° С;
  • minden egyes etetés után az állatokat a hasban masszírozzák az emésztési folyamat javítása érdekében;
  • meleg vízben megnedvesített pamut szivacs, amit a farok alatt törölni akar.

Érdekes tények

A lagomorfok sorrendjének ilyen vad képviselői egyedülálló tulajdonságokkal rendelkeznek:

  1. A pálmák fokozott kitartással rendelkeznek, és képesek legyőzni a nagy távolságokat egy nap alatt, nagy sebességgel fejlődve (kb. 50 km / óra). A vadászat során a nyúl törekvése nagy energiafogyasztást igényel az alvó kutyáktól.
  2. Az állat fülei egyfajta hőmérséklet-szabályozó - rajtuk keresztül a felesleges hő.
  3. A csapadékszezonban a fenevad a fejét préseli, hogy a víz ne kerüljön be és ne okozzon betegséget.
  4. A nők átlagos élettartama 9 év, férfiak - 5 év. Egy ház vagy lakás megfelelő gondozású körülményei között az egyéni élet körülbelül 13 év. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a vadonban sok ragadozó - farkas, szinte minden ragadozó madárfaj, amely képes megbirkózni az ilyen ragadozóval, nyúl vadászik. Egy személy 13 évig nem élhet.
  5. Figyelembe véve azt a tényt, hogy a nyúl állandóan rángatja a fák kéregét, az ágak, fogai gyorsan elaprózódnak, romlanak és kiesnek, de az új metszők a helyükön nőnek.
  6. A ragadozóktól menekülve az egyén soha nem hagyja el a területét.
http://pro100ogorod.ru/kroliki/chem-pitayutsya-zajcy.html

Mit eszik a nyúl?

Számos alkalommal, amikor az ősszel jöttek az országba, néztem a káposzta ropogott fejét. Nyilvánvaló, hogy a szüretben a nyúl támadt. Szóval azon tűnődtem, vajon mit tudnak megrágni, kivéve a káposztát.

mezei nyúl

Kiderült, hogy a nyúl a leggyakoribb vad európai állat. A gyerekes mesékből is ismert, hogy a nyuszi nagy fülekkel és hátsó lábakkal hosszabb, mint az első. Ez egy meglehetősen nagy állat, súlya akár 7 kg is lehet. A nyúl egy okos és gyors fenevad. Gyakran ez az egyetlen dolog, ami megmenti őt számos ragadozótól. Élőhelyei sztyeppek, erdei sztyeppék. Nem kedveli a vastag bozótokat, inkább az erdő szélét kedveli. Nyáron főleg okker-szürke színű, télen sokkal fehérebb, a hó színe. Oroszország területén 4 nyúlfaj él:

  • Manchu vagy cserje;
  • tolai vagy homokkő;
  • nyúl és nyúl, a leggyakoribb;
  • A mandzsetta a nyúl és a nyúl keresztezésének eredménye.

Többnyire fülűek éjszaka. A nyúl igazi vegetáriánus és csak növényi táplálékot fogyaszt.

Mit káromkodnak a nyúl

A füles adag nagyon változatos, főleg az élőhelytől függ. Ez minden növényzet. Nyáron - levelek, fű, fiatal növények, gyökerek, különböző gabonafélék, magvak, gombák, bogyók. A nyúl és a különböző hüvelyesek, a dinnyék és a tök, a diófélék és a gyümölcsök nem foszlanak. Szereti letelepedni a mezők közelében, ahol termesztett zöldség- és gabonanövényeket termesztenek. Télen a nyúl étrendje a fák kérge, kúpok, tűlevelű fák tűk, még a télen jávorszarvú szarvak. Néha a mezei nyúl lopja a széna. Szeretik meglátogatni a zöldségkerteket, ahol enni, körte, szilva kéregét fogyasztják. Kinyit a hó régi fű alatt. Természetesen a nyúl különlegessége a zöldség (káposzta, sárgarépa), a fiatal nyárfa, tölgy, seprű kéreg. Általában minden, ami növekszik, a nyúl eszik.

következtetés

Ez az állat nem könnyű - nyúl, nem könnyű a természetben élni. Csak a magas termékenység miatt, a meleg nyári időszakban a lányok ideje öt alkalommal szülni, ezeknek az ártatlan gyógynövényeknek a populációja nem esik.

Mindig azt hittem, hogy a nyúl csak sárgarépát vagy káposztát eszik. De kiderült, hogy étrendjükben rengeteg egyéb termék található. Még télen is találnak ételeket maguknak, például hibernálás nélkül, mint például a medve. Ha érdekli, hogy tudják, mi a nyúl, akkor maradj velem.

Mi egy nyúl eszik

Tavasszal és ősszel jobban kedvelik a különböző növényzeteket. Például:

  • lóhere;
  • cickafark;
  • egérborsó;
  • sás;
  • gabonafélék;
  • pitypang.

Örömmel fogyasztják a zabot, ami a területen található, mert nagyon tápláló. A nyúl kedveli a szarvasgomba ízét, amit a földből ásott. A tél kezdetével a diéta változik. Fakéregeket vagy hajtásokat eszik. A legtöbb nyúl, mint:

  • juhar;
  • tölgy
  • nyárfa;
  • nyír;
  • fűz;
  • mogyoró.

Néha szénát vagy dudorokat esznek. Leginkább meglepődtem, hogy ha egy nyúl hiányzik az ásványi sókban, meg tud enni a talajt és még kis köveket is.

Mi egy nyúl eszik

Nyáron ez a fajta fajok a fiatal bokrok vagy növények hajtásait részesítik előnyben. Gyakran károsítják a frissen ültetett fiatal fák eszik. Nagyon szeretik a leveleket és a szárakat, de ha nem találják meg őket, akkor elkezdnek ásni a gyökereket, és aktívan használják őket az élelmiszerhez. Csak a nyári nyúl végére megy tovább a magra. Nem kevésbé kívánatos számukra és tökre, ami megtalálható a mezőkben. Ebben az évszakban élvezik a vadon élő növényeket. Például cikória vagy cseresznye.

Ősszel a nyúl bogyókat és gyümölcsöket eszik. Például hegyi kőris vagy vadrózsa. Télen a gyógynövények, a téli növények vagy a magok rongyaira tartogat. A hó alatt találhatóak. Amikor fagyos napok vannak, elkezdenek enni:

  • seprű;
  • körte;
  • tölgy
  • almafa;
  • juhar.

Nyugodtan megrágják a fák kéregét, mert erős és éles fogai vannak.

Téli étrend nem nevezhető táplálónak, így tavasszal különleges buzgalommal rágják a füvet. Ez segíti őket a hideg évszak alatt annyira hiányzó vitaminok feltöltésekor. De nagyon veszélyes. A pálmák egész csoportokban gyűlhetnek össze a gyepen, ami nagyban megkönnyíti a vadászok feladatát.

http://travelask.ru/questions/563376-chto-edyat-zaytsy

Mit eszik a nyúl a természetben?

A nyúl egy növényevő szőrme-emlős, amely a szarvasok rendjéhez tartozik, és szinte minden kontinensen él. Ezek a képviselők még a sztyeppeken és a sivatagokban is megtalálhatók. Természetesen mindegyik faj alkalmazkodik a létező feltételekhez. Hogyan élnek a vadonban? Mit eszik a különböző fajtájú nyulak otthon és természetes élőhelyükön?

Mit eszik a nyúl

Mit eszik a nyúl

A nyulak sokszínű étrenddel rendelkeznek, főleg nyáron, bár minden attól függ, hogy hol él ez a vadállat. Az Eared-t főleg növényi táplálékkal fogyasztják - a fák, levelek és növények, zöldségek és gyümölcsök gyökereit és kérgeit, boldogan eszik fiatal cserjéket. Tavasszal, amikor hiányzik az ásványi sók, a talajt a nyúl takarmányozhatja, sőt köveket is lehet lenyelni.

Leginkább a mezei nyulakat vegetáriánusoknak tekintik, de vannak olyan esetek, amikor a vadászcsapdákban fogott partillák húsát evették.

A mezei nyúlfajok

Számunkra ezek kicsi, ártalmatlan, bolyhos állatok, amelyek az erdőben élnek, és amikor a veszély megközelítések, gyorsan elrejtik őket.

Február óta a mezei nyulak az utódok megjelenését kezdik. Amint az állat megszületett, az anya táplálja a kis nyúlat, és elfut a lyukból, hogy a szagát nem vonzza a ragadozót. Pár nap múlva visszatér az éhes utódokhoz, és elfut. Ez a vastag tej elég csecsemők számára több órán át. Egy héttel később a nyúl fogak jelennek meg.

Előre nyúlott bélelt fű a nyércben, amely nyúl és körülbelül 10 nap után kezd enni. Körülbelül egy hónap múlva a fiatal utódok már nem igénylik anyjukat, és önállóan élnek.

Oroszországban 4 fajta nyúl található:

A természetben azonban csak 32 faj van számítva egy változat szerint, tudományos viták szerint, a fajokhoz kötve mind a nyulak, mind a pika, 45 faj. Ismerjük meg néhányat.

Nyúl - fehér

Oroszország, Dél-Amerika, Mongólia és sok más ország erdőiben él. Télen, hogy kevésbé észrevehető legyen a hóban, színe fehérre változik, és csak a fülek hegyén fekete marad. Nyári jumper szürke.

Mit eszik egy nyúl az erdőben? A nyári étrendben növényi ételek vannak: gyógynövények, pitypang, gabonafélék, hegyi kőris, áfonya, gomba. A mezőkben a fülesek a káposztát eszik, a kertben az állatok még hagymát és sárgarépát is megránthatnak. Ősszel fehér nyúl táplálkozik a bokrok ágain, és télen az erdőben a takarmányozás nehezebb, így a fák kéregét, mint a fűz, a nyár és a nyír.

Még ebből a fajból is füle lehet, ha elkeszik az erdei szarvakat. Ha lehetséges, bogyókat ásanak fel a hó alól, a falvak közelében található szénakazalomból kivont széna táplálják. Tavasszal, amikor friss fű jelenik meg a gyepen, fehér nyúl eszik a nyájban, hogy enni ezt a csemegét.

Ez az állat éjszakai, így a nap folyamán gyakrabban fekszik, és éjszaka nagy távolságokkal jár.

Nyúl - nyúl

Ismerjük meg ezt a nyúl. A Rusaks nagyméretű barna színű, különböző árnyalatú szőrszálak. Kazahsztánban, Törökországban, Iránban élnek.

Rusaki vadászik gabonaféléket, cikóriát, pitypangot. Ha a nyúl a mezőgazdasági területeken él, akkor a gyümölcsök, zöldségek, sárgadinnye és tök eszik meg a növényt. Ausztráliában például a mezei nyúlokat kártevőknek nyilvánítják, amelyek komoly veszélyt jelentenek.

Télen a nyúl a fák és cserjék kéregét rágja. Ellentétben a nyúl, a fehér nyúl, ez a faj táplálja a kéreg a tölgy, juhar és seprű, időszakosan pawing magokat a növények és gyümölcsök a hó alatt. Tavasszal gyakran károsítják a cserjék gyökereit, leveleket, fiatal hajtásokat és növényi szárakat.

Hare - Tolai

A nyúl nem nagy, a lábak és a fülek hosszabbak, mint más egyéneké. E faj képviselője a sivatagokban és az orosz sztyeppeken, Üzbegisztánban, Türkmenisztánban és Tádzsikisztánban él.

Mit eszik a nyúl a természetben? Télen közelebb kerülnek a településekhez. A hegyekben leereszkednek a völgyekbe, ahol nincs hótakaró. A fő étel a növények zöld részei. Tavasszal az étrend a füves növények gyökereiből és gumóiból áll (ők is fiatal füvet eszik örömmel).

Ephemera nő a sivatagban - lágyszárú éves növényekben - a nyulak egyik csemege. Nyáron az étel gabonafélék és üledékek, ősszel kukorica a mezőkben, búza és árpa. Télen nincs jó táplálkozás, így elégedettek a fák és cserjék kéregével.

Mandzsúriai nyúl

A Távol-Kelet déli részén, az Amur-folyó völgyében, Kínában, a Koreai-félsziget északi részén helyezkedik el. Külsőleg - majdnem olyan, mint egy kis nyúl, akár 2,5 kg súlyú. A hátsó lábak rövidek, a szőrme merev és szőrös, nem változtatja meg a színt a szezonváltással.

Ezek az állatok ugyanazok az erdőlakók, mint a nyúl. Ők táplálják cserjék és fás növények, bogyók és gyümölcsök. Télen - nyárfa és nyárfa kérge és hajtásai.

Antilop nyúl

A forró helyeken, például az Egyesült Államokban az Arizonában élő élőhelyük miatt, a túl magas hőmérséklet miatt a mezei nyúl nagyon hosszú és nagy fülekkel rendelkezik. Ez nemcsak a jobb meghallgatáshoz, hanem a hőátadás szabályozásához is hozzájárul.

Napközben a bokrok meleg napjáról elrejtenek, ám reggelről aktív életmódot vezetnek. Enni többnyire kaktuszok, fű.

Kínai nyúl

Ez a fajta nyúl megtalálható a kínai hegyekben, Vietnamban él és még a Vörös Könyvben is szerepel. A kis méretű, rövid, kemény barna szőrű, árnyalatokkal rendelkező egyének fekete háromszögei vannak a fülek végén.

Az étrendben: lombhullató növények, ágak, hajtások.

Göndör nyúl

Kínában, Indiában található lakások a kis méretben különböznek, és körülbelül 2 kg súlyúak.

Elsősorban éjszakai és elsősorban füves és füves növényekre táplálkozik.

Néhány érdekes tény:

  • Ez az állat nagyon kemény. Akár 50 km / h sebességet is elérhet, egy nap alatt hatalmas távolságokat lehet leküzdeni.
  • Hosszú füleken keresztül a hő a testből kilép, ezáltal megmentve az állatot a test túlmelegedéséből. Az esőzések során a nyúl a füleket megnyomja, és nem jut víz, amely az állat betegségét provokálja.
  • A nőstények körülbelül 9 éve élnek, férfiak - 5. Otthon, jó és megfelelő gondozással élhetnek 13 évig, de a vadon élőben gyakran meghalnak a ragadozók tengelyeiből, mielőtt elérik a felnőttkorot.
  • A kéreg gyakori étkezése miatt a fogaik elhasználódnak, de újak nőnek ki cserébe.
  • Még a ragadozók elől menekülve a nyúl soha nem fut be a külföldi területre.

Természetes körülmények között az állatok maguk kapják meg a saját ételüket, de mit kell tenni a házban megjelenő nyúlral? Természetesen, hogy foglalkozzunk azzal, amit a nyúl eszik?

Etetés otthon

Érdemes tudni, hogy a nyulak eszik, különösen otthon, nehéz közelebb hozni a természeteshez. Az a tény, hogy a nyúl tejének nincs analógja. A tehéntej és az anyatej-helyettesítő készítmény nem tartalmaz olyan nyersanyagot, mint a nyúl. Egyes gazdák tojással vagy tejszínnel táplálják a nyúl tehéntejet, de a fülhalál valószínűsége nő. A magas cukortartalom miatt ne használjon sűrített tejet.

Az Earednak naponta legalább 2-szer kell táplálnia kis adagokban 5-10 ml.

Csak a havi nyúl önállóan kezd enni. A fiatal mezei nyulak friss füvet, zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, mint a sárgarépa, a fa levelei, a bogyók. A második hónaptól kezdve beléphet a kész takarmányba, de nem korábban, mivel rosszabbodnak és diszkomfortot okoznak az állatnak. Télen a nyáron betakarított szárított füvet is fel lehet tölteni.

Nyúl tartása és gondozása otthon

Természetes körülmények között a nyúl nagyon hosszú távolságra van. Ezért a kisállatok kivételével a kedvtelésből tartott háziállatokat jobban meg lehet tartani egy szabadon fekvő lakásban vagy a lármákban, ahol tágas, és nem ketrecekben. De szem előtt kell tartani, hogy mindenhol elhagyják a székletüket, és utána kell tisztítani az alomot.

A fiatal nyulaknak melegre van szükségük, meg kell csinálniuk egy hasmasszázst és egy meleg vízzel megnedvesített vattát.

Hányan nem próbálnád meg szeretni a háziállatodat, ne felejtsd el, hogy ezek vadon élő állatok, és maximalizálni kell a természetes tartalmat. Most már van egy elképzelésed arról, hogy a táplálékot hogyan választja a nyúl, és milyen körülmények között kell azt megtartani.

http://fermoved.ru/kroliki/chem-pitayutsya-zajcy.html

Nyúl: mit táplál, hogyan marad a természetben

Furcsa módon, de a nyúl nagyon népszerű állatok. Minden ilyen játék az aranyos kis állatokkal tölti ki az üzleteket és örömmel fogadja a gyerekeket, ők sok mesék hősei, és a bolyhos szem előtt mindenki mosolyog mosolyogni kezd. Valójában azonban ismeretes, hogy a vadon élő élet nagyon nehéz kérdés. Szükséges, hogy jobban megértsük, mi segít ezeknek a gyerekeknek a kemény körülmények között és a nyúl táplálékában.

Általános jellemzők

Minden mezei nyúl hasonló megjelenésű, beleértve a hosszú fülüket, nagyon meglepően erős hátsó lábát, farok, nagyon rövid, puha és bolyhos, mint az állat egész teste. Az összes füles fő jellemzője a fejletlen alvadék. Érdekes, hogy ellentétben a legtöbb állattal, a hím nyúl sokkal nagyobb, mint a férfiak. Az állatok hossza 28-80 centiméter, az átlagos testtömeg 6 kg.

A már említett sajátosság, nevezetesen a hosszú és erős hátsó végtagok lehetővé teszik az állatok számára, hogy nemcsak magasra ugorjanak, hanem nagyon gyorsan is futnak: az állat akár 70 kilométer / óra sebességet is elérhet.

Mint ismeretes, a nyulak évente kétszer olvadnak. Az első molt tavasszal történik, a második pedig az ősszel. Ennek a folyamatnak a kezdetét és végét nem lehet pontosan meghatározni, mivel minden attól függ, hogy a külső körülmények és a terület melyen élnek. Az egyik paraméter, amely a molt kezdetéhez vezet, a napszak hosszának változása. De mennyi ideig folytatódik a folyamat a hőmérséklethez.

A molt átlagos időtartama 80 nap. Tavasszal az állat fejével kezdődik, és fokozatosan, a hátsó végtagok felé, az állat teljesen helyettesíti a bundáját. Ősszel minden történik pontosan az ellenkezőjével. A változó szőrmék segítenek a mezei nyúlnak a hideg csapdákkal való küzdelemben, mert nagyon meleg és vastag.

Mindenféle nyúl nem számít, de meg kell beszélni róluk az egész könyv oldalain. Ezért a cikkben csak azokat tekintjük, amelyek közösek az országunkban. Öt közülük van.

  • A mandzsúriai nyúl nem különösebben nagy: hossza körülbelül negyven 55 centiméter, testtömege pedig legfeljebb két és fél kilogramm. A fülek hossza körülbelül nyolc centiméter. A nyúl színe barna, okos foltokkal, és a szőr maga is nagyon vastag és kemény. A hason és az oldalán a foltok könnyebbek, mint az alapszín. A legjelentősebb sötét csíkok hátoldalán. Ez a faj a Távol-Keleten, a Koreai-félszigeten él, és Északkelet-Kínában is megtalálható. Ez az a fajta füles, amely a hideg érkezésével vándorol, a környező melegebbre költözik.
  • Az 50 centiméteres és két és fél kilogramm súlyú kis homokkőnek különösen hosszú fülei vannak - 20 centiméter, a farok pedig a méretükben feltűnő - 11,5 centiméter. Sivatagokban élnek, és néha mászik a hegyekre, mert kis mancsuk nem alkalmasak a hó megélhetésére. A meleg szezonban a szín sárgás, szürkés árnyalatú, de milyen bundát fognak télen megjósolni, mert színe az időjárási viszonyokhoz kapcsolódik. Érdekes, hogy ez a faj a barázdákban él, de nem szeret önmagát ásni, ezért a korábbi tulajdonosok által dobottakat használja.
  • Tolai szinte soha nem vándorol, és jobban szeretne helyet találni a már ismerősek számára. Mozgásuk csak nagyon komoly változások lehetnek az időjárási körülmények között, és nem a jobb, hanem a normális létezéshez szükséges élelmiszerek hiányában is. Jellemzőjük nem a népesség gyors növekedése, mint más fajok esetében. Azonban ritkán vadásznak, ezért a ritka és ritka utódok ellenére a kihalás nem fenyegeti a thai-t. Habitat - Közép-Ázsia. Oroszországban elterjedt az Astrakhan régióban.
  • A fehér sólyom meglehetősen nagy. A súlyuk 2 és 3 kilogramm között változik, a nyúl hossza pedig centiméterig terjed. Különösen nagyok súlya körülbelül öt kilogramm. A fülük és a farka kicsi - körülbelül 10 cm. A bőséges hóban, ami még laza is lehet, nagyon széles lábakat segíthet. Mint minden nyúl, a szín a szezonhoz kapcsolódik. Nyáron sötét, néha pirosan világít, télen pedig fehér. A fehér nyúl széles körben elterjedt Transbaikalia és tundra területén.
  • Rusaki még nagyobb, mint a nyúl. Annak ellenére, hogy hosszúságuk megegyezik a fehérek hosszával, zsíros lerakódásuk miatt 7 kilogramm tömeget érhetnek el. A fülek és a farok hosszúak, körülbelül 30 centiméter. Az elszabadulás nem kifejezetten erősen tükröződik az állat megjelenésében: nyáron általában szürke, és közelebb van a télhez. Oroszország összes európai része erdei nyúl.

Mi egy nyúl eszik

Mégis, mit eszik a nyúl? Mivel a szín és a szerkezet, az élelmiszerek és jellemzői közvetlenül kapcsolódnak az állatok élőhelyéhez. Nyári étrendjük több mint 500 különböző növényfajtát tartalmaz. A mezei nyulak kezelésére különféle gyümölcsök és zöldségek vannak, amelyeket imádnak, így gyakran hagyják magukat, hogy elhagyják az élőhelyüket, és nagyszámú zöldségkertben települnek.

Ősszel a füles napi adag több és több táplálékot táplál, szilárdabb. A fű elszárad, elhagyja, így a különböző cserjék gyökerei és gallyai, amelyek minden időjárási körülmény nem érdekelnek, a nyulak fő táplálékává válnak.

A hideg tél nem könnyű és súlyos teszt számos állat számára, beleértve a nyulakat is. Úgy tűnik, hogy a téli erdőben ehető? Minden nap egyre nehezebb az egyes növények ásni a hóviharok alatt, így az állatok próbálnak közelebb kerülni a falvakhoz. Néha szénakazalakat vagy fagyasztott bogyókat találnak. A többi fához képest lágyabb nyár és nyírfa kéreg a téli nyúladag fő összetevője.

Tavasszal, amikor a hó esik, és a nap elkezd melegíteni a földet, az első rügyek megjelennek a fákon. A buja fű megjelenik. Télen a nyulak tömegük elég tisztességes részét elvesztették, ezért a tápanyagok és nyomelemek feltöltéséhez a testben különböző kis köveket, talajt, valamint olyan állatok maradványait veszik el, amelyek még nem éltek túlélésen a télen.

Összefoglalva tehát az alábbi listát készíthetjük arról, hogy mit szeret a nyúl:

  • különböző növényzet
  • gyümölcsök és zöldségek
  • bogyók
  • a cserjék gyökerei és ágai
  • kéreg a lágy fák.
http://zveri.guru/zhivotnye/zayac-chem-pitaetsya-kak-vyzhivaet-v-prirode.html

Mit eszik a nyúl

Nyúl - az állat, amely az emlősök, a lagomorf rend, a nyúl család, a nyúl (lat. Lepus) osztályába tartozik. A közhiedelemmel ellentétben nem tartoznak rágcsálókhoz, és messze nem olyan ártalmatlanok. Veszély esetén agresszív és ellenáll a támadónak. Ősi idők óta a nyúl a vadászok számára kedvelt trófeát kínál a finom hús és meleg szőrme miatt.

Nyúl - leírás, leírás, megjelenés. Mit néz egy nyúl?

A nyúl teste karcsú, oldalról kissé összenyomott, egyes fajok hossza 68-70 cm, a nyúl súlya meghaladhatja a 7 kg-ot. A nyúlfajok jellegzetessége az ék alakú fülek, amelyek 9-15 cm hosszúak, a füleknek köszönhetően a nyúl füle sokkal jobban fejlett, mint a szaglás és a látás. Ezen emlősök hátsó végtagjai hosszú lábakkal rendelkeznek és fejlettebbek, mint az elülsőek. Veszély esetén a nyúl sebessége elérheti a 80 km / ht. És az a képesség, hogy hirtelen megváltoztassák a verseny irányát, és élesen ugrik az oldalra, lehetővé teszi, hogy ezek az állatok megszabaduljanak az ellenségektől: farkas, róka, bagoly stb. Hares jól fut le a lejtőkön, de le kell mennie a feje fölött.

A nyúl színezése.

A nyúl színe az évszaktól függ. Nyáron az állati szőr vöröses-szürke, barna vagy barna árnyalatú. Az aljszőrzet sötét színe miatt a szín egyenetlen a nagy és a kis „pestrinami” esetében. A hasán lévő szőrzet fehér. Hares télen megváltoztatja színüket, szőrük megvilágosodik, de csak a fehér nyúl lesz teljesen hófehér. A nemzetség minden tagjának fülének csúcsa egész évben fekete.

Meddig él a nyúl?

A férfiak átlagos élettartama nem haladja meg az 5 évet, a nőstények - 9 év, azonban vannak dokumentált esetek, amikor a nyúl élete hosszabb - körülbelül 12-14 év.

A nyúl, a cím és a fénykép típusai.

A nyulak nemzetsége változatos, és 10 alcsoportot tartalmaz, több fajra osztva. Az alábbiakban többféle mezei nyúl van:

Fehér nyúl (lat. Lepus timidus)

A nyúlfaj legelterjedtebb képviselője, aki szinte az egész Oroszország területén él, Észak-Európában, Írországban, Mongóliában, Dél-Amerikában és a világ számos más országában. Ez a fajta szarvasmarha jellegzetes szezonális dimorfizmus jellemzi - az állandó hótakaróval rendelkező területeken a szőrzet színe fehérvé válik, kivéve a fül csúcsát. Nyári nyúl szürke.

Európai nyúl (lat. Lepus europaeus)

Nagy nyúlfajok, amelyek egyéni egyedei 68 cm hosszúak és 7 kg súlyúak. Szőrme nyúl fényes, selymes, jellegzetes hullámos, különböző barna árnyalatú, fehér gyűrűk a szem körül. A Habitat hare kiterjed az európai erdei sztyeppére, Törökországra, Iránra, az afrikai kontinens északi részére és Kazahsztánra.

Antilop nyúl (lat. Lepus alleni)

A fajok képviselőit rendkívül nagy és hosszú fülek jellemzik, amelyek 20 cm-ig terjednek, a fülek úgy vannak elrendezve, hogy az állat szabályozza a hőátadást, amikor a környezet hőmérséklete túl magas. Az antilop nyúl Arizonában él az USA-ban és 4 mexikói államban.

Kínai nyúl (lat. Lepus sinensis)

A fajta kisebb testmérete (legfeljebb 45 cm) és súlya legfeljebb 2 kg. A rövid, kemény szőrzet színe a barna szín különböző árnyalataiból áll: a gesztenyétől a téglaig. A jellegzetes fekete háromszög minta kiemelkedik a fülek csúcsán. Ez a fajta nyúl a kínai, vietnami és tajvani dombos területeken található.

Hare-tolai (lat. Lepus tolai)

A kis egyének kifelé hasonlítanak a nyúlra, de hosszabb fülek és lábak, valamint a csavaros szőrzet hiánya jellemzik. Ez a nyúl a sivatagok és a félsivatagok tipikus képviselője, Üzbegisztánban, Türkmenisztánban, Kazahsztánban, Kínában, Mongóliában és az orosz sztyeppeken él, az Altaj területétől az Astrakhan régió déli részéig.

Sárga nyúl (lat. Lepus flavigularis)

A sárgás nyulak egyetlen népessége a Teuantepec Mexikói-öböl rétén és tengerparti dűnéin lakik, így a második név, a Teuanotepec nyúl. A 60 cm hosszú és 3,5-4 kg súlyú nagy egyének nehezen összetéveszthetők más nyulakkal, mivel két fekete csík fut a fülektől a fej hátuljáig és a fehér oldalakig.

Seprű nyuszi (Lepus castroviejoi)

Ennek a fajnak a fajta élőhelye a spanyolországi kantabriai hegység északnyugati részén található cserjehulladékokra korlátozódik. Megjelenésében és szokásaiban hasonló a barna nyúl. A természetes ökoszisztéma megsemmisítésével, kizsákmányolásával és megsértésével kapcsolatban a faj a kihalás szélén áll, és szerepel a spanyol Vörös Könyvben.

Feketefarkú (kaliforniai) nyúl (lat. Lepus californicus)

A fajokat hosszú fülek, erős hátsó végtagok, a hátsó végig sötét sáv és a farok fekete színe jellemzi. Mexikóban és az Egyesült Államokban a legelterjedtebb mezei nyulaknak tekintik.

Mandzsúriai nyúl (lat. Lepus mandshuricus)

Ennek a fajnak a kis képviselői 55 cm-ig nőnek és nem haladják meg a 2,5 kg-ot. A fülek, a farok és a hátsó lábak elég rövidek, így egyértelműen hasonlít egy vad nyúlra. A szőr kemény és rövid, barna színű, fekete hullámokkal. A lombhullató erdők és a cserjés síkságok tipikus képviselője a Távol-Keleten, a Primorye-ban, valamint Északkelet-Kínában és Koreában található.

Göndör nyúl (tibeti göndör nyúl) (lat. Lepus oiostolus)

A megjelenést a kis mérete (40 - 58 cm) és a súlya alig 2 kg. Jellemző jellemzője a hátoldalon a sárgás hullámos szőrme. Indiában, Nepálban és Kínában lakik, beleértve a tibeti hegyvidéki hegyvidéki sztyeppéket, ahonnan a második nevét - a tibeti göndör nyúl.

Hol él a nyúl?

A nyúl a nyílt sztyeppe és erdei sztyeppe tájakban él. Számos populáció található a sivatagi-sztyeppe területeken, nyílt erdők szélén, mezőkön és réteken, az erdők hatalmas fakitermelésével. Nem próbálnak mélyen mászni az erdőbe, előnyben részesítve a fejlett mezőgazdasági területeket. Érezze magát nyugodtan a bokrok és a bokrokkal benőtt szakadékok között. Ezek az állatok az éghajlati viszonyok között jól alkalmazkodnak az élethez, így még az Északi-sarkvidéken és Alaszkában is megtalálhatók. A közelmúltban észlelt populációk Ausztráliában és Új-Zélandon. Nem található csak az Antarktiszon. A kikötőknek nincsenek állandó éjszakái, bár elhagyott rókákat vagy borzakat használhatnak. Az esti és éjszakai tevékenységeket mutatják.

Mit eszik a nyúl?

Tavasszal és nyáron a mezei nyulak közé tartoznak a bokrok és a fák fiatal ágai és hajtásai, a különböző növények levelei, lóhere, pitypang és más gyógynövények. Nem fogják megtagadni a zöldség- és dinnye-növényeket.

Télen a nyulaknak meg kell ásniuk a növények alját a hó alatt, megenni a cserjék és a fák kéregét, beleértve a gyümölcsöt is, ami kárt okozhat rájuk. Az északi területeken előfordultak olyan esetek, amikor a mezei nyulak vadászcsipkékben fogtak. Ezért nem nevezheted a hím tiszta vegetáriánusokat.

Tenyésztő nyúl.

Természetes körülmények között a nyulak egyedül vagy párban élnek. Az év során ezek az állatok háromszor háromszor jelentkeznek. A nyúl terhességi ideje legfeljebb 50 napig tart. Egy alomban 1-9 nyúl lehet. Az utódok észrevétlenek és független mozgásra képesek. Az első 5-7 napban a nyulaknak tejre van szükségük, de a 2-3 hetes életük folyamán a füves ételre váltanak és önállóvá válnak. A szexuális érettség a következő tavaszra érkezik.

http://nashzeleniymir.ru/%D0%B7%D0%B0%D1%8F%D1%86
Up