logo

Linnet, amelyet az emberek másolatként és repoliként említenek (lat. Carduelis cannabina), egy kis madár, amely a pisztrángcsaládból származó passiák csoportjába tartozik. A test hossza 13 és 16 cm között változhat, és a súlya akár 22 gramm is lehet. Ez a faj szinte mindenhol elterjedt Európában, részben Afrikában és Ázsiában.

A párosodás ideje alatt a Linnet-dalszarvas hímének fényes és szép színe van a fej és a mell karminszínének, és a hasa könnyű. A régebbi repolatok, annál intenzívebbek a színek. A háta barna színű.

A szárnyakon és a farokcsíkok fehér keskenyek és szélesek. A nőstényekben és a fiatal állatokban a tollazat nem olyan élénk színű, mert nincs piros szín. A nőstények mellét és hasát világos, hosszanti helyzetű barna változatok jellemzik.

A csőr vastag vagy viszonylag vastag, rövid, kúpos, szürke. A mancsok hosszúak, benőttek az orsóhoz, barnaek. Az ujjak vékonyak, éles karmokkal, nagyon tartósak.

A fotóban a női cetlik

A Linnet tulajdonságai és élőhelyei

Repolov - madárvándorlás. A melegebb régiók lakói azonban a télig repülés nélkül maradhatnak, vagy vándorolhatnak az élelmiszerforrásokban gazdag helyeken. Délről, madarak visszatérnek a fészkelő helyek kora tavasszal, április elején, és szinte azonnal kezd építeni egy fészket.

Annak érdekében, hogy meghódítsa a választottat, egy férfi vászon énekel. A dal nagyon összetett és változatos. A gondnok biztonságosan hívható a legjobb énekesnek a keresők között, hiszen a dalában számos trombit, csípést, dörgést és fütyülést hallhat.

Hallgassa meg a Linnet énekét

Nagyon gyakran kölcsönöz más hangokat. A performanszban hallhatod a nightingale-t, és a mezőfű csipkét. A hangok váltakozása bármilyen sorrendben történhet, nincs használatuk rendje.

A férfi, mielőtt énekelne, kényelmesen elfér egy fa vagy cserje tetején, a kerítésen vagy a tápvezetékeken, felemeli a csomóját, és oldalról oldalra fordulva elkezdi adni a trapéit. Néha az égbe szárnyal, egy vagy két kört hoz létre, és visszatér a helyre, tervezi a levegőben, és nem hagyja abba a dalát.

A kocka kollektív madár, ezért a férfi soha nem énekel egyedül. Mindig egy rövid távolságban, kb. 50 méterre néhány pár madár énekel vele együtt. Ez a fajta dal az egész szezont érinti az érkezés és az indulás között.

A legaktívabb fázis azonban a fészkelés előtti előkészítés és a fészkelési időszak. Ebben a pillanatban a madár madár a legérdekesebb hallgatni. Délre a madarak október elején repülnek ki, és állományokban gyűlnek össze.

Tartsa a repolov kis állományokat vagy párokat, gyorsan mozogva keressen az ételeket a földön vagy a bokrokban. A férfiak vörös mellje különösen fényes a párzási időszak alatt, de ősszel, amikor a molt, a vörös toll elrejti az új tollakat, a szélei szürke színűek.

Tavasszal ezek a sarkok törlődnek, és a szemünk újra látja a madárfajta madarat, amelynek fotója széles körben elterjedt az interneten, a mell és a fej vörös.

A Linnet természete és életmódja

A madár madár a kulturális tájakat, például sövényeket, személyi parcellákat, kerteket, valamint az erdő szélén lévő cserjéket, vagy a rétek, a szakadékok és a közúti ültetvények szélén lévő fiatal hajtásokat kedveli.

De a madár megpróbálja elkerülni a sűrű erdőket. Egy madárpárban csak a fészkelési szezonban élnek, a többi idő pedig egy vidám és barátságos állománygal mozog. Repol a repolról hullámos és gyors.

Ez a madárfaj nagyon félénk, ezért rendkívül nehéz őket fogságban tartani. Rémült, elkezdnek legyőzni a ketrec rúdjain. Amikor a fogságban levő tartalom utódokat tud adni, az aranyfüzérekkel, a kanári-szigetekkel és a finch család egyéb fajaival együtt.

Linnet étel

A különféle gyomnövények magjai, köztük a farok, a farok és a gyöngyház, a baromfi madárréteg kedvenc ételei. De nem is utasítják el a különböző rovarokat és lárvájukat.

A fiatalokat táplálják, mint a hántolt magvak és a rügyek, valamint a rovarok. Bár ez a fajta köpeny viseli a nevet, nem figyelték meg, ha kendermagot eszik, kivéve, ha véletlenül megragadja. A magok zúzásának megkönnyítése érdekében a teljes palatális felületet speciális hornyokkal ásják fel.

Reprodukció és hosszú élettartam a madarak

A fészkek gyakran gyakrabban fordulnak elő vastag bokrokban vagy sövényekben, legfeljebb 3 méteres magasságban, előnyben részesítve a tüskéket. Néha alacsony lucfenyőt használtak. A fészek építése csak a női fészekben történik.

Jó, tál alakú forma fából készült rostból, erős gyökerekből, moha vagy zuzmó béléssel. Állati szőr vagy pókháló használható. A fészek átmérője 11 cm, magassága 5-9 cm.

A fészek fotóján

A tojást május első felében, 3-7 db-ra helyezik. A héj színe zöldes vagy kékes, a tojás egészében barna foltok vannak, és a tompa végen egy nimbusot képeznek. Két héttel a nőstény inkubálja őket, de mindkét szülő már részt vesz az unalmas utódok etetésében.

A Nestlings hosszú, sűrű, sötét szürke színűek. Körülbelül két hét múlva a tenyésztett utódok elhagyják a fészket, de egy ideig az apa segíti őket az ételekkel, és a nőstény elkezdi előkészíteni a fészket a második állat számára.

Ezek a csibék a szárnyon állnak, és július végén vagy egy kicsit később hagyják el a szüleiket. A Linnet körülbelül 9 éves természetben él, fogságban ez a kor sokkal hosszabb.

Ez a madár jelentős előnyökkel jár az ember számára a mezőgazdaságban, elpusztítva a gyomnövényeket. És bár nem létezik veszélyük a létezésükre, nagyon elterjedtek, bár egyes európai országokban a madár szerepel a védett fajok listájában.

Erre a nagyszerű énekesre nagyon óvatosan és óvatosan utal, hogy leszármazottaink élvezhessék a csiripelésüket és a peresvistomjukat. Végtére is, a gyomnövényeket elpusztító vegyi anyagok használata a mezőgazdaságban ilyen gyenge táplálkozású.

http://givotniymir.ru/konoplyanka-ptica-obraz-zhizni-i-sreda-obitaniya-konoplyanki/

Linnet (repov)

A Linnet (Latin Acanthis Cannabina) a finch családjába tartozik, ezt repolovnak is nevezik. Megjelenésükben a repolok nagyon hasonlítanak a vadkanáriára. A madár hátsó része barna, a fej szürke, a farok fölötti terület szürke-rózsaszín. A farokon és a szárnyakon széles fekete csíkok és keskeny fehérek láthatók. A férfiaknak piros tollazata van, és homlokukon világos folt van. A fiatal madarak és a nőstények színe kifakultabb, nincs bíbor szín. A hasa fehéres, tarka, a férfi monofónikus. Ezek nagyon könnyű madarak, akár 25 gramm súlyúak, a test hossza 15 cm.

fotó: Egy pár kender

Európában, Ázsiában, Északnyugat-Afrikában mindenhol nyakpánt van. Előnyben részesíti az erdőket, elhagyott kerteket, cserjékkel és törmelékekkel benőtt hegyeket. Elkerüli a sűrű erdőket, gyakran települnek a falvak és városok közelében.

fotó: Férfi csipke, repol

Szaporodás, táplálkozás, szokások

Leggyakrabban a Linnets-t kis állományokban vagy párokban tartják, nagyon gyorsan mozognak magas fűben vagy cserjékben. Amikor a fészkelési idő jön (gyakran május végén), a madarak 4 és 6 tojás között helyezkednek el, kékes-zöld héjjal és barna foltokkal. Gyakran a szezonon belül a nők két tengelykapcsolót hozhatnak létre, a csibéket mindkét szülő táplálja. Az inkubációs időszak átlagosan 13-14 nap. Néhány madár hibernált, néhányan délre repülnek.

fotó: női kendő

Gyorsan megszokják a otthoni viszonyokat, nagyon félénkek, félnek a háziállatoktól és az emberektől. Gyakran tágas ketrecekben vagy ketrecekben tartják őket más dalos madarakkal. Jobb, ha a ketreceket magasabbra helyezzük, hogy ne zavarják meg újra a madarakat. Készítsen egy kis házat a kenderbotokra, egy sügérre, tegyen egy fürdőházat és egy adagolót.

fotó: Fényes repolov tollazat jelenik meg a "párzási időszakban"

A repov diétának különös figyelmet kell fordítania, mert a madár szereti a növényeket. Ön kínál zöldzöld farok, pitypang, vadon élő, napraforgómag, mák, különböző gabona keverékek, csírázott gabona. Szintén hozzá hangya tojás, morzsás túró, hogy a kis rovarok. Ha a vászonnak nincs elég vitaminja, akkor az első moltban halnak meg. Reprodukálja a fajtákat nem rossz, a hibrideket aranyfüzérrel, kanáriával, zelenushkami-val ismerték.

Érdekes tények a kendermagról

  • Ezek a veréb család egyik legjobb énekese, a „hangos” komplex, dallamos, különböző hangokból áll;
  • A fogságban gondoskodva a madarak 9-11 évig élhetnek;
  • Az ég a Repolovon nem sima, de mintha barázdák ki - könnyebb a madaraknak őrölni a szemeket;
  • A tollazatváltozás után a párzási felszerelés elhalványul, szürke vagy barnássá válik, csak a férfiak és a nőstények fészkelése előtt mutatják be a fényes tollakat.

Ez az oldal 59680 alkalommal tekinthető meg

http://www.pitomec.ru/kinds/main/birds/Pevchie_ptici/Konoplyanka

Linnet Bird

A Linnet (repolovom néven is ismert) egy kis madár, hosszú farokkal, Nyugat-Ázsiában, Európában és Észak-Afrikában.

Madár élőhely - kertek, parkok és erdei élek. A Linnet kedvezőtlen növényzettel rendelkező nyitott területeket támogat.

Linnet (Carduelis cannabina).

Ennek a fajnak a képviselői szeretik a tenger partját, emellett a hegyvidéken élnek. A Linnet egy vándorló madár, de a déli régiók lakói ülő életet élnek, vagy rövid távolságokon repülnek a tartományon belül.

A repolov megjelenése

Ennek a madárnak a mérete 14-16 centiméter. Wingspan eléri a 23-26 centimétert. Mérjük meg a Linneteket 20-22 grammra.

Ezeknek a madaraknak a csőrésze kúpos alakú, szürke. A farok fekete színű, és fehér szegéllyel van keretezve. A fej szürke, a homlokán pedig egy piros színű folt van. A torkát fehér csík díszíti.

Ez a madár csodálatos tollazattal rendelkezik.

A férfiak mellén lévő tollazat piros, a fiataloknál és a nőknél a vörös tónus hiányzik, mellük szürke. A lábak hosszúak, barna színűek. A végtagok ujjai vékonyak, hegyes karomokkal. Fly tollak fehérek, fehér díszítéssel.

Kender viselkedés és táplálkozás

A párzási időszakban a Linnet párban él, máskor pedig kis méretű állományokba kerülnek. Ezeknek a madaraknak a repülése gyors.

Az éneklés a csiripelés, a trilling, a tőkehal és a sípoló hangok gyűjteménye. A Linnets nagyon szép énekelni. Szeptember közepétől augusztus közepéig a madarak meleg országokba repülnek.

A madarak általában a földön táplálkoznak. A diéta magában foglalja a keresztfűmagokat, a nyírfa, a galagonya, a bogáncsot és a pitypangot.

reprodukció

A Linnets április elejétől augusztus végéig fészkel. A fészkelési idő alatt a nősténynek van ideje 2 tengelykapcsoló készítésére, amelyek mindegyike 4-7 tojást tartalmaz. A madárfészkeket a talajtól körülbelül 1,5-3,5 méteres magasságban sűrű növényzetbe építik. Egy nő fészket épít. Építőanyagként száraz fű, háló, zuzmó és moha használ. A fészek alja tollakkal, lefelé és gyapjúval van szigetelve. A fészek csésze alakú.

A tojások inkubálásának időtartama 2 hétig tart, csak a nő vesz részt a folyamatban, és a hím részt vesz a táplálásában. A kikelt csirke teste sötét szürke színű.

Ezeknek a madaraknak a száma veszélyben van.

A szülők 2 hétig táplálják az utódokat. Ezután a fiatalok elkezdenek repülni, de az apa továbbra is táplálja a csibéket. A nőstény ebben az időszakban új fészek készítésére készül.

A csibék következő generációja augusztusban válik a szárnyra. A fiatalkorúak állományokban egyesülnek, és egy ideig nem repülnek el a fészkelőhelyekről. A vadon élő madarak körülbelül 3-4 évig élnek, és fogságban élettartama 10-12 évre nő.

Száma

Érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt 40 évben a népesség mérete 62% -kal csökkent. Ennek oka a természetes élőhelyek csökkentése. Emellett a Linnet meghal a peszticidek miatt, amelyeket az emberek a gyomnövények ellen. Néhány országban a vászon szerepel a Vörös Könyvben.

http://animalreader.ru/ptitsa-konoplyanka.html

Linnet madár (lat. Carduelis cannabina)

A Linnet vagy a repols (Carduelis cannabina) egy kis énekes a Reel családhoz és a Veréb-szerű rendhez. Otthon ezek a madarak nehezen karbantarthatók, mert ezek a madarak nem nagyon szoktak az emberekhez. Amikor a nyílt és tágas madárszabadságot kedvelő madarakban más madarakkal való elégedettség nagyon kényelmesnek érzi magát.

A cikk tartalma:

A vászon leírása

Ennek a közepes méretű madárnak a mérete mindössze 14-16 cm, a felnőtt egyed szárnya 23-26 cm-en belül, a kenyér átlagos súlya 20-22 gramm között változhat. Egy felnőtt hím szárnyának átlagos hossza 76,5-83,5, a nőstények nem haladják meg a 71-81-et. Számos régióban a madár madarat fürjnek nevezik, és a Kharkiv régió területén ilyen madaraknak nevezik popiknak.

megjelenés

A Seals és Sparrow alakú családok családjának képviselői nagyon jellegzetes kúp alakú csőrrel rendelkeznek, és nem túl hosszúak. A csőr színe szürke. A madár farkának fekete színe van, jól látható fehér szegéllyel. A szürke fátyol feje szürke, és a homlokán piros folt van. A madár torkát fehér csík díszíti. Az írisz barna.

Ez érdekes! A főbb különbség a nominatív alfajoktól a könnyű torok jelenléte a gyakori és kis foltokkal, valamint egy fényes nadkhvosti, amelyen a barnás foltok egyáltalán nem egyesülnek.

A felnőtt férfiak emlőterülete piros tollazattal borított, a fiatal madarakban és a nőstényekben a vörös tónus teljesen hiányzik, ezért a mellet szürke színű tollak borítják. A Linnet lábai meglehetősen hosszúak, jellegzetes barnás színűek. A madárvégek vékony ujjai hegyes karmokkal vannak ellátva. Fekete tollakkal, fehér szegéllyel.

Életmód, viselkedés

A Linnet a kulturális táj lakója. Az ilyen madarak gyakran kerti ültetvényeket, sövényeket laknak, védő erdőben és cserjékben élnek. A felnőtt madarak gyakran kedvelik a réteket és az erdei éleket. A vándorló madarak csak az elterjedési tartományuk déli részén vándorolnak, vagy üledékesek.

A tavasz kezdetével a Reel család énekesei és a Sparrow-szerű leválasztás meglehetősen korán, márciusban vagy április első évtizedében érkeznek, majd nagyon aktív fészkelőbe mennek. A Linnet-dal meglehetősen bonyolult, de dallamos dallam, amely különböző, többnyire nyüzsgő trillekből áll, amelyet csípés, síp, valamint egy összeomlás követ, amelyek egymástól nem határozott sorrendben követik egymást. A dal minden eleme Linop töredékes.

Ez érdekes! Érdekes tény, hogy a Linnet férfiak soha nem énekelnek egyedül, így több énekes madár egyszerre kis távolságra van.

A Linnet hívei a fákon vagy a bokrok apró részén ülnek, a kerítéseken, épületeken és vezetékeken. Ugyanakkor a férfiak jellemzően felemelik a fejüket, és egyik oldalról a másikra fordulnak. Időnként a hím meglehetősen magasan tud repülni a daldal, és két vagy három kör után a madár visszafelé tervez.

Az éneklés szezonja az érkezés pillanatától az indulás pillanatáig tart, és a legnagyobb aktivitás a fészkelő és a fészkelő időszakokban figyelhető meg. A madarak őszi távozása szeptember és október végén van.

Hány élő bélés

A hosszú farokkal rendelkező kis énekes madarak nem közé tartoznak a madarak között, de átlagos élettartama természetes körülmények között körülbelül kilenc év. Az ornitológusok szerint a fogságban, de csak a megfelelő gondozással, az ilyen szárnyas háziállatok körülbelül tíz-tizenegy évig élhetnek.

Szexuális dimorfizmus

Tavasszal a csúcson, az elülső zónában és a mellkason lévő férfi tollazatban fényes karminszín van, és a női tollazatban nincs vörös szín. A test felső része barnás színű, és mindkét nemnél fehérek és oldalak, de a felsorolt ​​szexuális dimorfizmus jelei elegendőek ahhoz, hogy megkülönböztessék a nőstényeket a férfiaktól.

Habitat, élőhelyek

Az északi határtól a Nyugat-Európa egésze képviseli a közönséges Carduelis cannabina kanülát. Délen a fajok képviselői találkoznak a Pireneusok, Észak-Olaszország, Ausztria, Románia és Magyarország területén. Keleten Tyumen közelében jól ismertek a fészkek fészkelőhelyei.

A fészkelő terület déli részén a Kobdo és Ilek alsó részén, valamint az Ural folyó völgyében, az Uralsk határáig dél felé haladva találhatóak. A Volga folyó jobb partján Dubovka és Kamyshin közelében kis mennyiségben találhatók bélések. A vándorlás és a migráció során ezen faj madárai Észak-Afrikában, Dél-Európában, a Kaukázusban és a Transkaukáziában, valamint Közép-Ázsiában találhatók.

A Turkestan Linnet (Linaria cannabina bella) a Kis-Ázsiából és Palesztinából Afganisztánba terjed. A Kaukázusban a fajok képviselői nem a hegyeken, hanem Közép-Ázsia lábánál fekszenek, a Tarbagataiban és a zaisan-depresszió területén főleg hegyi lejtőkön fészkelnek. A Linnettól délre széles körben elterjedt a hét folyó, de az alföldek nélkül. Ilyen madarak a Dzhambul körül vannak, Tien Shan hegységén keresztül Észak-Tadzsikisztán, Darvaz és Karategin hegyeiig.

A közönséges kultúra elsősorban a kulturális tájak, köztük a kerítések, a kertek és a védett ültetvények elsajátítása volt.

Ez érdekes! A Turkestán béléscsövek elkerülik a télen lakóhelyet, mint a lábainál, ahol ilyen időszak alatt számos télen élő közönséges barlang aktív.

Az élőhelyek magukban foglalják a réteken és az erdők szélén lévő cserjéket, de ezek a madarak nem sűrű erdőkben élnek. A Turkestan Linnet a száraz sziklás hegyvidéki sztyeppéket támogatja a különböző borjú, astragalus, tavolga és boróka által képviselt, tüskés cserjékkel.

A Linnet étrendje

A közönséges festett fű fő összetevője a legkülönfélébb, de főként lágyszárú növényzet gabona és magjai, beleértve a csigolyát, a csigát, a ló sóska és a gyöngyházat is. Jelentősen kisebb számban a tárcsák és a veréb-szerű rendű családok képviselői sokféle rovarot ettek.

A világban született csibék szüleik által hántolt magvak és rovarok táplálják. Táplálkozás A Turkestan fészek jelenleg nem érthető, de a táplálkozás jellemzői a hagyományos kender táplálékához képest nem léteznek.

Szaporodás és utódok

A síkvászon törése párokba általában április elején történik. Ebben az időszakban a férfiak egy dombon találhatók, ahol egy jellegzetes vörös sapkával emelik a tufukat, és elég hangosan énekelnek. Ekkor a kendervirágok párja inkább a szigorúan meghatározott területeket foglalja el a fészkelőhelyek számára, ahonnan ugyanazon faj képviselői szükségszerűen kikerülnek. A Gnezdovye területek gyakran korlátozott méretűek, így a kender fészek egymás mellett.

A trambulinok általában viszonylag sűrű és tüskés bokrokban helyezkednek el, előnyben részesítve a gyümölcsfák alsó ágait, a réteken, réteken vagy erdőtisztításokban növekvő fenyőfákat, fenyőket és boróka bokrokat. Gyakran előfordul, hogy a madár madarak fészket a vasútvonalak mentén, sűrű lucfenyő mesterséges kirakodásokban építik.

A fészkek egy-három méter magasságban találhatók a talajszint felett. A madárfészek sűrű és meglehetősen szilárd szerkezete. A fészek külső falai száraz szárak vagy fű, növényi gyökerek, moha és pókhálók szőttek. A tétel belseje gyapjú, lószőr és toll. A tálca átlagos átmérője körülbelül 55 mm, mélysége 36-40 mm.

A kenderköveknek általában egy éven belül két tengelykapcsolója van. Májusban a fészekben megjelenik a Reel család képviselőinek és az első tengelykapcsolóban lévő Songbirdek tojásai. A második fektetést körülbelül június végén vagy július első évtizedében végezzük. A tojásokat kizárólag a nőstény inkubálja.

A teljes kuplungon lévő tojások száma 4-6 darab. A tojás fő tónusa matt vagy halványzöld színű. Főként vöröses-barna és sötét lila kötőjelek, foltok és pontok, amelyek sajátos halót képeznek a hülye végén.

Az átlagos tojásméretek 16,3-19,5 x 12,9-13,9 mm és 16,0-20,3 x 12,0-14,9 mm, és a brooding folyamat néhány hétig tart. A csibék körülbelül két hétig a fészkükben vannak, és a férfiak, akik több napig több napig repültek ki többet. A nőstények ebben az időben a második fészek eszközére lépnek. A második fészkelő fészkek július utolsó évtizedében maradnak. Augusztus utolsó napjaiban meglehetősen nagy madárállományok igen távolról vándoroltak, ami fokozatosan a tartomány északi részén élő madarak repülésévé vált.

Természetes ellenségek

Jellemző földterületek és tollas ragadozók, amelyek egy ilyen élénk és meglehetősen aktív énekes közepes méretű madarat fognak, vadászatot készítenek. Gyakran előfordul, hogy fiatal hellfisheket fognak fogni a fogságban tartás céljából.

Ez érdekes! Repolov jól szaporodik, ha a madárházban tartják. A kender-hibridek a vörös kanári-szigetekkel, a zöldfűszerekkel és az aranyfüvesekkel nagyon jól ismertek.

Az ornitológusok és a madár madarak hazai szerelmesei bizonyították a kenderből és a zellusból nyert hibridek hűségét. Az ilyen hibridek elég jó énekadatokat tartalmaznak, amelyek javíthatják a dalok készségeit.

Népesség és fajok állapota

Az élőhelyen közönséges közönséges Linnet-szám. A lakosság az eloszlás északi szélsőségénél, valamint a Szovjetunió európai területének délkeleti részén kicsi.

Érdekes lesz:

Annak ellenére, hogy jelenleg nincs veszély a fajok képviselőinek létezésére, és igen széles körben elterjedtek, néhány európai ország területén egy ilyen madár madár szerepel a védett fajok listájában.

http://simple-fauna.ru/birds/konoplyanka/

Linnet madár. A Linnet életmódja és élőhelye

A zeneileg leginkább tehetséges tehetségek között. Linnet dallamosan énekel. A Ptakh arzenáljában több tucat különböző hang. A madár dallamos trillekbe helyezi őket. Sok éjszaka van, cápa, mell.

A kender mezőkön énekelt kender hallható. A madár a növény magjait táplálja. Ezért a faj neve. Alternatív lehetőség - repov. A takarmánymagot is a növény virágzatára ragaszkodik.

A Linnet leírása és jellemzői

Linnet egy paszta csoport madár, egy finch család. Külsőleg a ptah hasonlít egy vadon élő madárra. A faj megkülönböztető jellemzői:

1. A test hossza nem haladja meg a 15 centimétert és súlya 18-25 gramm. A passerine egy rekord miniatűr.

2. Szürke-barna szín alapján. A farok rózsaszínű tollai. Az állat hasa és oldalai szinte fehérek. Könnyű sáv van a torkán. A szárnyakon fekete-fehér vonalak láthatók. Az utóbbi szűk. A fekete csíkok szélesek. A rajz a madár farkán ismétlődik.

A nőstény Linnet tollazata több árnyalatú

3. Szexuális dimorfizmus színben. A képen a Linnet vöröses mellkel és skarlátos foltgal rendelkezik a tetején. Ez egy férfi. A nőknél a színezés elhalványul, mint a fiatal állományokban.

4. Rövid, vastag a csőr alján. Ő taupe. A csőr hossza kevesebb, mint kétszerese az orrlyukak szélességének. Ez megkülönbözteti a kendereket a nemes aranyfürtöktől.

5. Hosszú lábak vékony és tartós lábujjakkal. Ezeken - hegyes karmok. Mint minden láb, barnásak.

6. Hosszú és hegyes szárny alakú. Ráadásul 2 lebegő toll egy lándzsa. A szárny hossza 8 cm.

7. A hosszúkás, gyengén sejtes farok. Ez 4 centiméter.

Egy másik fátyol a különböző bordázott égbolt. A rajta lévő barázdák segítenek a madarak takarmányozására.

Madárfajok

A madárréteget egy faj képviseli. Kapcsolódóak a káposzta, a kereszteződések, a kanári finch és a greenfinch.

Hagyományosan az ornitológusok megkülönböztetik a három alfaj:

1. Gyakori. Leírása a madárról szóló összes cikkhez kapcsolódik, ami tipikus.

2. Krím. Ez különbözik a szárnyak közönséges, kiterjedt fényes határától és a férfiak tollazatában telített vörös színtől.

3. Turkestan. Tiszta és világosbarna háttal rendelkezik, szemben a közös és a krími Ptah piszkos barnaével. Az alfajoknál a vörös toll nemcsak világosabb, hanem gyakrabban is előfordul, az oldalakon, a hason.

Scarlet még a madár fehér tollán is van. Egy másik türkmén repov nagyobb, mint mások. A madár szárnyának hossza közel 9 centimétert ér el.

A latin nyelvben a kendőt karduelis cannabina-nak nevezik. E név alatt a madár szerepel a Vörös Könyvben. A népesség 60% -kal csökkent. Ennek oka a vegyi anyagok aktív használata a mezőkben. A méregek behatolnak a gabonába. Eszik őket, a cékla szó szerint mérgezett.

A Linnet életmódja és élőhelye

A válasz a kérdésre, ahol a mártás él, a madár alfajaitól függ. Közös elosztva a volt Szovjetunió, Európa, Skandináv országok területén. Oroszországban a madárházak az ország nyugati részén laknak. A keleti határ Tyumen régió.

A Krím-félsziget, ahogy azt a neve is jelzi, a Krím-félszigetre jellemző, nem található kívül.

Turkestán repov a Transcaspiai régióban, Iránban, Turkestánban, Afganisztánban, Mesopotámiában és Indiában él. Az ázsiai alfajt feltételesen megosztja egy másik 2. iráni-kaukázusi madár, amelyek kisebbek, mint a többi.

A Linnet könnyen felismerhető a férfi énekelt és fényes színezésével

Most egy kérdéssel fogunk foglalkozni, egy vándorló madár fátyolával vagy sem. A válasz relatív. A lakosság egy része rendeződik.

Ez különösen jellemző a meleg régiókból származó madarakra. Télen más repolovok repülnek Afrikába, az Aral-tengerbe, a Kaszpi-tengerbe és Iránba.

A repülések és a mindennapi életben 20-30 fős állományban tartják a madarakat. Zajjal mozognak, bujkálva a magas fűben, bokrok sűrűjében.

Miután sok természetes ellenség van, a vászon félénk. Ez zavarja a háziállatok fenntartását. Félnek a kutyáktól, macskáktól és más háziállatoktól. Ijedt repolovia és emberek. Ezért a madarak tulajdonosai magasan helyezik el a ketreceket, és elzárt házakként helyezik el őket, hogy a vászon elrejtse.

Az embereket gyakran repolovomnak nevezik

A repolovy tágas szabadtéri ketrecben, arany, kanári-szigeteki és zelenuskami társalgással találkozhat velük, életképes utódokat biztosítva. Az ilyen hibrideket könnyebb megőrizni otthonában.

Figyelj a Linnet hangjára!

Madár étel

A Linnet étrendje főleg növényi. Ez lehetővé teszi a madarak számára, hogy ülő életmódot vezessenek, mivel nincs kérdés a bogarak és a hernyók téli keresésére. Azonban nyáron és otthonában a ptahs a hangyák, a túró és az elülső nevezetességek tojásán ünnepelhet.

Ugyanaz a diéta a csibékre jellemző. Fehérjetartalmú étrenden gyorsan fogynak.

A növények repolovy inkább:

  • útifű
  • pitypang
  • napraforgómag
  • tüske
  • kendermagvak és mákos magvak
  • csírázott gabona és gabona keverék
  • ló sóska
  • hunyor

Tény, hogy a repov meg tud enni bármilyen lágyszárú növényt. A fő dolog, hogy ehetőek voltak. A nemi erőszak, a repce teszi. Ezek növelik a zsírtartalmat.

A Linnetnak van egy hullámos szájpadja, amely a madár eszik.

Ez biztosítja a mobil és miniatűr madár számára a szükséges energiát, amely a bélés méretéből adódóan gyorsan tölt. Szó szerint egy óra étkezés nélkül repolov - kritikus jel.

Szaporodás és élettartam

Repola április és augusztus között fészkel. Elegendő idő két tengelykapcsoló eltávolításához. Mindegyikben - körülbelül 5 tojás. A sűrű fűben és bokrokban található fészkekben rejtve vannak. A házakat a földről körülbelül 1-3 méterrel emelik.

Hajtogatott fészkek kendermoha, szárított gyógynövények, pókhálók. Ezek tetején - szigetelés. Ahogy bolyhos, toll, állati szőr áll. A konstrukció a nőstényben van. Az anyagot egy tálba helyezi.

A tojásoknál a nő 14 napig ül. Élelmiszer a fészekben szállítja a hím. További 2 héttel az utódok etetése. Itt az anya és az apa egymás után dolgoznak.

Repolov Chicks sötét szürke színű. 2 hét elteltével a fiatalok felkelnek a szárnyra. Az anya elkezdi előkészíteni a fészket az új fektetéshez, és az apa továbbra is táplálja az elsőszülöttet. 6 hónapos korukig érik a szexuális érettséget, és 3-4 évig élnek. Ez természetes kifejezés. Fogságban a Ptahs akár 10-et is élnek.

http://givnost.ru/konoplyanka-ptica-obraz-zhizni-i-sreda-obitaniya-konoplyanki/

kenderike

Linnet - kis méretű, énekes madár. Ez hasonlít egy kanáriára, de számos egyedülálló tulajdonsággal rendelkezik.

leírás

A Linnet-t repolovnak is nevezik. Ez a madár apró méretekkel rendelkezik: súlya - 20-22 gramm, testhossz - 13-15 cm, szárnyak 22-26 cm.
Annak a ténynek köszönhetően, hogy a vászon táplálja az éneklés szeretetét, gyakran hasonlít a kanári-hoz, de az első egyedül párokban vagy állományokban énekel, más madarakkal együtt.
A mártás énekének dallamosságát nem határozhatja meg egy konkrét hang - ez a guggolás, a kopogás, a síp és a trill szintézise.
Ezek a madarak szeretnek énekelni, mozogni az űrben.

Színes és tollazatú kender

A Linnet jellegzetessége a homlokán lévő piros folt. Ami a tollazatot illeti, vonzó fénnyel rendelkezik a fészkelés során és érettebb korban. A fiatal madarak színekben nem különböznek egymástól, elsődleges színek: szürke, barna, barna, fehér. A férfiaknak nincsenek olyan színek, mint a bíbor, vörös, zöld. A nyak leggyakrabban barna-barna, halvány vörös, a szárnyak fekete, a has szürke-fehér. A csőr kicsi, de vastag, tompa kivitelű, barna színű. A mancsok nagyon tartósak, bár kicsiek és vékonyak.

Viselkedés és étrend

Linnet - erőteljes, kollektív madarak. Monogámiak. Csak a női munkák a fészek építésével foglalkoznak, mint egyébként a tojások inkubálásán. A hím vállán az élelmiszer zsákmány.

A kender viselkedése

A repovok barátságos viselkedése abban rejlik, hogy a férfiak nem versenyeznek egymással, hanem éppen ellenkezőleg, kollektív dalokat szülnek, vagy kiabálnak egymással.
Érdekes, hogy a Linnet - egy különleges nyak tulajdonosa, amely hornyokkal van borítva. Az a tény, hogy ilyen jellemzőik megkönnyítik a különböző vetőmagfajták felszívódását és csiszolását.

Táplálkozás és étrend

Ezeknek a madaraknak a táplálékát a növényi élelmiszerek dominálják: magok, búza, gyomok, ramson, veréb. A különböző fajta élőlények - lárvák, bogarak, szitakötők - nyugodtan nyugodtak, nem kedvelik ezt a csemegét, mint más madarak.

Eloszlás és élőhely

A Linnet nem tengerentúli, és nem ritka madarak, megtalálhatók Oroszországban, Európában. A fajok egy része Északnyugat-Afrikában, Kis-Ázsiában és Közép-Ázsiában él. By the way, a déli országok lakói nem aggódnak a téli járatok miatt, ami nem az első.

Kenderfészek

A nem messze fekvő helyeken elhelyezett fészek ismét megerősíti a kender kommunikációs képességét. A legmegfelelőbb hely a fészek építésére: kertek, gyümölcsösök, pázsitok, helyek az erdő közelében, cserjék vagy bokrok.

Fészek információk

A fészek, amelyről a női gondok keletkeznek, egy 5-9 cm magas és 10 cm-es kör alakú mélytál. Az anyag, amelyből egy lapos ék fészkét képezi, a moha, a fa rost, a kis szárak, a kis növények gyökerei. A fészek magassága 1-3 méter.

Vándorló vagy telelő

A repol életmódja attól a földrajzi szélességtől függ, amelyben él. Az északi régiókból származó madarak általában délre repülnek. A madarak a korai madarak - tél után márciusban vagy április első felében visszatérnek. A déli szárnyú lakosok állandó életmódot, vagy nomádot jelentenek - ha keresik a szükséges ételeket.

A kender típusai

A természetben egyetlen kenderfajta van - Carduelis cannabina. Ezek a madarak a finch családjába tartoznak, a passzív alakú sorrendbe.
Meg kell jegyezni, hogy az elmúlt években számuk és népességük jelentősen csökkent. A kihalás százalékos aránya 60%. Az ornitológusok ezt a tendenciát a legfőbb oknak nevezték - a műtrágyák és gyomirtók vegyi anyagainak használata. Mint tudják, a gyomok a kender étrendjének szerves részét képezik.
A kender utódainak csökkentésére irányuló tendencia azt eredményezte, hogy egyes országokban ezek a madarak szerepelnek a Vörös Könyvben.

Férfi és nő

Linnet - monogámos madarak, akik életet élnek. Egyébként a Linnet élete természetes körülmények között 9 év.
A férfi és a nő gyakorlatilag nem különböznek egymástól. Ebben a madárfajban a szexuális dimorfizmus gyengén fejeződik ki. Ha a főbb különbségekről beszélünk, akkor érdemes kijelenteni, hogy a nőstény csipkebogyóban nincs vörös szín. Csak a kor, a férfiak tűnnek világosabb tollazat formájában lila színű. A nőknél ezek a változások nem figyelhetők meg.

Tartalom otthon

Linnet - szabadságot kedvelő madarak - az élet két lehetséges választása közül soha nem választanak arany ketrecet, hanem választják az akaratát. De, mint tudják, otthon, a Linnet élete több mint 9 év, ami a természetben is jellemző a madárfajra.

Kötelező követelmények

A házi madarak szeretője, biztosan tudnia kell: a madarak nagyon félénkek és nem élnek jól más háziállatokkal. Jobb, ha a házat repolovra akasztjuk a lehető legközelebb a mennyezethez - a madarak nem szeretik zavarni, és jobban érezni fogják magukat. Ha beszélünk az anyagról, kiválaszthat egy fát. A legjobb, ha szabadtéri ketrecekben tartják őket, mint a friss levegőt, de ne feszítsük túl: a fahéjak félnek a tervezéstől.

A ketrecre (madárház) vonatkozó követelmények

A ketrecet legalább 40 és 30 cm között kell kiválasztani.
Az anyagok sokasága - a fém elkerülése, a fa előnyben részesítése: nyír, bükk.
A legjobb az optimális feltételek megteremtése a repol számára, mivel kedvezőtlen környezetben a szín elhalványul, és a madár is megbetegedhet. Helyezzen a madárházban több cserjéket, hogy a madár találjon valamiféle menedéket vagy egy hangulatos sarok.

Hogyan táplálkozzunk egy kendőt

Ha úgy dönt, hogy a repolov javára dönt, akkor gondosan mérlegelnie kell az étrendjét. A Linnets a gabonafélék és a növényi élelmiszerek rajongói, így jelentős mennyiségű gabonafélékre kell raktározni: zab, köles, árpa, búza, len, kendermag és napraforgómag. Kezelésként almákat vagy bogyókat adhat.

Tenyésztés otthon

Leggyakrabban egy évszakban a nők két kuplungot inkubálnak - május első felében és június végén. 5-7 tojás tojásrakásakor. A színe zöldes kék, barna pontokkal. A tojás inkubációs ideje 14 napig tart.

Chick információ

A csibék megjelenése után a férfi gondoskodik a takarmányozásról. Kis madarak a szüleik fedélzetén 15 napig. Június elején a fiatal madarak már megpróbálnak repülni a fészekből, és amikor érettebbé válnak, egyáltalán elhagyják. Ezután a nő gondoskodik egy új fészek építéséről - az új tengelykapcsoló a sarkon van.
Otthon a Linnet jól beágyazódik a házakba. A csirkék fektetésének és érlelésének ideje nem különbözik a természetes körülmények között.
Ismert hibridek a Kanári-szigeteki és a vászon.

Érdekes tények

  1. Linnet - kollektív madarak, különösen észrevehetőek, amikor egy állományban énekelnek.
  2. Amikor a fészkelő időszak a kender madarakkal kezdődik, ezeknek a madaraknak a tollazata nagyon szép lesz és élénk színűvé válik.
  3. A második neve kender - Repolov.
  4. A madaraknak hangos hangjuk van, ezért gyakran hasonlítanak a kanári-szigetekhez.

éneklés

A fáklyák által énekelt dallam több hangból áll, amelyek variációi megváltoztathatják a tónust és a tartományt. Az éneklés olyan, mint a szótagok kombinációja: „tick” - „tick” - “ppp”. A hempy gyakori megérintése és fütyülése.

http://o-prirode.ru/konopljanka/

kenderike

A Linnet egy kis madár, még kisebb, mint a veréb. Könnyen felismerhető a tollakon lévő, fehéres betétekkel barnás-foltos tollazattal.
Habitat. Európában, Ázsiában és Észak-Afrikában él.

élőhely.
A Linnet a száraz, nyitott tereket véletlenszerűen szétszórt fákkal és cserjékkel várja. A legegyszerűbben az erdő szélén, a kertekben, a csendes parkokban és a temetőkben telepedik le. A növényi magvak táplálékai a szántóföldek - a mezők és a legelők - környékén a leggyakoribbak, de elkerülik az emberi lakóhelyeket. A madarak főleg a síkságon és a tengerparton élnek, de a hegyekben is megtalálhatók az erdők felső határáig. A Közép-Európában fészkelő fészek télre a kontinens nyugati és déli részeire, valamint a keleti és északi régiókban élő rokonokra repül.

Kilátás: Linnet - Acanthis kannabina.
Család: Reel.
Leválasztás: Veréb.
Osztály: Madarak.
Altípus: gerincesek.

Tudod?

  • Gyakran több pár kenderfát telepítenek egymás mellé, amelyek egy kis kolóniát alkotnak.
  • A finch madarak palatalis felszínét barázdák, amelyek megkönnyítik a magok megnyitását és csiszolását.
  • Nem a tenyészidőszakban, a hím héja a hímivarú tollazatban mérete csökken, unalmas és elhalványul, néha teljesen láthatatlanná válik.
  • Ősszel, a teljes tollazatváltás után, az új tollak szürke sarkai alatt rejtőzik a madarak tollazatának élénk színű területei. Télen ezek a sarkok törlődnek, és tavasszal a házassági öltözék képi elemeit kinyomtatják alóluk (így a fejen és a mellkason lévő skarlátos foltok megjelennek a hímben). A pigmentációtól megfosztott tollak részei gyorsabban elhasználódnak, mint az élénk színűek.

Az élet útja
Linnet csak a fészkelési szezon magasságában rázza össze a rokonok társadalmát, és az egész idő alatt kis állományokban sétálnak a környéken. Ezeknek a apró madaraknak a barátságos vállalatai gyakran a bokrok, a magas fák koronáiban és a telefon vezetékeken nyugszanak. A kender közelében közlekedő repülő gyors és hullámzó. Télen és ősszel a madárállományok üres helyeken és interbachon táplálkoznak, nyáron pedig növényi magokat táplálnak: lánckerék, ló sóska, különböző típusú hajdina, ezüstfű, üröm, vajbogyó, pitypang és rétes. A kender csibék etetésének időszakában nem törődnek a rovarok étkezésével. A Linnet éneke gyengéd, kellemes a fütyülésre és a trillekre, és repülés közben a madarak csengőcsíkot bocsátanak ki.

Sokszorosítás.
Az egyik tenyésztési időszakban, amely áprilistól augusztusig tart a hempholes-ben, a párnak sikerül két és három tenyésztését is elviselni. Először is, a tűlevelű fiatalok sövényben vagy sövényben, a madarak a többi szemtől védett fészket építenek, és hangosan énekelnek szomszédaiknak, hogy a helyszín elfoglalt és éberen őrzött. A csésze alakú fészek általában 1 m magasságban helyezkedik el a talaj felett, és száraz fű, gyökér és növényi rostokból készült szövedék. A tulajdonosok belsejében gyapjú- és növényi bolyhos törmelékekkel ötvözik. A nő 4-6 tojást helyez el, és 12-14 napig inkubálja a tengelykapcsolót, és mindezt a házastárs kínálatával táplálja. Mindkét szülő gondosan táplálja a csibéket különböző növények magjaival. Körülbelül két hétig a csecsemők a fészekben maradnak, de még azután is, hogy elhagyják, továbbra is táplálékot kérnek szüleiktől. A fiatalok azonban gyorsan átválthatnak saját kenyérükre, és egy felnőtt pár számára gondoskodik az új fajtáról.

Biztonság.
Egészen a közelmúltig szinte mindenütt a közönséges kagyló volt, de a gyomirtó vegyszerek, amelyek magjai ezeknek a madaraknak táplálkoznak, a tömeges és monoton étrendre kényszerülnek. Sőt, hagyományos élőhelyeikben a cserjék és a magas fűfélék szigetei eltűnnek, ahol fészkelhetnek. Néhány európai országban a védett fajok számában szerepelnek a fészkek.

Linnet - Carduelis kannabina.
Hossz: 13,5 cm.
Wingspan: 21-25 cm.
Súly: 18 g.
A tengelyek száma a tengelykapcsolóban: 4-6.
Inkubációs idő: 12-14 nap.
Élelmiszer: növényi magok.

Szerkezetét.
Head. Az egész fej szürke tollakkal van borítva; homlokcarmin piros.
Csőr. A rövid kúpos csőr szürke.
Farok. A hosszú farok fekete farok tollakból áll, ugyanazokkal a fehér keretekkel.
Tollazat. A mellen levő fényes vörös tollazat fehér "nyakkendővel" díszített. A hátsó gesztenye barna, a has sárga-barna, barna csíkokkal.
Lábak. Hosszú, barna színű mancsok szereztek tollakat.
Ujjait. Vékony, tartós ujjak éles karmokkal végződnek.
Wings. A repülõ tollak fekete, fehér felni.

Kapcsolódó fajok.
A Linnet a 135-ös fajta által képviselt finch családhoz tartozik. Ez a kiterjedt csoport ötvözi a kis, vastag számlázott madárokat a csülöktől a chiffchaffig. A fészkelési időszak alatt a sok faj férfiak fényes és látványos párzási ruhát viselnek. A nőstények és a csibék színe sokkal szerényebb, szürkésbarna tartományban változik, jellemző vonalakkal és csíkokkal. A tekercsmadarak aránya főként különböző növények magjaiból áll, és tál alakú fészkeik a fák koronáiban vagy sűrű cserjeiben találhatók.

http://faunazoo.ru/konoplyanka

Mi eszik kenyeret

Kérjük, tegyen egy hivatkozást a www.rus-nature.ru oldalra, ha ezeket az anyagokat másolja!
A félreértések elkerülése érdekében olvassa el a www.rus-nature.ru anyagok másolásának szabályait

Linnet, vagy repov, vagy popik (elavult) - Acanthis cannabina

Megjelenés. A hátsó oldal barnásbarna, pestrin nélkül, az alsó rész könnyű. A farok szárnyán és oldalain homályos fényfoltok vannak, a torok világos, a nadhvoste fehér. A férfi élénk piros foltja van a homlokán és a mellkas oldalán, a fej szürke. A tollazatú nőnek nincs vöröses árnyalatai.
A dal a sípok és a trillek halmaza, a kiáltás a "tk-tk-tk" és a "tsvii" csiripelése, amelyet gyakran hallanak a repülés során.
Habitat. Kertekben, sövényekben, hulladékparkokban stb. Él. (az erdő sűrűjében nem repül).
Teljesítmény. Szinte kizárólag magokra, rügyekre és gyümölcsökre táplálkozik.
Fészkelőhelyek. A kertekbe fészkelt, védett ültetvényeket termesztett területek és vasutak körül, bozót-túlterjedést, réteket és erdei éleket, árterek és urémiákat. Nem ül sűrű erdőkben.
A fészek helye. A fészek általában sűrű és lehetőleg tüskés bokrokba rendezi a gyümölcsfák alsó ágait, az idősebbeket, a réteken, réteken és erdei dugványokban növekvő fenyőfákkal, fenyőkkel és boróka bokrokkal. Nagyon gyakran a mesterséges lucfenyő leszállása a vasútvonalak mentén. A fészek 1-3 m magasságban áll a földtől. Gyakran rendezi a fészket a földön, egy parti szikla alatt, vagy egy fanged fa gyökereiben.
Fészek építőanyag. A külső falakat viszonylag durva füves szárból szőtték, gyökerek, mohák és zuzmók keverékével, pókhálóval rögzítve. A fészek belsejében vékony fűszálak vannak. Az ágynemű lószőrből, gyapjúból és tollból áll. A tollak, valamint az oldalsó falakban különböző irányban kilógó fűszálak hiányában a fészekfészek könnyen megkülönböztethetőek a lencse fészkétől.
A fészek alakja és mérete. A fészek sűrű és szilárd szerkezet egy tál formájában. A foglalat átmérője körülbelül 110 mm, a foglalat magassága 50-90 mm, a tálca átmérője 55-80 mm, a tálca mélysége 30-50 mm.
Fektetési funkciók. 4-6 halványzöldkék tojás, barnás foltokkal borított falazat, amely a tompa végén egy corollát képez. A tojás méretei: (16-20) x (12-14) mm.
A fészkelés időzítése. Április első felében érkezik, és hamarosan elkezd fészkelni az épületet. Május elején fészkek vannak teljes tengelykapcsolóval. A keltetőtojások 13-14 napig tartanak, és ugyanabban az időben a csibék a fészekben vannak. Június elején megjelennek a repülő csibék. Szezonon belül a Linnet két tengelykapcsolót hoz létre. A második tengelykapcsoló június második felében van. Augusztusra megjelennek a repülési csibék. A repülés szeptember végétől októberig tart.
Distribution. Elosztása Oroszország európai részén, a Kaukázusban és Dél-Szibériában, keleten az Altajhoz érve.
Telelő. Néhány madár a fészkelőhelyen télen (főleg a sztyeppe zónában, kevésbé a középső sávban), néhány pedig délre repül.

Leírás Buturlin. Ha meglátogatjuk a lucfenyőket, a vasúti oldalakon húzódó keskeny szalagok, a gabona és más nyílt helyek között, vagy (délen) nézd meg közelebbről az acacias sűrűségét, gyakran ugyanolyan szerepet játszanak, mint a kerítések, valószínűleg meg fog felelni ennek a szerény madárnak. Ilyen helyeken a Linnet folyamatosan tart. A férfi dallamos, kissé melankolikus dalát fütyülve csendesen ül egy kiemelkedő ágon, és nem nehéz megvizsgálni. Ha hátulról vagy oldalról nézel rá, akkor színe általában úgy néz ki, barnás, világosabb a hátán, szürke a fején, és szinte mindenhol foltokkal. Egyszerű, szerény tollazat. De nézzétek előre, és látni fogod, hogy az énekelt férfi vöröses virággal a foltos mellen, néha elég világos. A távcsöveken keresztül látható, hogy a koronán (sapka) piros toll található. A nőnek nincs vörös tónusa, és még jobban rámutatott, barna foltokkal. Ennek a madárnak a hozzáadása karcsú és arányos (nem annyira, mint egy tölgy vagy zöldfű), de kisebb, mint egy veréb (13 cm hosszú). Az ég alatt az ég láthatóan kúpos, kissé unalmas csőr alakja látható. Színe kékes-szürke.
Ha egy kicsit sétálsz a vasúti lucfenyő kerítésén, akkor meggyőződhetsz arról, hogy itt egy egész kender kolónia él. Valóban, 10–15 méter alatt több fészket találhatunk. Az akác, a borostyán, a vadon élő szőlő, a cserjék és a hasonló helyek párjaiból egy párból is élnek. A fészkek nem különösebbek, különösebben lazán épültek a közelben gyűjtött szárakból, gyökerekből és szőrszálakból; különböző magasságban, néha alacsony. A herék (5-6, körülbelül 13 milliméter hosszúak) világosak, barna foltokkal.
Mivel a Linnet nem rendelkezik távoli télen, és tavasszal nagyon korán visszatér a fészkelőhelyhez, még nyáron még két középállományban is sikerült kivinni a két fajtát. Június óta a mezők és a folyó bokrok szélén zajos hódolók repültek, és rubin-barna, nőiszerű, hangos, ragaszkodó „Tyuy” -val rendelkeznek. tyuy. - A régi ételt kért. A csibéket a szülők goiterjében lágyított magok táplálják.
A Linnet szinte teljesen növényevő. Fő táplálékuk a kert és a gyomnövények magjai. Különösen kedvelik a különböző feszületmagok - repce, repce, árpa, retek és mások - magját, valamint a vadonat. A lánckerék, a kulbaby, a mari, a mák, a pitypang, és ősszel is támadtak érett kölesbe, ami kárt okoz. Ősszel a kenderfák állománya zabpehellyel keveredik és a mezők és a tarló széle mentén ragad.
Az oroszlán területén széles körben elterjedtek a madarak, de nem haladnak északra, egy folyamatos erdei csíkban (Leningrádtól a felső Kámáig). Délre a leggyakoribb madár; Ukrajnában, egész évben megtalálható (télen, északi egyedek). Az Urálon kívül, a Nyugat-Szibériában, a Linnet Tobolskhoz és Altajhoz érkezik. Az elterjedési területének néhány, egymástól elkülönülő részén (például a Kaukázusban, Krímben, Altajban és Tien Shan-ban) a kocka helyi sajátosságokkal rendelkezik a színárnyalatokban és más jelzésekben (földrajzi alfajok), de ezek a különbségek nagyon kicsi és számos átmenettel rendelkeznek.

Az Ökológiai Központ nem kereskedelmi célú internetes áruházában az alábbi ornitológiai módszertani anyagokat lehet megvásárolni:
212 madárfaj (madárrajzok, sziluettek, fészkek, tojások és hangok) leírása és képe, valamint a természetben tapasztalt madarak meghatározására szolgáló számítógépes program leírása és képe;
Zsebvezető azonosítója "A középsáv madárai"
307 madárfaj, a közép-oroszországi 307 madárfaj leírása és képe (madarak terepvezetője)
színes azonosító táblák "Vándorló madarak" és "Télelő madarak", valamint
MP3-lemez "A közép-orosz madarak hangjai" (dalok, kiabálás, hívások, 343 leggyakrabban használt középsávú riasztás, 4 óra 22 perc) és
MP3-lemez "Orosz madarak hangjai, 1. rész: Európai rész, Urál, Szibéria" (BN Veprintseva rekordkönyvtára) (énekelés vagy hangok, ha túlhaladt, hívások, szorongásjelzések és egyéb hangok, amelyek a 450 faj madár meghatározásakor a legfontosabbak) Oroszország, a hang időtartama 7 óra 44 perc)
módszertani kézikönyvek a madarak tanulmányozására: "Segítsünk a madaraknak!" Madáretető és madárfészek előállítása, Madárfajok összetételének és számának tanulmányozása az útvonal-nyilvántartási módszerrel, A madarak számának vizsgálata különböző módokon, Madarak énekének napi tevékenységének vizsgálata, Madarak fészkelőéletének vizsgálata, Kékfejű állományok területi viselkedésének vizsgálata, Vegyes kékfejű madárfajok táplálkozási viselkedésének vizsgálata.

http://www.rus-nature.ru/14birds/187.htm
Up